Aleyküm selam verahmetullahi ve berakatüh,
Değerli kardeşim, madem ki içkili ortamlarda çalışmaktan rahatsız oluyorsunuz, huzursuz oluyorsunuz, içiniz rahat değil ve hata yapmaktan korkuyor, Helal ve Haram çizgisini belirlemek istiyorsunuz. O halde öncelikle şu hadis-i şerifi bilmeniz gerek!
Resul-i Ekrem (a.s.m.) bir hadislerinde içkiye on yönden lanet edildiğini belirtmiş ve şöyle buyurmuştur : «İçkiye on yönden lanet edilmiştir : İçkinin kendisine, onu imâl edene, imâl etmek isteyene, satıcısına, müşterisine, taşıyanına, taşıttıranına, kazancını yiyene, içene ve içirene.» (İbni Mâce, Eşribe : 6.)
Kazancını tamamen alkolden temin eden içkili yerlerde çalışmak caiz değildir. İmkan varsa hemen işini değiştirmeni tavsiye ederim. Herhangi bir açık kapı bulup size yol göstermek veya teselli vermek isterdim ancak hüküm kesin, kaçış yok.
Zararın neresinden dönersen kardır. İmkan varsa geçmişi unutup hemen iş değiştirmek en doğrusudur.
Allah yar ve yardımcın olsun. Allah rızık ile ve açlık ile imtihan etmesin demiyorum. Belki de bu imtihan sizin için hayırlıdır. iş-aş ile imtihan çoğu kez insanı saflaştırır. Rabbin dergahına odaklar. Uzanan elleri rabbim boş çevirmez. Hele rızık konusunda asla. Çünkü rızıklar teminat altına almıştır. Rabbim vereceğim demiş, tam olarak inanalım buna, sabırla mücadele edelim inşAllah.
Bazı günahlarda Allah'a götüren hayırlar gizli olabilir. Onun için çok fazla karamsar olma, niyetini salih tut ve bu işten en az ne kadar zarar görebilirim onun hesabını yap gerisi sonra gelir.
İçinde bulunduğun durumun muhasebesini yapman, mesaj yazman, kendine teselli çareleri araman, belki şu anda bu yazıyı okuyor olman bile senin için yeni bir başlangıça adım olabilir.
Son olarak, işini değiştirme gayretine gir, çaba göster, bir adım at, niyetin iyi ise Rabbim sana yardım edecektir. Sabırlı ol, Tevekkül et. Yolun açılacaktır inşAllah.