içimdekileri dillendirmek

gülcem

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
selamün aleyküm.tamda başlığımı buldum galiba içimde kimseyle paylaşamadığım bir sızım var.bi Yaradanla dertleşip dile getirdiğim bir sızı bu.başlığı görünce burda da dillendirmek istedim belki içimdekileri boşaltırsam belki içinizden biri çıkarda yapma yanlış yoldasın der yada sabır et der ne bilim bi iki nasihata ihtiyacım var galiba.meselem de şu ki ben birine nasıl olduğunu bile anlamadan gönül verdim.hayatımda ilk defa birini sevdim onca kişi çıktı karşıma hiçbirine evet demedim tek istediğim gönlümün istediği biri olsun da bir kuru ekmeği olsundu.bu kişiyle aynı meslekteniz sohbeti çok güzel biri çokta vicdanlı iyi biri belki de beni en çok çeken kısmı da bu oldu.ben onun alevi olduğunu öğrendiğim gün ona farklı bişeyler hissettiğimi anladım ogün bi üzüntü bi şaşkınlık ne oluyo dedim sana sanane ki bundan.anlam veremedim kendime sonraları daha da büyümeye başladı ona olan ilgim.alevi olması bile ona karşı hislerimi bastıramadı.ben daha bunu yeni atlatmışken onun hayatında biri olduğunu duydum ve duyduktan kısa bir süre sonra nişanlandığını öğrendim.önceleri çok sarsıldım çok da üzüldüm Yaradana sığındım çok dua ettim bu durumdan kurtulmak için ama ne yapsam da kalbimden atamıyorum onu vicdanımda çok rahatsız başkasıyla nişanlı birini hala seviyor olmak gerçekten ağır geliyor ama elimden de bişey gelmiyor.onu hala düşünmem günahmı ki artık bunu sorguluyorum.biliyorum imtihanımdır buda çok şükür ki inancım sonsuz Yaradana elbet vardır bunda da bi hikmet.işallah onu hala severek günaha girmiyorumdur...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam bir şeyi çok istediğin takdirde olmuyorsa bunda da bir hayır vardır!!
ne kadar sakin olup hayırlısı dersen de o zaman kendiliğinden daha iyisi ve sünisi geliverir...

Üzülme! İstediğin bir şey olmuyorsa, ya daha iyisi olacağı için; ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur..

Üzülme sakın, kaybettiklerin kurtulduklarındır belki de...

Eğer bir dış etmen sizi üzerse, duyduğunuz acı o şeyin kendisinden değil, sizin ona verdiğiniz değerden geliyordur.
Onu da her an ortadan kaldırma gücünüz vardır.Hüzün olgunlaştırır ,Kaybetmek ise sabrı öğretir.

acilangul1

gülcem

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun okuyup tavsiyede bulunma zahmetini gösterdiniz.dedikleriniz çok güzel mantıklı şeyler yalnız ben bu kişiyi evet çok sevdim ama olmasını istemedim isteyemedim.başkasıyla evlenme kararı aldığını duydum duyalı bi gün olsun Yaradana el açıp dua etmedim onunla olsun die.tam tersine Yaradandan onu unutmam için yardım istedim halada hergün dua ediyorum.okuyanlar da yanlış anlamasın ben kendi içimde yaşıyorum bu sevgiyi başkasıyla birlikte olduğunu bile bile karşısına dikilmedim hoş hayatında kimse olmasa da dikilemezdim ya.dedim ya benim için zor bir durum hiçbir zaman onu sevdiğimi bilmeyecek birini sevdim ve bu ilk defa oluyo bende.ya gönül hocam eminim yazdıklarımı okuyunca bu kız iyi değil diyeceksiniz ama gerçektende kalbime ağır gelen bir yük.kendime sormadan da edemiyorum onca uygun kişi varken önünde neden en olmazı seçtiki kalbim.gönül hanım kusura bakmayın başınızı ağrıttım boşverin gitsin benim durumu.Allah elbet bu sevgiyi kalbimde yeşerttiyse vardır bunda da bir hikmet diyip yoluma devam etcem elden bir şey gelmez :( ama kalp ferahlığı için varsa bir duanız paylaşırsanız sevinirim bazen gerçekten de kalbim daralıyor okumak iyi geliyor...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Cümlemizden kardeşim
hayatta başimiza gelen her şeye anlam yükleyip,verdiklerine de vermediklerine Eyvallah deyip şükretmek!unutma bu da bir imtihan!!

Ey sükut!
Madem Aşk'a düştün, Sus..! Gerçek Aşkın başrol oyuncusudur sükun!!
Sen kelamlarını çek ki geri, AŞK ta mertebeye eresin..!
Dile getirdiğin kadar yanarsın, bir gönlündeki acı yakar, bide dile düşüşün yaralar..!
Bırak gözlerinden anlasın yar, Bırak Yaradan gönlündeki Aşk ile seni katına alsın..
Bilmesede Yar, Biliyor ya Yaradan!..
AŞK'A SUS.. SUS Kİ; AŞK'A ERESİN...

Eğer deme,meğer her şey O cc.dan ,Ona değer de...
ne seven ne de Sevilen ;Sadece sevgi ol..
bırak senden beslenenler kadarları ve kaderlerince nasiblensinler.
Sadece Cömert ol..Ve vicdaninda rahat ve huzurlu oldugun Doğru olani yap!!
Unutma,sevgi ve Doğruluk yonca misalidir,üstünden biçildikçe daha gürbüzleşiiip güzelleşip artar,semirir...

Cokca İnşirah suresini okuyun..

Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla.
1. Biz senin göğsünü açıp genişletmedik mi?
2. Yükünü senden alıp atmadık mı?
3. O senin belini büken yükü .
4. Senin şânını ve ününü yüceltmedik mi?
5. Elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır.
6. Gerçekten, zorlukla beraber bir kolaylık daha vardır.
7. Boş kaldın mı hemen (başka) işe koyul,
8. Yalnız Rabbine yönel
Gönlündeki aşk ateşini başka yöne yönlendirin..Beni alemlere semalara ve daimde halklara bölersinizde.gök kubbede ahı demdeyim.
Beni niçin dışta ararsınız. Ben idrakı ademdeyim

gülcem

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun inanın gözümden yaş gelerek okudum yazdıklarınızı.işallah dediğiniz duayı da bol bol okuyacam.duanızı da beklerim işallah.bu durumdan hayırlısıyla Rabbimin yolundan şaşmadan ona layık bişekilde çıkabileyim.Rabbim sizin gb kalbii tamiz güzel insanların yar ve yardımcısı olsun.burda birçok kişinin derdine az çok ortak oluyosunuz yazan herkeze elinizden geldiğince cevap veriyosunuz karşılık beklemeden.Allah yolunuzu her daim açık etsin işallah...hayırlı geceler

Üst Alt