Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İmanı Ağaca Benzetirsek!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Müslüman" data-source="post: 51011" data-attributes="member: 2632"><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">Elbette aksi düşünülebilir ama bu konu uzun bir konu öyle hemen geçilecek türden değil bu sebeple bir başka zaman inş. izah etmeye çalışırım.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">Güzel kardeşim "bu daveti yapanların sadece gerçek basiret ehlinin davete ehil ve memur edildiğini" de nereden çıkarıyorsunuz? Basiret ehli olduğunu iddia ettiğiniz kimselerin kalplerine mi muttali oluyorsunuz? Münafıklığı nasıl izah edeceksiniz o halde? Keza görüşünüzün yanlış olduğunu beyan eden bir hadis nakledeyim;</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">Ensar'dan bir kadın olan Ümmü Alâ (r. Anha) anlatıyor: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">Müslümanlar Mekke'den Medine'ye hicret ettikleri zaman, Ensar yani Medineliler arasında kur'a ile taksim edilmişlerdi. Bizim aileye de <span style="color: Blue">Osman İbn Maz'ûn</span> düşmüştü. Biz Osman'ı evimizde konuk ettik. Osman bir süre sonra hastalandı ve vefat etti. Yıkandı, kendi elbisesi ile kefenlendi. Tam bu sırada Peygamberimiz cenazeye geldiler. Ben cenazeyi tezkiye ederek;</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">- Ey Ebû Saib. Allah sana rahmet etsin. Senin hakkında bildiğim ve bu cemaate bildirmek istediğim şudur ki. Sen Allah Teâlâ'nın rahmetine erişmiş bahtiyar bir zatsın, dedim. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">Ben böyle söyleyince, Peygamberimiz bana dönerek:</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">- Allah Teâlâ'nın bu ölüye rahmet ettiğini nereden biliyorsun? dedi. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">Ben:</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: blue">- Ey Allah'ın Resûlü, babam-annem sana feda olsun, Allah, (Osman İbn Maz'ûn gibi inanmış ve Allah'ın emirlerine uyup yasaklarından sakınmış bir kuluna ikram etmez de) ya kime ikram eder?</span>dedim. bunun üzerine Peygamberimiz:</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">- Osman İbn Maz'ûn ölmüştür. Allah'a yemin ederim ki, ben de bu ölü için hayır ve mutluluk dilerim. <span style="color: blue">Yine Allah'a yemin ederim ki, ben, Allah'ın bir Peygamberi olduğum halde bana (ve size kıyamet günü) ne muamele edeceğini bilemem</span>, buyurdu.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">Ümmü Alâ diyor ki: "Vallahi, Peygamberimizin bu uyarısından sonra ben, kimseyi tezkiye etmeye cesaret edemedim"</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">SubhanAllah Allah Rasulünün tavrını gördünüz değil mi. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">Davet Ehli'nin gizli ve açık şirkten masum olduklarını da nereden çıkartıyorsunuz? Adı üzerinde davetcinin "gizli şirkini" nasıl ve neye göre tespit edebiliyorsunuz? Ayrıca Peygamberler dışında hiç kimse<span style="color: blue"> ismet (korunmuş, hatadan masum) </span>sıfatına haiz değildir. Masumiyet inancı gulat-ı Şia'ların ortaya attığı bozuk bir inanıştır.</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Müslüman, post: 51011, member: 2632"] [SIZE="4"][FONT="Palatino Linotype"] Elbette aksi düşünülebilir ama bu konu uzun bir konu öyle hemen geçilecek türden değil bu sebeple bir başka zaman inş. izah etmeye çalışırım. Güzel kardeşim "bu daveti yapanların sadece gerçek basiret ehlinin davete ehil ve memur edildiğini" de nereden çıkarıyorsunuz? Basiret ehli olduğunu iddia ettiğiniz kimselerin kalplerine mi muttali oluyorsunuz? Münafıklığı nasıl izah edeceksiniz o halde? Keza görüşünüzün yanlış olduğunu beyan eden bir hadis nakledeyim; Ensar'dan bir kadın olan Ümmü Alâ (r. Anha) anlatıyor: Müslümanlar Mekke'den Medine'ye hicret ettikleri zaman, Ensar yani Medineliler arasında kur'a ile taksim edilmişlerdi. Bizim aileye de [COLOR="Blue"]Osman İbn Maz'ûn[/COLOR] düşmüştü. Biz Osman'ı evimizde konuk ettik. Osman bir süre sonra hastalandı ve vefat etti. Yıkandı, kendi elbisesi ile kefenlendi. Tam bu sırada Peygamberimiz cenazeye geldiler. Ben cenazeyi tezkiye ederek; - Ey Ebû Saib. Allah sana rahmet etsin. Senin hakkında bildiğim ve bu cemaate bildirmek istediğim şudur ki. Sen Allah Teâlâ'nın rahmetine erişmiş bahtiyar bir zatsın, dedim. Ben böyle söyleyince, Peygamberimiz bana dönerek: - Allah Teâlâ'nın bu ölüye rahmet ettiğini nereden biliyorsun? dedi. Ben: [COLOR="blue"]- Ey Allah'ın Resûlü, babam-annem sana feda olsun, Allah, (Osman İbn Maz'ûn gibi inanmış ve Allah'ın emirlerine uyup yasaklarından sakınmış bir kuluna ikram etmez de) ya kime ikram eder?[/COLOR]dedim. bunun üzerine Peygamberimiz: - Osman İbn Maz'ûn ölmüştür. Allah'a yemin ederim ki, ben de bu ölü için hayır ve mutluluk dilerim. [COLOR="blue"]Yine Allah'a yemin ederim ki, ben, Allah'ın bir Peygamberi olduğum halde bana (ve size kıyamet günü) ne muamele edeceğini bilemem[/COLOR], buyurdu. Ümmü Alâ diyor ki: "Vallahi, Peygamberimizin bu uyarısından sonra ben, kimseyi tezkiye etmeye cesaret edemedim" SubhanAllah Allah Rasulünün tavrını gördünüz değil mi. Davet Ehli'nin gizli ve açık şirkten masum olduklarını da nereden çıkartıyorsunuz? Adı üzerinde davetcinin "gizli şirkini" nasıl ve neye göre tespit edebiliyorsunuz? Ayrıca Peygamberler dışında hiç kimse[COLOR="blue"] ismet (korunmuş, hatadan masum) [/COLOR]sıfatına haiz değildir. Masumiyet inancı gulat-ı Şia'ların ortaya attığı bozuk bir inanıştır.[/FONT][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İmanı Ağaca Benzetirsek!
Alt