İslam olmak nedir?

naturax

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Önce Müslüman olmama Allah c.c şükrederim. Yine Kibirli ve önyargılı olmaktan da Allah a sığınırım. Allahın adaletin ‘’El-Adl’’ sıfatından asla kuşkum olmaz. Allahın neden beni Yahudi, Hristiyan veya ateist çocuğu olarak yaratmadığını, İslam olan bir ailenin çocuğu olarak dünya getirdiğini düşündüm. Ve şu soruyu sordum kendime ‘’Eğer bir Hristiyan çocuğu olsaydım ve her Pazar kiliseye gidip Rablerime dua etseydim acaba bu dinin yanlışlığını farkedermiydim.?’’. Cevap evet se ben çok zekiyim onlar aptal. O zaman Allah beni yaratırken ayırt mı etti diye düşündüm. Fakat Allahın adaletinden şüphe olunmaz dedim kendime.

Sonra baktım ki aslında İslam ülkesinde islam olmakda çok zor. Hemde dos doğru islam olmak zor. Araştımaya başladım. Önce tembellik edip Medyaya malum olmuş hocaları izledim. Bilirsiniz işte Cübbeli, İslamoğlu, Bayındır, Edip ve hatta Yaşar Nuri. Fakat hep birbirlerini reddiye, Kafirleştirme zındıklamaları ile karşılaştım. Hangisi doğru bunların. Kertenkeleyi gördüğün yerde öldür diyeni mi yoksa zina da 3.şahısın maddi çıkarı yoksa zina değildir diyeni mi? Yoksa Tommiks imi?

Bıraktım onları dinlemeyi. Orta doğuya baktım. Sunni, Şii ,Vahabi, Selefi birbirlerini katlediyorlar. Gariptir ki herkez kendini haklı görüyor ve diğerlerine kafir veya mürted. Peki ben çok mu zekiyim ki doğru mezhebi buldum. Diğerleri aptal o zaman dedim. Çünkü Kur an da Allah c.c hep sürekli düşünmüyormusun diyor bana. Ya yanlış tarafdaysam ya haşa Allah a şirk koşmuşsam?. Ya İSİD haklıysa.?
Sonra etrafımdakilere baktım. Oruç tutan ama hırsız. Namaz kılan fakat karısını kızını ihmal etmeyen. Birde rakı masasında din sohbetleri.

Sonra Kurana yöneldim. Onlarca tefsirci onlarca mealci. Ya yanlış çevirmişlerse ?. Bismillah deyip başladım bir yerden. Kendimce kritik olan ayetlerin karşılatırmalarına baktım. Aslında daha önce araştırdım diyebilmek için hızlıca okumuştum. Zaten çok şükür o sırada ‘’Yasin ve Haddad’’ ayetleri beni Kurandaki bilimselliğe yönelti. Sonra bu çerçevede kaldım. Mühendis olmam nedeni ile bazı ilmi, yorumları hemen kavrayabilmiştim. Sonra ‘’ Evreni genişletildiğini’ ,’’Demirin indirildiğini’’ ,’’Göğün kalkan olarak yaratılması’’ve ‘’yerin altındaki siyah balçık’’….vs daha çok örnekler Şükür rabbime.

Sonra Namaz, Oruç, Zekat, Zikir ve Kuranı yavaş yavaş tekrar bir daha okudum. İnşallah Allah bizlerin canını Müslüman olarak alır ve salih kulları arasına yazar.
Ama hep o soru peşimi bırakmadı. Ya onlar doğruysa. Ya düşünememişsem.

ÇOK ŞÜKÜR ALLAH ıma ki O ayet buldum.Zühruf 44.da
‘’İLERİDE ONDAN SORUMLU TUTULACAKSIN’’
İşte burda duruyorum. Susuyorum. Çünkü henüz yeterli değilim. YETERLİ olana kadar düşünmeye devam. Allah ım sen bizlere mağfiret et. Müslüman kullarını Kuranın çatısı altında Hz Muhammed dinin de birleştir. Bu ayrılık gayrılık bitsin. AMİN.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
irfan Bey,İslam olmak da nedir...? iMAN Etmekle İslam Olmak Aynı mı ?
islamı kabul etmek yani islamın beş şartını kabul edip yerine getirmek, iman etmek de imanın altı sartını kabul edip iman etmektir..
"Doğrusu Allah katında din, İslâm'dır." (3 Âl-i İmrân/19)

Halbuki, en ziyade hasta sensin. Sen, evvel kendine tabib ara, şifa bul; sonra başkasının şifasına çalış.
Allah c.c seni müsliman olarak salih kulları arasına yazar inşallah ..Sen kaybolmuş bir insansın... kendinize gelin.kendinize..

ilim ilim bilmektir
ilim kendin bilmektir
sen kendini bilmezsen
ya nice okumaktır

naturax

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah hepimizi doğru yoluna iletsin.Allah senden de razı olsun.

naturax

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
İsra 37: Kibirli olma, alçakgönüllü davran.

Müddesir 1-5: Kendini fazla abartma.

Tekvir 25-27: Her şeyin üstesinden gelemeyeceğini asla unutma.

Bakara 156: Çaresizlik tuzağına düşme. Her zaman bir umut ışığı olduğunu aklından çıkarma.

Beled 5-6: Her şeye hakim olmak için uğraşıp hayatı yaşanmaz hale çevirme.

Hucurat 10: Büyüklük kompleksine kapılıp, insanları ezerek arkadaşlarını kendinden uzaklaştırma.

Muhammed 7: İyiliği karşılık beklemeden yap.

Rum 21: Tek başına mutlu olunamayacağını bil. Çevrenin mutluluğu için gayret göster.

Vakıa 83-87: Ölümden korkmak yerine, ölüm gerçeğiyle yüzleş.

Bakara 263: Yaptığın iyilikleri unut. Anlatarak onları kıymetsizleştirme.

Furkan 63: Sana yapılan kötülüğün karşılığını vermek yerine. Öfkenin dinmesini bekle.

İnşirah 1-3: Seni huzursuz edecek işlerden uzak dur. İhtirasını törpüle.

Maun 4-5: Eleştirinin keskin bir bıçak olduğunu unutma. Söyleyeceklerini iyi tart.

Mücadele 7: Hiçbir sırrın sonsuza kadar gizli kalamayacağını unutma.

Rahman 7-9: Çıkarcı olma. Adil davran.

Tekasür 1-2: Kibrine yenilip hep daha fazlasını isteyerek hayatını zehir etme.

Tevbe 40: En zor zamanda bile kesinlikle ümitsizliğe kapılma.

Fatır 19-22: Senden iyi durumda olanlara bakıp üzüleceğine, senden zor durumda olanları görüp rahatla.

Fecr 27-28: En sevdiğin şeyleri, başkalarıyla paylaşmanın keyfine var.

Hakka 33-35: Hayatının vazgeçilmezleri olsun. Onları küçük çıkarlar için asla feda etme.

Haşr 10: Muhatabına güvenmek istiyorsan, önce sen güvenilir ol.

Kalem 1-2: Yazdıklarının ve yaptıklarının peşini bırakmayacağını unutma. Gücünü insanların yararına kullan.

Münafıkun 4: Bencil olma, tebrik etmeyi bil.

Saff 2: Yalandan uzak dur.

Yusuf 32-33: Modern hayatın çarpıklaştırdığı kadın-erkek ilişkilerinin, hayatını esir almasına izin verme.

Ankebut 41: İyi bir dostun, paha biçilmez olduğunu aklından çıkarma.

Al-i İmran 92: İyilik yapma arzunu, şarta bağlama. Vermek almaktan daha büyük bir ihtiyaçtır, asla unutma.

Enr17;am 50: Önyargılarla hayatı kendine zehir etme.

Enr17;am 60: Bildiklerinle açıklayamadığın şeyler, hayatının kâbusu olmasın.

Felak 1-5: Korkuların tutsağı olarak yaşamaktan vazgeç.

Hacc 46: Kendini, hep daha iyiye ulaşmak zorunda olduğuna koşullama.

İbrahim 42: Merhametli olmaktan asla vazgeçme.

İsra 23: Anne ve babana öf bile deme.

Nisa 149: Kendini sürekli övmekten uzak dur.

Yunus 12: Vazgeçilmez olmadığını kabul et.

Enfal 56: Sözünüzde durmamanın utanç verici olduğunu aklından çıkarma.

Furkan 43: Heveslerini kendine ilah edinme.

Necm 3: İnanma duygunu diri tut.

Nisa 58: Karar verirken, vicdanının sesini duymazlıktan gelme.

gdemir

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamunaleykum

İslam dinini sorgulama meselesinde; aslında müslüman olmadan önce insanların islamı sorguları çok normal bir davranış. Ama kabul ettikten sonra yapılan sorgulamalar kişinin daha güzel ibadet etmesini, daha güzel bir ahlaka sahip olmasını sağlamayı hedefler. Yoksa biz Kuran-ı Kerimdeki ve Peygamber efendimiz hadislerini toptan bir şekilde kabul etmek durumundayız.İmanımızın gereğidir. Biz bu akıl ile takıldığımız veya anlayamadığımız şeyleri reddetmemeliyiz. Ana kaynaklarımıza uygun tefsir yada kitapları okumazsanız kafa karışıklığınız artarak devam edecektir. Günümüzde İslama saldırmak için yaptıkları en güzel davranışlardan biride hadisleri devre dışı bırakmaya çalışmaktır. Bunun için Hadislerinin sahihliğini sorgulamaya açarlar. Yukarıda bahsettin hocalarında bazı sözleri hadislere veya ayetlere dayanabilir. Bilgisizce bir ret İman sahasından çıkartır. Ben size basit bir şekilde İlmihal olarak (Ömer Nasuhi Bilmenin) ilmihalini tavsiye edebilirim. İmamı Gazaliyi özellikle , İhyau Ulummiddin Kitabını tavsiye ederim. Felsefenin islamdaki yeri ile ilgili bölümüde tam size göre.

Hem yunus nediyor;

Bu akli fikr ile Mevla Bulunmaz
Bu ne yaradırki derman bulunmaz

Ya Allah Ya Allah Ya Allah Ya Allah
Ya Allah Ya Allah Ya Allah Ya Allah

Aşkın pazarında canlar satılır
Satarım canımı alan bulunmaz

Deryalar içinde susuz gezerim
Beni kandıracak umman bulunmaz

Yusufum yitirdim Kenan ilinde
Yusufum bulunur Kenan buylunmaz

Yunus öldü deyu sela veririler
Ölen Gafil imiş aşıklar ölmez

Yunus Emre

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
İsra 37: Kibirli olma, alçakgönüllü davran.

Müddesir 1-5: Kendini fazla abartma.

Tekvir 25-27: Her şeyin üstesinden gelemeyeceğini asla unutma.

Bakara 156: Çaresizlik tuzağına düşme. Her zaman bir umut ışığı olduğunu aklından çıkarma.

Beled 5-6: Her şeye hakim olmak için uğraşıp hayatı yaşanmaz hale çevirme.

Hucurat 10: Büyüklük kompleksine kapılıp, insanları ezerek arkadaşlarını kendinden uzaklaştırma.

Muhammed 7: İyiliği karşılık beklemeden yap.

Rum 21: Tek başına mutlu olunamayacağını bil. Çevrenin mutluluğu için gayret göster.

"Ve O’nun âyetlerinden olarak sizin için nefslerinizden zevceler yaratmıştır ki, onunla sukûn bulasınız. Ve sizin aranızda sevgi ve rahmet (merhamet) kıldı (oluşturdu). Muhakkak ki bunda, tefekkür eden (düşünen) bir kavim için mutlaka âyetler (deliller) vardır."
30/RÛM-21

Vakıa 83-87: Ölümden korkmak yerine, ölüm gerçeğiyle yüzleş.

Bakara 263: Yaptığın iyilikleri unut. Anlatarak onları kıymetsizleştirme.

Furkan 63: Sana yapılan kötülüğün karşılığını vermek yerine. Öfkenin dinmesini bekle.

İnşirah 1-3: Seni huzursuz edecek işlerden uzak dur. İhtirasını törpüle.
"Biz senin göğsünü açıp genişletmedik mi?"
94/İNŞİRÂH

Maun 4-5: Eleştirinin keskin bir bıçak olduğunu unutma. Söyleyeceklerini iyi tart.

Mücadele 7: Hiçbir sırrın sonsuza kadar gizli kalamayacağını unutma.

Rahman 7-9: Çıkarcı olma. Adil davran.

Tekasür 1-2: Kibrine yenilip hep daha fazlasını isteyerek hayatını zehir etme.

Tevbe 40: En zor zamanda bile kesinlikle ümitsizliğe kapılma.

Fatır 19-22: Senden iyi durumda olanlara bakıp üzüleceğine, senden zor durumda olanları görüp rahatla.

Fecr 27-28: En sevdiğin şeyleri, başkalarıyla paylaşmanın keyfine var.

Hakka 33-35: Hayatının vazgeçilmezleri olsun. Onları küçük çıkarlar için asla feda etme.

Haşr 10: Muhatabına güvenmek istiyorsan, önce sen güvenilir ol.

Kalem 1-2: Yazdıklarının ve yaptıklarının peşini bırakmayacağını unutma. Gücünü insanların yararına kullan.

Münafıkun 4: Bencil olma, tebrik etmeyi bil.

Saff 2: Yalandan uzak dur.

Yusuf 32-33: Modern hayatın çarpıklaştırdığı kadın-erkek ilişkilerinin, hayatını esir almasına izin verme.

Ankebut 41: İyi bir dostun, paha biçilmez olduğunu aklından çıkarma.

Al-i İmran 92: İyilik yapma arzunu, şarta bağlama. Vermek almaktan daha büyük bir ihtiyaçtır, asla unutma.

Enr17;am 50: Önyargılarla hayatı kendine zehir etme.

Enr17;am 60: Bildiklerinle açıklayamadığın şeyler, hayatının kâbusu olmasın.

Felak 1-5: Korkuların tutsağı olarak yaşamaktan vazgeç.

Hacc 46: Kendini, hep daha iyiye ulaşmak zorunda olduğuna koşullama.

İbrahim 42: Merhametli olmaktan asla vazgeçme.

İsra 23: Anne ve babana öf bile deme.

Nisa 149: Kendini sürekli övmekten uzak dur.

Yunus 12: Vazgeçilmez olmadığını kabul et.

Enfal 56: Sözünüzde durmamanın utanç verici olduğunu aklından çıkarma.

Furkan 43: Heveslerini kendine ilah edinme.

Necm 3: İnanma duygunu diri tut.

Nisa 58: Karar verirken, vicdanının sesini duymazlıktan gelme.

Estagfirullah irfan bey bu ayet mealeri değil!!felsefileştirilmiş Sanal aleminden derlenme alinti internet ortamında islam çarptırıldı...
Felsefenin islamdaki yeri ile ilgili bölümüde tam size göre.kendinize gelin kendinize...

bunlari nerden aldiniz..?hangi Alim , ulemanin tefsir, meali ..?
Ana kaynaklarımıza uygun tefsir yada kitapları okumazsanız kafa karışıklığınız artarak devam edecektir.

bunlar Teselliler Kitabindan alinti YUSUF ÖZKAN ÖZBURUN ilahiyat fakultesi yada ilim, medrese egitimi yapmiş biri değil!!edebiyat ve sosyoloji dalinda eğitim yapmiş biri..

Gerçekten Allah size akıl fikir ihsan eylesin..
irfan bey yukarida ayet dediklerinizi gidin Diyanet İşleri Başkanlığınca veya Merhum Elmalılınin ,
Ömer Nasuhi Bilmen KUR'AN-I KERİM,TÜRKÇE MEALİnden buraya eklerseniz size bir bir gerçek söyleyeceğim...selametle..

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Bu konu kapanmıştır, naturax nickli üye, oradan buradan alıntı yaptığın yazıları buraya ekleme. Ayetleri edebiyata uydurmak çok tehlikelidir. Kendin ne düşünüyorsan neye inanıyorsan inan. Kendi uydurduğun inancında çok yanlız kaldığın, bocaladığın belli oluyor. O nedenle kendine yandaş arıyorsun ama yanlış yerdesin. Doğrusu senin gibiler buraya çok geldi fakat hiç biri burada barınamadı, barınamaz. Neden yanlış olduğu çok belli olan düşüncelerini başkalarına kabul ettirmeye çalışıyorsun? Çünkü doğruya tersten bakıyorsun, doğruyu göremiyorsun.

Kendi düşüncenin doğruluğuna inanıyor ve kendine yarenlik edecek kişiler arıyorsan, kendin gibi bul birkaç tane daha bir forum sitesi kurun, orada kendi kendinize yazıp çizin. Neden ehli sünnet yerlere gelip fitne yaymaya çalışıyorsun. Buna izin vereceğimizi düşünmüyorsun herhalde. Daha fazla bu foruma mesaj gönderme buradakiler seni kaale almıyor, almaz. Kendi yarenlerinin yanına git, orada oyalan....

ÜYELERE NOT: Değerli üyelerimiz bu naturax isimli üyenin forumda bulunan hiç bir mesajına itibar edilmemesi gerektiğini tekraren hatırlatmak isterim. Anladığımız kadarı ile arayışta olan biridir. Bilindiği üzere arayan MEVLA'SINI DA bulur BELASINI DA. Biz bu vatandaşın Mevlasını bulmasını temenni edelim inşaALLAH. İbret olması açısından mesajlarını silmiyoruz, fakat daha fazla mesaj göndermesine müsade etmiyor ve kendisine uğurlar olsun diyoruz...

Üst Alt