İman Ve Sevgi

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
188413_178832195496604_175113042535186_456955_8213165_n.jpg

Allah yolunda en büyük sermaye iman ve sevgidir...
Bir şeye inanmayan onu sevemez; sevemeyen, sevdiğine hizmet edemez...
Bu yol sevgiyle başlar, sabırla devam eder. Hak yolunda sabırsız yol alınmaz...
Ey kardeşim Allah-a seslen her An.. konuş onun seni duyduğuna iman etmişsen zaten sana cevap vermiştir
yaradılış olarak ottan farkın yok ama yaradılış gayene melekler bile secde etmekte..
dağı kaldırmaya kalkma dağın altında kalırsın alemlerin Allahın katında zerre bile olmadığına iman etmişsen!! dağları serçe parmağınla kaldırırsın
ey materyalist Allah rakamları akıl hazinene ürün eyledi çadırını iyi kurasın diye sen ne yaptın rakamların uşağı oldun!
hani Allah nerde dersin görmediğim şeye inanmam dersin mideni de görmüyosun ama onu doldurmak için Yaratıcının bütün rızıklarından istifade edersin...
nankör gerçekte Cenabı Hakkı alemin her yerinde görürsün de şudur diyemezsin çünkü o alemlere sığmaz alemlerin Rabbi oluşu ondandır müslümanın imanı ..Sevgisi gözü gibidir !Yaradilani Yaradan-dan örturu Sevendir...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
192548396d8cd6c00ffoyy6.jpg

Gerçek sevgi; temeli Allah sevgisi ve rızası üzerine kurulan, imanla, takvayla, Allah’a olan yakınlıkla artan sevgidir...
İman eden bir insan Allah’ı büyük bir coşkuyla, heyecanla sever. Allah aşkı, Allah’ı razı etme, Allah’ın sevdiği bir insan olma umudu kişiye çok büyük bir şevk ve heyecan verir...
Simdi bu konuyu neden yazdim?
Burada Camimizde Gonullu olarak bir Universitte ogrencisi iki sene once ..haftada, 2,3 gun musliman cocuklara ,genclere dini egittimi, spor ,kamplar acmaya baslamisti..
Bende birazdan oglusumu goturup birakacagim..ucret kabul etmiyor.. amac cocuklarimizin ve Genclerimizin musliman lar birlikte olmalari ve dava, hizmet insani olarak bilincli yetismeleri...
Onu bugun pazar okulunda yani Camide cocuklarin beden egittimi dersinde gordum ve Sordum Abdullah kardesim..merak ettim Masallah iki senedir..hem universite okuyorsunuz , hemde calisiyorsunuz..hem de annene, kardeslerine sahip cikiyorsun cunku babasi rahmetli olmus..bunca isin icinde birde bu Gonullu isi nasil yapabiliyorsun diye merak ettim ? verdigi cevap beni cook etkiledi ve Onun icin bu yaziyi yazmaya karar verdim.. dedigi su idi:sadece Allah’ın sevdiği bir insan olmak istiyorum!
Neden ama bu cook mu onemli Sana diye sordugumda..
Gozleri doldu.. Alemlerin Rabbi tarafindan bilinmek..sevilmek her insana onemli olmaz mi diyerek cocuklarin yanina gitti..
Allah cc. ondan RAZI olsun Onun sayesinde musliman cocuklar birlik,beraberlik ve sevgi ile buyuyorlar..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Kendi sorumluluklarını yerine getiremeyen bir insan başka bir insanın sorumluluğunu alabilir mi?

"Kim hayra ve barışa yönelik bir iş yaparsa KENDİ lehinedir. Kötülük yapanda KENDİ aleyhine yapmış olur. Sonunda Rab’binize döndürülürsünüz."
Casiye 15.ayet

Üst Alt