Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İmanı Ağaca Benzetirsek!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Müslüman" data-source="post: 50984" data-attributes="member: 2632"><p>İslam zahire göre hükmeder kardeşim.</p><p></p><p>Abdullah b. Utbe b. Mes'ud (r.a)'den şöyle rivayet edilmiştir:</p><p>Ömer (r.a)'den işittim. O şöyle diyordu:</p><p></p><p>«İnsanlar Rasulullah (s.a.s) zamanında vahiy ile gizli hallerinden de sorumlu tutulurlardı. Rasulullah'ın vefatı ile vahiy kesilmiştir. <span style="color: Blue">Bugün sizi gördüğümüz amellerinizden dolayı sorumlu tutarız</span>.Bu yüzden kim bize hayır ve adalet gösterirse onu emin sayar ve güvenilir kabul ederiz. Onların gizli hallerini araştırmak bize düşmez. Gizli hallerinin hesabını da görür. <span style="color: Red">Bize zahiren fena hal gösterenlerden de emin olamayız. Niyetinin iyi olduğunu söylese bile ona inanmayız</span>.»</p><p>(Buhari)</p><p></p><p>Allah'ın Rasulü zahire göre hükmederdi;</p><p></p><p>"Ben ancak bir beşerim siz bana dava getiriyorsunuz. Bazılarınız diğerlerinden delilini sunmakta daha becerikli olabilir. Ben de dinlediğim şekliyle onun lehine hükmederim. Bu şekilde kime bir müslüm hakkını verirsem o ancak ateşten bir parçadır onu alsın veya bıraksın." </p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Kafire de kafir dememek nasıl bir iştir. Kafire, açıkça küfredene dahi kafir denilemeyecek mi? Zahiren küfür sözü söyleyen ve fiili işleyen kimseye elbette Müslüman muamelesi yapmamız beklenemez değil mi?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Müslüman, post: 50984, member: 2632"] İslam zahire göre hükmeder kardeşim. Abdullah b. Utbe b. Mes'ud (r.a)'den şöyle rivayet edilmiştir: Ömer (r.a)'den işittim. O şöyle diyordu: «İnsanlar Rasulullah (s.a.s) zamanında vahiy ile gizli hallerinden de sorumlu tutulurlardı. Rasulullah'ın vefatı ile vahiy kesilmiştir. [COLOR=Blue]Bugün sizi gördüğümüz amellerinizden dolayı sorumlu tutarız[/COLOR].Bu yüzden kim bize hayır ve adalet gösterirse onu emin sayar ve güvenilir kabul ederiz. Onların gizli hallerini araştırmak bize düşmez. Gizli hallerinin hesabını da görür. [COLOR=Red]Bize zahiren fena hal gösterenlerden de emin olamayız. Niyetinin iyi olduğunu söylese bile ona inanmayız[/COLOR].» (Buhari) Allah'ın Rasulü zahire göre hükmederdi; "Ben ancak bir beşerim siz bana dava getiriyorsunuz. Bazılarınız diğerlerinden delilini sunmakta daha becerikli olabilir. Ben de dinlediğim şekliyle onun lehine hükmederim. Bu şekilde kime bir müslüm hakkını verirsem o ancak ateşten bir parçadır onu alsın veya bıraksın." Kafire de kafir dememek nasıl bir iştir. Kafire, açıkça küfredene dahi kafir denilemeyecek mi? Zahiren küfür sözü söyleyen ve fiili işleyen kimseye elbette Müslüman muamelesi yapmamız beklenemez değil mi? [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İmanı Ağaca Benzetirsek!
Alt