İçimde sıkıntı huzursuzluk mutsuzluk var.

fakirdervis

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Herkese hayirli aksamlar selamun aleykum forumda yeniyim biraz bakindim cok hosuma gitti ben dersliyim naksibendi tarikati. Seytan nefis benimle cok ugrasiyor ibadet etmiyorum fazla ama dini konuda herseyi cok iyi biliyorum diyebiliriz namaz kilmanin sart oldugunu ettigini cok iyi biliyorum ama iste seytan beni ali koyuyor. Ruhumun ibadet istedigini dusunuyorum ibadet etmedigim icin icimin karardigini dusunuyorum bu aralar fazlasiyla huzursuz ve mutsuzum. Cevreden cok bunaldim ettim haftaya beceri simavim var ve lise mezunu olucam istanbuldan gitmek baska bi sehirde yasayip yeni baslangic yapmak istiyorum bu cevrede beni cekemeyen onca kin besleyen insan var ki fazlasiyla basarili ve ustun oldugum icin hic kimse beni cekemiyor bana karismak bela olmak icin zayif yonumu ariyorlar bana karismak bulasmak icin. Ben kimseyle konusmam etmem oturdugum cevrede herkes kotu yolda ben tek takildigim icin ve tek basima gayretli basarili oldugum icin cekemoyorlar ben bu durumdanda cok bunaldim Allah ima ellerimi acip dua ediyorum goz yasi doke doke hep. sizlerinde dusuncelerinizi fikirlerinizi almak istiyorum

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
hayırlı akşamlar ilim amel etmeyi gerektirir...
bazen insan neyi kiminle paylaşması gerektiğini bilemez..Yükü kime havale edeceğini unutur..
Efendimiz (s.a.v.) der ki;

“Sırtınızdaki içi taş dolu kefelerin yükünün azalmasını istiyorsanız secdelerinizi biraz daha uzatın“..

Dert ortağını beşerde değil, daimde aramak lazım..Dertler ancak o zaman biter…

Ruhsal sıkıntıya en iyi ilaç düzenli olarak Kuran-ı Kerim okumaktır.Ruh gıdasını alınca ne sıkıntı kalır ne üzüntü.
Namaz da insanı rehabilite eder. Sakinleştirir ve iyileştirir Allah'ın izniyle
Kelimeyi tevhid çekmek insana kendini kuş gibi hissettirir aynı zamanda düzenli tesbih namazı kılmak günahlardan uzak tutacağı için kalbe,ruha huzur ve dinginlik verir.
Siz bunlardan hiç birini yapmiyor ve halen HUZUR ariyorsunuz..........

Allaha olan kulluk vazifemizi tam olarak yerine getirebiliyormuyuz.
İnsanlarla iyi geçiniyormuyuz, insanlara merhametli davranabiliyormuyuz? Kendi kendimiz ile barişikmiyiz?
bu soruların cevabını kendi nefsimizde arayıp ona göre dermani da çözümü de bulabiliriz...

Bu ruh sıkılmasının sıkıntı huzursuzluk mutsuzluk sebebi hâli iki neden olabilir..
1-Boşluktan..Her birimizin içerisinde görülmez boşluklar vardir..Ve insan çağın öğretilerine, baskın motiflerine kulak kesilip de "madde" ile doldurmaya çabalıyor..
oysa insanoglu sadece maddeden etten,kemikten ibaret mi ki? o "boşluk"lari sadece madde ile doldurmaya calismakta..
ne yaparsak yapalim o bosluklar sadece maddeyle doldurulamaz! "Mana" varlığımızi anca
İnsan'ın kalbi Rad suresinin 28 inci ayeti kerimesinde Alemlerin Rabbi buyurdugu gibi ancak Allah'ı zikretmekle mutmain olur, tatmin olur , doyuma ulaşır.
Rad 28:

2-Yaralayıcı,üzücü bir Trauma olay yaşanmıştır ondan ötürü içi içine sığmaz patlayacak bir bomba halini alır insan.

Birincisine yapılacak şey belli boşlukları doldurmak madden ve manen.
İkincisinin çözümüde Manevi desteğimiz tabiki başta kuranımız, namazımız, ve tevekkül olmak, haktan gelene razı olmak isyan etmemek daha kötüsüde olabilirdi diye düşünmek ...
Can sıkıntısının en güzel tedavilerinden biride kişinin sevdiği bir işle uğraşması...

Canım sıkkın iken alırım kur`an-i-ı kerîmi elime ve bütün dünya ile bağımı koparırım...
imanininiz kuvvetlendikçe;Şeytan ve nefs zayıflar ..Durmak dinlenmek yok.Vesveselere ve şeytanin fisiltilarini dinlemek yok.
Namaz..Namaz..Namaz..Dua ,dua ve dua...

duaa..

https://www.islamiforumlar.net/ruya-yorumlari-bolumu/27215-ruyada-siyah-orumcek-gormek.html

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
SELAMÜN ALEYKÜM SEVGİLİ KARDEŞİM ne güzel yazmışsın. Allah razı olsun benimde içim daralıyor. sanırım bende psikolojik olarak rahatsızlandım. bu hafta sonu sınavım var bitince bir uzmanla görüşmeye gideceğim inşallah ama şuan içimde ateş kazanları kaynıyor. vesveseden biliyorum. direnmeye çalışıyorum bir ucunu yakalayıp düzeltsem başka yerden saldırıyor. ince damarımı buldu ver ediyor. Nerden nereye geldim, dünya zindan benim içimse o zindan içinde zindan. Allah'a yakarışım, dualarım şifa ayetleri yetişiyor derdime ama elimden bıraktığım anda ensemde başlıyor konuşmaya, ne doldurdu içimi ne masumiyetim ne saf duygularım kaldı kendi kendimi yer hale gelmişim ne çok zarar veriyorum kendime. Kaptırdım vesveselere kendimi, toplanmam gevşek davranmamam lazım, güzel düşünmem pozitif düşünmem lazım. Olumsuzluk olumsuzluğu getiriyor ve it's not for me selametle kalın. :((((((

fakirdervis

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun :) Şeytana yenik düşmememiz lazım gayret edip çabalamamız lazim. Allah im o zaman herseyi hayrina kavusturur diyorum. Allah buyukdur ama bazen iste bu sikintilardan huzursuzluklardan ne yapip edecegimi hic bilemiyorum -_-

Üst Alt