Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İslami Soru ve Cevaplar
İçki neden birden yasaklanmadı? madde bağımlılığı Nedir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 46660" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: Black">Selamun Aleykum bildiginiz gibi Bati Aleminde Cocuk koruma servisinde calisan bir Muhacirim...</span></p><p><span style="color: Black">Ve seneler once 14 yasinda uyusturucuya yani madde bağımlılığı olan bir sokak cocugu ile ilgilenmem icin gorev vermislerdi.. cunku 14 yasinda halen cocuk hukmunde ve 9 aylik hamile idi ve isin kotusu uyusturucu aldigindan akli gidip geliyor karnindaki cocugu bile hatirliyamiyordu..</span></p><p><span style="color: Black">iste bizim gorevimiz bebek dogdugu an bu cocugun bebegini herhangi bir cop kutusuna atmadan hastahaneye goturup bebegi cocuk koruma servisine teslim etmektir...</span></p><p><span style="color: Black">her gun pesinden kuyruk gibi onu takip ediyor akli basinda oldugunda sohbet ediyordum...</span></p><p><span style="color: Black">maddeye ihtiyac hissediginde yalan soyluyor.. hirsizlik yapiyor kendini gunluk satiyordu...</span></p><p><span style="color: Black">daha cocuktu..Allahim!</span></p><p><span style="color: Black">akli basinda oldugunda Batida her kosede seyar arabalar gibi yardim dagitan kisiler vardir..</span></p><p><span style="color: Black">yani seyar arabalar icinde sandivic..sut..meyve veriyorlar..</span></p><p><span style="color: Black">Bu cocuk gunde iki kez bu arabalara ugrayip sandivic ve sut alip orda yerken ben de yaninda oldugum icin bana da soruyorlardi..Ne isterseniz efendim diye..</span></p><p><span style="color: Black">Bende yagsiz sut icme ve gunde 2,3 elma yeme bagimlisiyim..</span></p><p><span style="color: Black">neyse bana da verirlerdi cunku orada duran herkese veriyorlardi..</span></p><p><span style="color: Black">Bu 14 yasindaki cocuk ile o zaman konusurdum bak ne guzel saglikli yeyip iciyorsun bebegine zarar vermiyorsun dedikce..</span></p><p><span style="color: Black">karnindaki bebegi cook sevdigini ve iyi bir Anne olacagini merhamet ile anlatirdi...</span></p><p><span style="color: Black">o elleri kilik kiyafeti pislikten aylarca yikanmamis mor ve siyahlamis haline bakar..Musliman oldugum icin cook ca sukr ederdim..</span></p><p><span style="color: Black">cunku islamda Fikih kitaplarinda ilk konu taharettir temizlik..sularin temizligi bile sayfalarca anlatilir....</span></p><p><span style="color: Black">birde bu insana bakiyordum.. aciyordum.. insan gibi yasamak var iken lagim fareleri gibi yasiyorlardi...</span></p><p><span style="color: Black">neyse gunler gunleri kovalar iken bayagi bir yakinlasma oldu..</span></p><p><span style="color: Black">Belki de bir Anne oldugum icin Ona evladim gozu ile bakiyor..</span></p><p><span style="color: Black">merhamet ediyordum...</span></p><p><span style="color: Black">her gun onunla oluyor geceleri evime gidiyordum...</span></p><p><span style="color: Black">bir sabah tekrar yanina gittigimde kaldigi yer bir harape yer idi...fark ettim karni yoktu...</span></p><p><span style="color: Black">aman Allahim! Bebek nerde?benim emanettime verilmisti..</span></p><p><span style="color: Black">ona sordum.. kizgindim.. yeni madde uyusturucu almisti.. hatirliyamiyordu...</span></p><p><span style="color: Black">hava cook soguktu.. bebegi nerde dogurup nerde birakmisti..</span></p><p><span style="color: Black">yalvariyordum bebek nerde?</span></p><p><span style="color: Black">guluyordu.. uctu diye dalga geciyordu.. hatirliyamiyordu.. ucuyordu.. baska bir Alemde idi.. kim oldugunu hatirliyamiyordu...</span></p><p><span style="color: Black">Allahim deli olacam.. cocuk koruma servisi bebegi bekliyor ..</span></p><p><span style="color: Black">bu cocuk hic bir sey hatirlamiyordu...</span></p><p><span style="color: Black">onu orda birakip gittigi yerleri tek tek aramaya basladim..</span></p><p><span style="color: Black">yeni dogmus bir bebek ne kadar zaman bu sogukta yasiyabilirdi ki...?</span></p><p><span style="color: Black">cildiracam..Allahim ben bunun vebalini nasil tasirim diye dua ede ede agliyarak bebegi ariyordum...</span></p><p><span style="color: Black">ve Hamd olsun.. sandivic aldigi yere yakin dogurmus ve birisi yolda bulup hastahaneye goturulmus oldugu haberi gelmisti...</span></p><p><span style="color: Black">rahatlamistim.. tekrar 14 yasinda Anne olan cocugun yanina dondum.. onu alip kendi evime getirdim..</span></p><p><span style="color: Black">kendisine gelmesi saatler almis ve kendine ilk geldiginde bebegini sormustu...</span></p><p><span style="color: Black">ona hem aciyarak hem kizginlik ile ne yaptigini anlattim..kizdim ..bagirdim.. hani anne olacaktin kendi evladini sokaga atmissin..</span></p><p><span style="color: Black">ben de kizinca biraz ileri gidenlerdenim..</span></p><p><span style="color: Black">hakkim olsa onu bir guzel doverdim bile..ya beni cildirti bu insan...</span></p><p><span style="color: Black">ama Madde bağımlılığıni bilmedigim icin konusmak kolay di sanirim...</span></p><p><span style="color: Black">onu tedavi rehabilitasyon merkezine goturdum!cunku O da bebegini sokakta biraktigi icin vicdanen rahatsiz olmus ve tedavi gormek istedigini belirtmisti..</span></p><p><span style="color: Black">serde bile HAYIR vardir diye buna derler sanirim...</span></p><p><span style="color: Black">ve tedavi suresince yaninda olmam icin yalvarinca kabul ettim.. ve ilk 48 saat baslamisti...</span></p><p><span style="color: Black">daha dogrusu kabus dolu anlar..bos bir odada bagli tuluyordu..titriyordu.. terliyordu.. usuyordu.. avazi ciktigi kadar bagiriyordu her taraf da akrepler.. yilan.. yirtici hayvanlar beni isiriyor diye gozleri korkudan disari firliyordu...</span></p><p><span style="color: Black">sanki can cekisiyordu..yahu bu bukadar mi zor idi ilk kez bu olaya sahit oluyordum..</span></p><p><span style="color: Black">korkuyordum..urkuyordum.. dua ediyordum..</span></p><p><span style="color: Black">LA HAVLE VELA KUVVETE ILLAH BILLAH..</span></p><p><span style="color: Black">MUSLIMAN DEGIL DI AMA ZAVALLI BIR COCUKTU KARSIMDA CAN CEKISEN YARALI BIR KUZUCUK GIBI KIVRANIYORDU...</span></p><p><span style="color: Black">tam 48 saat kabus dolu bir ruyada yasadi sanki.. 48 saat sonra kendine geldi ve 6 ay sureli tedavi icin o rehabilitasyon merkezinde kaldi.. tam 6 ay..surdu..</span></p><p><span style="color: Black">ve daha sonra temizlendikten sonra okula gitti hemsire oldu ve su an kendi KIZI ile normal bir hayat yasamakta..</span></p><p><span style="color: Black">demekki en iyisi baslamamak.. cunku birakmak cook zor..</span></p><p><span style="color: Black">Allah cc. cocuklarimizi..genclerimizi uyusturucu belasindan korusun.. amin..</span></p><p><span style="color: Black">sakin benim cocugum yapmaz demeyin.. bir Anne baba olarak cocuklarinizin ergenlik caginda kimler ile arkadaslik yaptigina son derece dikkat edin der bu muhacir..</span></p><p><span style="color: Black">Selamet Ile Hayra kalin..</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Turkiyedeki tinerci cocuklari da unutmiyalim..</span></p><p><span style="color: Black">evet burasi islamiForumlar.. ama genclerimiz neden uyusturucu kullaniyor meselesi uzerinde her birimiz dusunup dikkatli olmaliyiz..benden soylemesi... </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 46660, member: 1049"] [COLOR="Black"]Selamun Aleykum bildiginiz gibi Bati Aleminde Cocuk koruma servisinde calisan bir Muhacirim... Ve seneler once 14 yasinda uyusturucuya yani madde bağımlılığı olan bir sokak cocugu ile ilgilenmem icin gorev vermislerdi.. cunku 14 yasinda halen cocuk hukmunde ve 9 aylik hamile idi ve isin kotusu uyusturucu aldigindan akli gidip geliyor karnindaki cocugu bile hatirliyamiyordu.. iste bizim gorevimiz bebek dogdugu an bu cocugun bebegini herhangi bir cop kutusuna atmadan hastahaneye goturup bebegi cocuk koruma servisine teslim etmektir... her gun pesinden kuyruk gibi onu takip ediyor akli basinda oldugunda sohbet ediyordum... maddeye ihtiyac hissediginde yalan soyluyor.. hirsizlik yapiyor kendini gunluk satiyordu... daha cocuktu..Allahim! akli basinda oldugunda Batida her kosede seyar arabalar gibi yardim dagitan kisiler vardir.. yani seyar arabalar icinde sandivic..sut..meyve veriyorlar.. Bu cocuk gunde iki kez bu arabalara ugrayip sandivic ve sut alip orda yerken ben de yaninda oldugum icin bana da soruyorlardi..Ne isterseniz efendim diye.. Bende yagsiz sut icme ve gunde 2,3 elma yeme bagimlisiyim.. neyse bana da verirlerdi cunku orada duran herkese veriyorlardi.. Bu 14 yasindaki cocuk ile o zaman konusurdum bak ne guzel saglikli yeyip iciyorsun bebegine zarar vermiyorsun dedikce.. karnindaki bebegi cook sevdigini ve iyi bir Anne olacagini merhamet ile anlatirdi... o elleri kilik kiyafeti pislikten aylarca yikanmamis mor ve siyahlamis haline bakar..Musliman oldugum icin cook ca sukr ederdim.. cunku islamda Fikih kitaplarinda ilk konu taharettir temizlik..sularin temizligi bile sayfalarca anlatilir.... birde bu insana bakiyordum.. aciyordum.. insan gibi yasamak var iken lagim fareleri gibi yasiyorlardi... neyse gunler gunleri kovalar iken bayagi bir yakinlasma oldu.. Belki de bir Anne oldugum icin Ona evladim gozu ile bakiyor.. merhamet ediyordum... her gun onunla oluyor geceleri evime gidiyordum... bir sabah tekrar yanina gittigimde kaldigi yer bir harape yer idi...fark ettim karni yoktu... aman Allahim! Bebek nerde?benim emanettime verilmisti.. ona sordum.. kizgindim.. yeni madde uyusturucu almisti.. hatirliyamiyordu... hava cook soguktu.. bebegi nerde dogurup nerde birakmisti.. yalvariyordum bebek nerde? guluyordu.. uctu diye dalga geciyordu.. hatirliyamiyordu.. ucuyordu.. baska bir Alemde idi.. kim oldugunu hatirliyamiyordu... Allahim deli olacam.. cocuk koruma servisi bebegi bekliyor .. bu cocuk hic bir sey hatirlamiyordu... onu orda birakip gittigi yerleri tek tek aramaya basladim.. yeni dogmus bir bebek ne kadar zaman bu sogukta yasiyabilirdi ki...? cildiracam..Allahim ben bunun vebalini nasil tasirim diye dua ede ede agliyarak bebegi ariyordum... ve Hamd olsun.. sandivic aldigi yere yakin dogurmus ve birisi yolda bulup hastahaneye goturulmus oldugu haberi gelmisti... rahatlamistim.. tekrar 14 yasinda Anne olan cocugun yanina dondum.. onu alip kendi evime getirdim.. kendisine gelmesi saatler almis ve kendine ilk geldiginde bebegini sormustu... ona hem aciyarak hem kizginlik ile ne yaptigini anlattim..kizdim ..bagirdim.. hani anne olacaktin kendi evladini sokaga atmissin.. ben de kizinca biraz ileri gidenlerdenim.. hakkim olsa onu bir guzel doverdim bile..ya beni cildirti bu insan... ama Madde bağımlılığıni bilmedigim icin konusmak kolay di sanirim... onu tedavi rehabilitasyon merkezine goturdum!cunku O da bebegini sokakta biraktigi icin vicdanen rahatsiz olmus ve tedavi gormek istedigini belirtmisti.. serde bile HAYIR vardir diye buna derler sanirim... ve tedavi suresince yaninda olmam icin yalvarinca kabul ettim.. ve ilk 48 saat baslamisti... daha dogrusu kabus dolu anlar..bos bir odada bagli tuluyordu..titriyordu.. terliyordu.. usuyordu.. avazi ciktigi kadar bagiriyordu her taraf da akrepler.. yilan.. yirtici hayvanlar beni isiriyor diye gozleri korkudan disari firliyordu... sanki can cekisiyordu..yahu bu bukadar mi zor idi ilk kez bu olaya sahit oluyordum.. korkuyordum..urkuyordum.. dua ediyordum.. LA HAVLE VELA KUVVETE ILLAH BILLAH.. MUSLIMAN DEGIL DI AMA ZAVALLI BIR COCUKTU KARSIMDA CAN CEKISEN YARALI BIR KUZUCUK GIBI KIVRANIYORDU... tam 48 saat kabus dolu bir ruyada yasadi sanki.. 48 saat sonra kendine geldi ve 6 ay sureli tedavi icin o rehabilitasyon merkezinde kaldi.. tam 6 ay..surdu.. ve daha sonra temizlendikten sonra okula gitti hemsire oldu ve su an kendi KIZI ile normal bir hayat yasamakta.. demekki en iyisi baslamamak.. cunku birakmak cook zor.. Allah cc. cocuklarimizi..genclerimizi uyusturucu belasindan korusun.. amin.. sakin benim cocugum yapmaz demeyin.. bir Anne baba olarak cocuklarinizin ergenlik caginda kimler ile arkadaslik yaptigina son derece dikkat edin der bu muhacir.. Selamet Ile Hayra kalin.. Turkiyedeki tinerci cocuklari da unutmiyalim.. evet burasi islamiForumlar.. ama genclerimiz neden uyusturucu kullaniyor meselesi uzerinde her birimiz dusunup dikkatli olmaliyiz..benden soylemesi... [/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İslami Soru ve Cevaplar
İçki neden birden yasaklanmadı? madde bağımlılığı Nedir?
Alt