Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İmanı Ağaca Benzetirsek!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="miray" data-source="post: 50980" data-attributes="member: 2665"><p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Mevlana Şems’e sorar: </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">_Onca insan arasında niye beni buldun?</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Şems der ki:</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ben kul arar idim, herkes Allah olmuş, bir tek kul seni buldum ya Mevlana..</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Evet, bilmeden Allah adına hüküm verir olmuşuz. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Nasıl mı? Şu cennetlik , şu cehennemlik der olmuşuz.</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Batını bilmeden sırf zahire bakarak ve onun hakkında Allah'ın ne takdir etttiğini bilmeksizin hüküm verir olmuşuz.</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Kendi taşıdığımız kalbten bihaber iken, Edison'un veya Einstein'ın dahi cennete veya cehenneme gideceğine karar verir olmuşuz.</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Yanımızda çalışana serzenişte bulunmuşuz "Rızkını ben veriyorum daha ne nankörlük ediyorsun "diye.</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Hakiki Rezzak'ı unutmuşuz da kendimizi "Rezzak" sanmışız. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">İlmimizle böbürlenip kasılıp gezerken hakiki ALİM olan Allah'tan uzaklaşmışız. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Emanet can, emanet ilim, emanet akıl, emanet dünyalık ile sahiplik iddiasına kalkışıp ahmaklığımızı görmeyip bir de kendimizi akıllı sanmışız. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Kimimiz derviş olduk dünya makamlarından, malından geçtik derken, mananın makamlarına hırslanır olmuşuz. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Kerameti, tay-i mekanı arzulayıp, asıl kerametin istikamet üzere olmak olduğunu unutup, ilmi ledün tahsili için Hızır a.s.'ı gözler olmuşuz. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Dünya hırsını terk edip , mana hırsına dönmüşüz de gerçek maksadın her dem hakiki kulluk ve Allah rızası olduğunu unutmuşuz.</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Resûlullah efendimiz dahi her zaman </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">"Allahümme yâ Mukallib-el-kulûb, sebbit kalbî alâ dînike" </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">(Ey kalbleri iyiden kötüye, kötüden iyiye çeviren Rabbim; kalbimi, dînin üzere sâbit kıl) </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">duâsını okurken, kalplerimizin bir an kayıpta son nefeste imansız gitmekten korkmaz olmuşuz</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">.Halbuki, son nefeste iman ile Alemler Rabbına dönmek ne büyük lütuf, ne büyük hazine.. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Süfyân-ı Sevrî hazretlerinin gençliğinde sırtı kamburlaşmıştı.</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Sebebini sorduklarında;</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">“Üç üstâda talebelik yaptım. Hepsi de zamânının en âlimleriydi. Ölüm zamanında üçü de dünyâdan îmânsız gittiler. Ben onların hâlini görünce, korkudan omurga kemiğim eğrildi” buyurmuştur</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="miray, post: 50980, member: 2665"] [CENTER][COLOR=#000000][FONT=Comic Sans MS]Mevlana Şems’e sorar: [/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000] [/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Comic Sans MS]_Onca insan arasında niye beni buldun?[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000] [/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Comic Sans MS]Şems der ki:[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000] [/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Comic Sans MS]Ben kul arar idim, herkes Allah olmuş, bir tek kul seni buldum ya Mevlana..[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000] [FONT=Comic Sans MS]Evet, bilmeden Allah adına hüküm verir olmuşuz. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Nasıl mı? Şu cennetlik , şu cehennemlik der olmuşuz.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Batını bilmeden sırf zahire bakarak ve onun hakkında Allah'ın ne takdir etttiğini bilmeksizin hüküm verir olmuşuz.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Kendi taşıdığımız kalbten bihaber iken, Edison'un veya Einstein'ın dahi cennete veya cehenneme gideceğine karar verir olmuşuz.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Yanımızda çalışana serzenişte bulunmuşuz "Rızkını ben veriyorum daha ne nankörlük ediyorsun "diye.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Hakiki Rezzak'ı unutmuşuz da kendimizi "Rezzak" sanmışız. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]İlmimizle böbürlenip kasılıp gezerken hakiki ALİM olan Allah'tan uzaklaşmışız. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Emanet can, emanet ilim, emanet akıl, emanet dünyalık ile sahiplik iddiasına kalkışıp ahmaklığımızı görmeyip bir de kendimizi akıllı sanmışız. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Kimimiz derviş olduk dünya makamlarından, malından geçtik derken, mananın makamlarına hırslanır olmuşuz. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Kerameti, tay-i mekanı arzulayıp, asıl kerametin istikamet üzere olmak olduğunu unutup, ilmi ledün tahsili için Hızır a.s.'ı gözler olmuşuz. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Dünya hırsını terk edip , mana hırsına dönmüşüz de gerçek maksadın her dem hakiki kulluk ve Allah rızası olduğunu unutmuşuz.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Resûlullah efendimiz dahi her zaman [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]"Allahümme yâ Mukallib-el-kulûb, sebbit kalbî alâ dînike" [/FONT] [FONT=Comic Sans MS](Ey kalbleri iyiden kötüye, kötüden iyiye çeviren Rabbim; kalbimi, dînin üzere sâbit kıl) [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]duâsını okurken, kalplerimizin bir an kayıpta son nefeste imansız gitmekten korkmaz olmuşuz[/FONT] [FONT=Comic Sans MS].Halbuki, son nefeste iman ile Alemler Rabbına dönmek ne büyük lütuf, ne büyük hazine.. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Süfyân-ı Sevrî hazretlerinin gençliğinde sırtı kamburlaşmıştı.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Sebebini sorduklarında;[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]“Üç üstâda talebelik yaptım. Hepsi de zamânının en âlimleriydi. Ölüm zamanında üçü de dünyâdan îmânsız gittiler. Ben onların hâlini görünce, korkudan omurga kemiğim eğrildi” buyurmuştur[/FONT][/COLOR][/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İmanı Ağaca Benzetirsek!
Alt