Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İmanı Ağaca Benzetirsek!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="sükut76" data-source="post: 51002" data-attributes="member: 2641"><p><span style="font-family: 'tahoma'">Merhaba,</span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'tahoma'">Benim iddaim şu ; Bilgi insanın önünde sadece yol işaretleri gibidir. Yolun kendisi değildir. </span></p><p><span style="font-family: 'tahoma'">Mesela Kuran da İlmel yakin, aynel yakin, hakkal yakin den bahseder. Şimdi ismi duymak bir ayeti okumak, bir hadisi okumak ve bunu tefekkür etmek ilmen yakin olmak için olgunlaşması gereken sıfatlardır yoksa İlmel yakin'in kendisi değildir. O zaman Kuran okuyan herkes İlmel yakin olması gerekirdi ama bunu görüyoruz ki Kuran okuyan herkeste ilmen-yakinlık oluşmuyor. Bilgi ile yüklü bir insan haline gelebiliyor hatta sempatik ve sıcak kanlı dahi olunabiliyor ama yakin hali görülmüyor.</span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'tahoma'"></span></p><p><span style="font-family: 'tahoma'"><span style="font-family: 'tahoma'">Şu Kuran ayetinde belirtilmiş ki ; Maide 5 '' </span></span></p><p><span style="font-family: 'tahoma'"><span style="font-family: 'tahoma'">........ Size Allah'tan bir nur ve apaçık bir Kitap geldi. ''</span></span></p><p><span style="font-family: 'tahoma'"></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'tahoma'"><span style="font-family: 'tahoma'"><span style="font-family: 'tahoma'">Ayet'te kitap'tan önce bir ''nur'' dan bahsediliyor ve Nur ışıktır geldiği yeri apaçık aydınlık eder. Buna İlmel-Yakin hali de diyebiliriz. Nur yoksa, apaçık görülemez, İlmel-Yakin halini Allah'tan gelen bir Nur olarak tefekkür ettim.</span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'tahoma'"><span style="font-family: 'tahoma'"><span style="font-family: 'tahoma'">Benim tefekkürüm biraz bu yönde... O zaman şu olu ki Allah'tan bir Nur gelmeden kim zan'dan kurtulabilir, isterse Kuran okusun ? </span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'tahoma'"><span style="font-family: 'tahoma'"></span></span></p><p> <span style="font-family: 'tahoma'"><span style="font-family: 'tahoma'"></span></span></p><p><span style="font-family: 'tahoma'"><span style="font-family: 'tahoma'"></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sükut76, post: 51002, member: 2641"] [FONT=tahoma]Merhaba,[/FONT] [FONT=tahoma]Benim iddaim şu ; Bilgi insanın önünde sadece yol işaretleri gibidir. Yolun kendisi değildir. [/FONT] [FONT=tahoma]Mesela Kuran da İlmel yakin, aynel yakin, hakkal yakin den bahseder. Şimdi ismi duymak bir ayeti okumak, bir hadisi okumak ve bunu tefekkür etmek ilmen yakin olmak için olgunlaşması gereken sıfatlardır yoksa İlmel yakin'in kendisi değildir. O zaman Kuran okuyan herkes İlmel yakin olması gerekirdi ama bunu görüyoruz ki Kuran okuyan herkeste ilmen-yakinlık oluşmuyor. Bilgi ile yüklü bir insan haline gelebiliyor hatta sempatik ve sıcak kanlı dahi olunabiliyor ama yakin hali görülmüyor.[/FONT] [FONT=tahoma] [FONT=tahoma]Şu Kuran ayetinde belirtilmiş ki ; Maide 5 '' [/FONT] [FONT=tahoma]........ Size Allah'tan bir nur ve apaçık bir Kitap geldi. ''[/FONT] [/FONT] [FONT=tahoma][FONT=tahoma][FONT=tahoma]Ayet'te kitap'tan önce bir ''nur'' dan bahsediliyor ve Nur ışıktır geldiği yeri apaçık aydınlık eder. Buna İlmel-Yakin hali de diyebiliriz. Nur yoksa, apaçık görülemez, İlmel-Yakin halini Allah'tan gelen bir Nur olarak tefekkür ettim.[/FONT][/FONT][/FONT] [FONT=tahoma][FONT=tahoma][FONT=tahoma]Benim tefekkürüm biraz bu yönde... O zaman şu olu ki Allah'tan bir Nur gelmeden kim zan'dan kurtulabilir, isterse Kuran okusun ? [/FONT] [/FONT][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İmanı Ağaca Benzetirsek!
Alt