Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İnsanı küfre götüren haller
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="İLiM DiLeNcİsİ" data-source="post: 102248" data-attributes="member: 816"><p><strong>Kuran, Namaz ve Zikir konusunda insanı küfre götüren haller:</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>1. Kuran dan bir ayeti inkar etmek</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>2. Dinde kutsal olan bir şeyle alay etmek</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>3. Kuranın bir emrinin yanlış olduğunu söylemek</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>4. Kuranı def dümbelek çalarak okumak</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>5. Kuranı pis yerler atmak, çiğnemek</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>6. Kuranın açıkladığı bir şeyi kabul etmemek</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>7. Kurana ilave yapmak, değiştirmek</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>8. Kurana insan sözüdür demek</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>9. Kuranın başka dilde olduğunu iddia etmek</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>10. Kendi konuşmasının yerine şaka olsun diye ayet okumak</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>11. Çok Kuran okudum, bana faydası olmadı demek</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>12. Zikirlerle alay etmek</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>13. Haram yerken besmele çekmek</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>14. Namaz kıl diyene kılmayacağım demek, namaz da neymiş demek, namazla alay etmek.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>15. Hayat boyu namaz biter mi, kim yapabilir demek</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>16. Namaz kıl diyene sabret ramazan gelsin, kılarız demek. Namazın insana ne faydası var demek</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>17. Bilerek alay olsun diye Kabeden başka bir yere namaza durmak</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>18. Bilerek abdestsiz namaza durmak</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>19. Ezanla alay etmek</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>20. Emredilen ibadetleri aynen kabul etmemek</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>21. Ramazan geldi, çattı demek. Şu sıcakta oruç tutulur mu demek.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>22. Kıyameti, öldükten sonra dirilmeyi, kabir azabını ve cennet- cehennemi kabul etmemek.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>23. Eğer Allah cenneti bana verse, sensiz istemem veya falanla cennete girmem.Allah bana şunun için cennet verse istemem demek.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>24. Hristiyan veya Yahudilerin azap göreceğini kabul etmemek</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>25. Günahları güzel, sevapları çirkin görmek</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>26. Falan kıble olsa, yüzümü o tarafa çevirmem demek</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>27. Namaz ve helal olan şeyler bana iyilik getirmedi, namazı rafa koydum demek</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>28. Din adamlarını hafife alıp, alay etmek, sövmek</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>29. Din adamının kıyafeti ile alay etmek</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>30. Ben şeriat tanımıyorum, benim şeraitle işim yok, şeriat beni tatmin etmez. Bu nasıl şeriat, kahrolsun şeriat demek.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>31. Bu meseleyi şeriata başvuralım diyene Ben şeriat falan tanımam demek</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>32. Gel hocaya gidelim diyene gitmem, onlar insanı cehenneme sokuyor demek.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>33. Din alimine hakaret için sen git ilmini çöpe at demek. Din adamının söylediklerine yalandır demek.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>34. Dini bilgiler için bunlar neye yarar? Bize para lazım demek.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>35. Kafir de iyilik yapıyor, o da cennete girecektir demek.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>36. Müslüman değil misin? diyene değilim demek.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>37. Allahtan kork, böyle yapma diyene seni dinlemiyorum demek.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>38. Şu adamın kanı helal, şunu öldürmek sevaptır demek.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>39. Ey kafir diyene efendim, buyur demek.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>40. Kafire hocam demek.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>41. Haramı helal saymak, haramın helal olmasını istemek.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>42. Haram olan bir şeyi fakire sadaka niyeti ile vermek.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>43. Musibete uğrayanın malımı telef ettin, çocuğumu neden aldın, niye böyle yaptın demesi.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>44. Bir hastanın Allahım ister Müslüman ister kafir olarak canımı al demesi.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>45. Günah işleyene tevbe et denilince niye tevbe edeyim, ben ne yaptım demesi.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>46. Haram ne güzel demek.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>47. Ahiret veresiye, Dünya peşin deyip dünyayı tercih etmek.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>48. Ahirette iki elim yakandadır diyene sen orada beni nasıl bulursun demek.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>49. Ahirete gidip gelen var mı? Diyerek ahireti inkar etmek.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>50. Allah falanın vaktinden önce canını aldı demek.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>51. Azrail yanlış can aldı demek.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>52. Falan bana gavur ol dese olurum demek.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>53. Ben ahiretten korkmam demek.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>54. Falan benden daha kafir demek.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>55. Nikahlı olmadığı kadını öpüp, öpmek helaldir demek.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>56. Kafirlerin bayramlarına iştirak etmek, bir yumurta bile olsa hediye etmek veya almak.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>57. Kafir kıyafetine girmek, onların görüşünü benimsemek</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>58. Bir insanın zatı için kurban kesmek.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>59. Keşke Hrıstiyan olsaydım demek.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>60. İbadet maksadı ile insana secde etmek. Bir müridin şeyhini kıble kabul etmesi, buna rıza gösteren şeyh de kafir olur.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Şaka da olsa birine küfre girecek söz telkin etmek. ( İstemeyerek küfrü gerektiren söz söyleyen küfre girmez) küfre giren bir kimsenin bütün amelleri batıl olur, nikahı düşer.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="İLiM DiLeNcİsİ, post: 102248, member: 816"] [B]Kuran, Namaz ve Zikir konusunda insanı küfre götüren haller: 1. Kuran dan bir ayeti inkar etmek 2. Dinde kutsal olan bir şeyle alay etmek 3. Kuranın bir emrinin yanlış olduğunu söylemek 4. Kuranı def dümbelek çalarak okumak 5. Kuranı pis yerler atmak, çiğnemek 6. Kuranın açıkladığı bir şeyi kabul etmemek 7. Kurana ilave yapmak, değiştirmek 8. Kurana insan sözüdür demek 9. Kuranın başka dilde olduğunu iddia etmek 10. Kendi konuşmasının yerine şaka olsun diye ayet okumak 11. Çok Kuran okudum, bana faydası olmadı demek 12. Zikirlerle alay etmek 13. Haram yerken besmele çekmek 14. Namaz kıl diyene kılmayacağım demek, namaz da neymiş demek, namazla alay etmek. 15. Hayat boyu namaz biter mi, kim yapabilir demek 16. Namaz kıl diyene sabret ramazan gelsin, kılarız demek. Namazın insana ne faydası var demek 17. Bilerek alay olsun diye Kabeden başka bir yere namaza durmak 18. Bilerek abdestsiz namaza durmak 19. Ezanla alay etmek 20. Emredilen ibadetleri aynen kabul etmemek 21. Ramazan geldi, çattı demek. Şu sıcakta oruç tutulur mu demek. 22. Kıyameti, öldükten sonra dirilmeyi, kabir azabını ve cennet- cehennemi kabul etmemek. 23. Eğer Allah cenneti bana verse, sensiz istemem veya falanla cennete girmem.Allah bana şunun için cennet verse istemem demek. 24. Hristiyan veya Yahudilerin azap göreceğini kabul etmemek 25. Günahları güzel, sevapları çirkin görmek 26. Falan kıble olsa, yüzümü o tarafa çevirmem demek 27. Namaz ve helal olan şeyler bana iyilik getirmedi, namazı rafa koydum demek 28. Din adamlarını hafife alıp, alay etmek, sövmek 29. Din adamının kıyafeti ile alay etmek 30. Ben şeriat tanımıyorum, benim şeraitle işim yok, şeriat beni tatmin etmez. Bu nasıl şeriat, kahrolsun şeriat demek. 31. Bu meseleyi şeriata başvuralım diyene Ben şeriat falan tanımam demek 32. Gel hocaya gidelim diyene gitmem, onlar insanı cehenneme sokuyor demek. 33. Din alimine hakaret için sen git ilmini çöpe at demek. Din adamının söylediklerine yalandır demek. 34. Dini bilgiler için bunlar neye yarar? Bize para lazım demek. 35. Kafir de iyilik yapıyor, o da cennete girecektir demek. 36. Müslüman değil misin? diyene değilim demek. 37. Allahtan kork, böyle yapma diyene seni dinlemiyorum demek. 38. Şu adamın kanı helal, şunu öldürmek sevaptır demek. 39. Ey kafir diyene efendim, buyur demek. 40. Kafire hocam demek. 41. Haramı helal saymak, haramın helal olmasını istemek. 42. Haram olan bir şeyi fakire sadaka niyeti ile vermek. 43. Musibete uğrayanın malımı telef ettin, çocuğumu neden aldın, niye böyle yaptın demesi. 44. Bir hastanın Allahım ister Müslüman ister kafir olarak canımı al demesi. 45. Günah işleyene tevbe et denilince niye tevbe edeyim, ben ne yaptım demesi. 46. Haram ne güzel demek. 47. Ahiret veresiye, Dünya peşin deyip dünyayı tercih etmek. 48. Ahirette iki elim yakandadır diyene sen orada beni nasıl bulursun demek. 49. Ahirete gidip gelen var mı? Diyerek ahireti inkar etmek. 50. Allah falanın vaktinden önce canını aldı demek. 51. Azrail yanlış can aldı demek. 52. Falan bana gavur ol dese olurum demek. 53. Ben ahiretten korkmam demek. 54. Falan benden daha kafir demek. 55. Nikahlı olmadığı kadını öpüp, öpmek helaldir demek. 56. Kafirlerin bayramlarına iştirak etmek, bir yumurta bile olsa hediye etmek veya almak. 57. Kafir kıyafetine girmek, onların görüşünü benimsemek 58. Bir insanın zatı için kurban kesmek. 59. Keşke Hrıstiyan olsaydım demek. 60. İbadet maksadı ile insana secde etmek. Bir müridin şeyhini kıble kabul etmesi, buna rıza gösteren şeyh de kafir olur. Şaka da olsa birine küfre girecek söz telkin etmek. ( İstemeyerek küfrü gerektiren söz söyleyen küfre girmez) küfre giren bir kimsenin bütün amelleri batıl olur, nikahı düşer.[/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İnsanı küfre götüren haller
Alt