İslama göre eşcinsellik

Dinsiz

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
İslamda Eşcinselliğin Hükmü Nedir islam ve eşcinsellik

Benim sorum şu; Eşcinsellik hakkında dinimiz ne söylüyor ve bundan kurtulmak için ne diyor? Ben Adam olabilirmiyim?

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Benim sorum şu; Eşcinsellik hakkında dinimiz ne söylüyor ve bundan kurtulmak için ne diyor? Ben Adam olabilirmiyim?

İslam’da eşcinsellik yasaklanmıştır. Kur’an’da Lut Peygamberin kavminin eşcinsellik yaptığı belirtilmiş ve “çirkin bir iş” olarak nitelendirilmiştir. (Araf, 7/80-81) Lut (as), kavmini uzun bir süre bu çirkin işi yapmamaları konusunda uyarmış ama onlar onu dinlememiş, yaptıkları çirkin işlerine devam etmişlerdir. Bunun üzerine Allah Teala da onların üzerlerine taş yağdırmış ve yaşadıkları şehrin altını üstüne geçirmiştir. (Hud, 11/82)

Değerli kardeşimiz;

Sizin bu durumunuz fıtri ve yaratılış olarak her insanda ve erkekte olabilir. Bu da insan için imtihan vesilesidir. Yani bir insan için karşı cinsten birisiyle nikahsız ilişki yasaklandığı gibi, aynı cinsten olanlar içinde, beraberlik yasaklanmıştır. Şeriat, bunların tadil edilmesi yolunda bazı tavsiyelerde bulunmaktadır. Bunlar şöyle sıalayabiliriz:

1. Oruç tutmak,
2. Bol bol Kur’an okumak veya zikir çekmek,
3. Kur’an tefsiri veya İslami kitap okumak,
4. Allah’ı bol bol hatırlamak
5. Ölümü hatırdan çıkarmamak.

Bu noktada dikkat çekici olan, çoğumuzun üzerinde konuşmayı bile ayıp saydığı bu konuda Kur’ân’da o derece çok ve açık ifadelerin bulunmasıdır. Kur’ân, Lût kavmi örneğinde kendisine temas ettiğine göre, demek ki, bu problem ‘Lût kavmi kadar eski, yok farz edilmeyecek kadar önemli, zinadan bile çirkin, ama herhangi bir insanî yanılgı kadar da konuşulabilir’ imiş.

Peki, neden böyle bir şey oluyor? Böylesi bir cinsel sapma neden ve nasıl yaşanıyor?

Önce biyolojik-genetik faktörlerle başlayalım:

Aslında hepimizin vücudunda karşı cinsin hormonları da az miktarda bulunur. Zaten, öyle olmasa, bütün erkekler aşırı sert ve maço, bütün kadınlar ise aşırı kırılgan olurlardı ve cinslerin birbirini anlayıp hissetmesi pek de mümkün olmazdı. Ancak normalde var olan bu minimal yönelimler, genetik ve hormonal bozulmalar sonucu, bazı kişilerde ileri düzeylere varabiliyor. Ve ortaya doğuştan eşcinselliğe yatkın bireyler çıkabiliyor.

"E, sonra?" diyorsanız, şu sohbeti dinleyin:

Geçenlerde bir psikiyatrist arkadaşım beni telefonla aradı. Kısa bir girişten sonra, "Baksana!" dedi, "Biliyorsun; son araştırmalar eşcinselliğin bazı durumlarda neredeyse önlenemez olduğunu gösteriyor. İşin doğuştan gelen genetik bir boyutu da olduğu tesbit edildi; sen de okumuşsundur. Yani, bu kişilerin en azından bir kısmı, yaratılışlarında var olan meyil dolayısıyla o yöne gidiyorlarmış; bu açık artık. Oysa biz İslâmî yönden bunun kabul edilemez bir yönelim olduğunu, hatta ceza gerektirdiğini okuyoruz. Nasıl çözüyorsun bu ikilemi?"

Ona, "Belki garip bir örnek olacak ama" dedim, "Biliyorsun, meselâ çok eşlilik de erkekler için neredeyse genetik ve tabiî bir meyildir." "Evet?" dedi. "Peki sen çok-eşli misin?" diye sordum. "Tabiî ki hayır" dedi. "Neden?" diye üsteledim. "İçinde böyle bir meyil yok mu? Açık konuş lütfen." "Var aslında" dedi, "Ama hem eşim buna izin vermez, hem toplumsal kurallar, kanunlar vs. bir yığın engel var; biliyorsun. Üstelik günaha girmiş olurum. O yüzden düşünmem bile."

"Kendi sorunun cevabını kendin vermiş oldun işte." dedim. "Eşcinsel meyiller de bazı kişiler için genetik bir temelden kaynaklanan, neredeyse zorunlu bir yönelim olabilir; ama o kişilerin de bu anormal yönelimlerini kontrol etmeleri beklenir, bunu becerebilirler de aslında."

"Bu yönden düşünmemiştim" dedi arkadaşım.

Ardından, kısa bir düşünme sonrası, "Ama" dedi, "meselâ, bilirsin, beyindeki bazı bozukluklar, örneğin temporal epilepsi gibi hastalıklar, kontrolü güç saldırganlıklara yol açabiliyor. Böyle bir hastalığın da etkisiyle, diyelim ki bilincinde olmadan birini öldüren bir şahıs ceza görür mü? Görmez. Bünyesel hastalığın etkisiyle bu suçu işlediği tesbit edilirse Türk Ceza Kanununun 46. veya 47. maddesine göre cezası ya hafifletilir ya da tamamen affedilir. Buna ne diyeceksin?"

"Peki," dedim, "O hasta, cezası affedildikten sonra, bir cinayet daha işlesin diye serbest mi bırakılır? Yoksa hastalığı düzelene kadar tedaviye alınıp sonra da uzun süre izlenip kontrol mü edilir?"

Arkadaşım, "Yine haklısın" dedi.

Ergenliğe geçiş döneminde sırf meraktan bu tür bir ilişkiyi (kısmen) denemiş gençler de olabilir. Nerdeyse ne yaptığını bilmeden, ‘doktorculuk’ oynarcasına.

"Çocukça bir hata" bile denebilir belki. Ancak, esas önemli olan, bundan sonrasıdır. Bu tür bir olayın ardından, bazen yıllar sonra, "Eyvah, ben ne yapmışım?" muhasebesi yaşanır genellikle. Bu dönemde bunalımını paylaşmayıp kendi kendini yiyip bitirmek; kendini aşırı suçlayıp "Yoksa ben ‘gay’dım mı?" sorgulamasına dalmak, bazen genci tam zıt bir sonuca götürebilir. "Battı balık yan gider" durumu gerçekleşir. Gerçekte öyle olmayan genç, gerçekte öyle olmadığı halde kendisini öyle zannettiği için, gerçekten öyle olur!

Traji-komik bir örnek anlatayım: Bir eşcinsel hastam vardı. İlkokul yıllarında bağırsak paraziti problemi varmış. Bilen bilir; bu parazit anüs kaşıntısı yapar. Belki inanmazsınız ama, bu kaşıntı gitgide delikanlıyı "Yoksa ben?.." kuşkusuna götürmüş. Sonuç maalesef kötü! Üstelik, anlattığım tek değil. Literatürde, sadece ve sadece bağırsak paraziti yüzünden cinsel tercihi bozulan birçok vak’a var. Yani? Utanıp konuşmamak, gurur yüzünden anlatmamak, yardım istemeyip kendi kendini yemek yok mu? İşte bu şey o kadar çok yerde ayaklara dolanıyor ki! Sırf bu yüzden ne hayatlar kayıyor, bilemezsiniz.

Şimdi, gelelim konunun bizi esas ilgilendiren kısmına:

1. Bu tür hassas konuları ne yok farz etmeli, ne de kaşınmayan yeri kaşımalı. Uyanık bir sessizlik ve dengeli bir müdahale gerek.

2. Küçük yaşlardan itibaren giyim, oyuncak gibi konularda cinsiyeti vurgulayacak ve cinsel kimlik oluşmasına yardım edecek yönlendirmeler yapılmalı. Meselâ, cinsiyete göre giydirmek, uygun oyuncaklar almak gibi.

3. Çocuk, normal gelişimi içinde, özellikle belli dönemlerde, cinselliği çok merak eder; onu doğru bilgilendirmek gerekir. Eşcinselliği anlatın demiyorum. Normal, doğal, insanî merakların doyurulması ilerisi için sağlam bir temel olacaktır diyorum. Bu konularda çekinip utanmayın lütfen: Siz doğrudan utanıyorsunuz ama, birileri yanlıştan bile utanmıyor. Ve hiç unutmayın: "Çocuklar öğrenmeye hazır olmadıkları konuları zaten sormazlar." Çocuk birşeyi soruyorsa mutlaka cevap vermeniz gerekir—elbette, usulünce!

4. Özellikle ergenlik çağında gençlerin kendi cinslerinden ebeveynlerle, yani babayla daha fazla vakit geçirip paylaşım içinde olması şarttır. Bunu vurguluyorum; tâ ki, "İşten eve, evden işe," ‘pijama-terlik-televizyon,’ "Hanım, sen ilgileniver, ben çok yorgunum" hastalıklarına yakalanmış babaların kulakları çınlasın!

5. Aile içinde erkeğin hafif başat ve saygın konumunun korunması lazım. Yoksa, meselâ evde kadın bariz biçimde baskın, erkekse pasif ise -ki, neredeyse ahirzaman alameti olarak çoğu evde mevcut durum maalesef budur- erkek çocuk için kadın konumu imrenilecek bir durum kazanabilir.

6. Bu tür bir problemle karşılaşıldığında aşırı tepki ve açıklamasız yasaklar merakı artırır sadece. Konuş(tur)masanız bile, gencin aklındaki soru işaretleri artarak devam eder.

7. Darda kalırsanız bir psikiyatristten yardım isteyin.

Not: Eşcinsellik aslında sadece erkeklere has bir durum değil. Kadınlar arasında da bu problem hatırı sayılır biçimde yaşanıyor. Yalnız, bayanlardaki şekli daha belirsiz seyrediyor ve pek de dirençli, devamlı olmuyor. Normal bir cinsel hayat ve mutlu bir evlilik, problemi çözmeye yetiyor genellikle. Yine de, özellikle bayanların toplu kaldığı yerlerde dikkatli olmak gerekiyor.

Maalesef biz toplum olarak kadın-erkek mahremiyetine ‘çok’ dikkat ederken, mahremiyetin erkek-erkek ve kadın-kadın arasındaki biçimlerini bazı zamanlar sanırım ihmal ediyoruz. Her iki cins açısından, problemin bir sebebi de bu. Bu noktada, biraz kitap karıştırıp erkeğin erkeğe, kadının kadına karşı mahremiyet ve tesettür ölçüsünü öğrenmeye ne dersiniz?
Selam ve dua ile...

Kaynak:
Sorularla İslamiyet https://www.sorularlaislamiyet.com/...ir-escinsellikle-ilgili-dini-hukum-nedir.html

Ç

çokbilmiş

Kayıtsız
Misafir
Selamünaleyküm çok komik geldi bana da, burası ne ki böyle? psiko teknik klinik mi? Eşcinseller, zina edenler, sevgilden ayrılanlar yok borçlular, bunalım takılanlar, küpe takanlar iyi yere tezgah açmışsınız valla. Bende gelirim buraya olmadı çekerim kulaklarını heee... Kafayı sıyıran gelmiş buraya... Haydeee yok mu tırlatan? Küpe takılır, dövme yapılır, zina edenlerin kulakları çekilir, borçluların borcu ödenir yok yetmezse sevgiliden ayrılanlara soğuk su verilir, evlenemeyenler evlendirilir. heh ya birde bu gülen suratlar niye yok burda bir sürü sırıtan kelle koyacaktım yazıya yok burda.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam çokbilmiş, çok komik gelmezsin!!
Allah'ın yarattığı Kainat bahçesinde,çeşit çeşit hayvanları, çeşit çeşit bitkileri, rengarenk çiçekleri sayısız lezetleri vardir!!
şimdi Siz bana Eşcinseller, zina edenler, sevgilden ayrılanlar borçlular, bunalıma takılanlar, küpe takanlar yok diyorsaniz Uyanin ve sittelerde yapilan İşin Edebiyattini birakin da;Gerçekler İle Yüzleşin derim.

Derdi olan burada Sohbet, muhabbet ile yazmasi...
"Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir" Hadis-i Şerifine uymak bunun neresi tezgah kurmaktir..
Kimden Maddi bir yardim karşılığında onlarin sorunlari ile ilgilenmişsek burda tezgah açmışsınız evet Allah Rizasi için açtik!!
insan bildigi kadar Adil bilmedigi kadar da zulm eder, Kul hakkina girer..

Buraya gelmeyip de Ateist ve medyumlara mi takilip imanlarini ve insanliklarini kaybetmelerine seyirci mi olalim...

"Biz, emaneti, göklere, arza ve dağlara teklif ettik de onlar emaneti yüklenmekten çekindiler; onu üstlenmekten korktular. Ve emaneti insan yüklendi.
O, hakikaten çok zâlim ve çok câhildir.” (Ahzâb Sûresi 33/ 72)

Hayra vesile olan hayrı yapmış, şerre vesile olanda şerri yapmış gibidir. "
hayırların olmasına vesile olurken, şerre kullanıldığı zaman da hesabı çok ağır olur. .

"İnsanlar arasında, iyilik ve hayrın anahtarları şerrin ve kötülüğün kilitleri olan kişiler vardır. İnsanlar arasında şerrin anahtarları, hayrın kilitleri olan kişilerde mevcuttur.
Ne mutlu, Allah’ın iyilik ve hayrın anahtarlarını eline verdiği kimselere!... Yazıklar olsun, kötülük ve şer anahtarlarını eline alan kişilere!.." hadis
Hayra vesile olmak!!şerre kilit vurmaktir!!
..

Ç

çokbilmiş

Kayıtsız
Misafir

Dinsiz diye isim mi olur ya? Sen zaten dinsizliği seçtiysen nasıl adam olucan anlamadım ki? Bi de adam olabilirmiyim diye soruyosun. Yok ben sana diyim bu gidişle adam olamaszın. aha burayada yazdım çokbilmiş dediydi dersin.

Ç

çokbilmiş

Kayıtsız
Misafir
Ve Aleykümselam çokbilmiş, çok komik gelmezsin!!
Allah'ın yarattığı Kainat bahçesinde,çeşit çeşit hayvanları, çeşit çeşit bitkileri, rengarenk çiçekleri sayısız lezetleri vardir!!
şimdi Siz bana Eşcinseller, zina edenler, sevgilden ayrılanlar borçlular, bunalıma takılanlar, küpe takanlar yok diyorsaniz Uyanin ve sittelerde yapilan İşin Edebiyattini birakin da;Gerçekler İle Yüzleşin derim..

Derdi olan burada Sohbet, muhabbet ile yazmasi...
"Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir" Hadis-i Şerifine uymak bunun neresi tezgah kurmaktir..
Kimden Maddi bir yardim karşılığında onlarin sorunlari ile ilgilenmişiz..
Buraya gelmeyip de Ateist ve medyumlara mi takilip imanlarini ve insanliklarini kaybetmelerine seyirci mi olalim...

"Biz, emaneti, göklere, arza ve dağlara teklif ettik de onlar emaneti yüklenmekten çekindiler; onu üstlenmekten korktular. Ve emaneti insan yüklendi.
O, hakikaten çok zâlim ve çok câhildir.” (Ahzâb Sûresi 33/ 72)

Hayra vesile olan hayrı yapmış, şerre vesile olanda şerri yapmış gibidir. "
hayırların olmasına vesile olurken, şerre kullanıldığı zaman da hesabı çok ağır olur. .

"İnsanlar arasında, iyilik ve hayrın anahtarları şerrin ve kötülüğün kilitleri olan kişiler vardır. İnsanlar arasında şerrin anahtarları, hayrın kilitleri olan kişilerde mevcuttur.
Ne mutlu, Allah’ın iyilik ve hayrın anahtarlarını eline verdiği kimselere!... Yazıklar olsun, kötülük ve şer anahtarlarını eline alan kişilere!.." hadis
Aferim valla çok iyi yapıyosunz işin doğrusu böyle zaten, bakma benimki latife islamiforumların veya sitelerin çoğu uyuşmuş gibi hiç hareket yok burası çok canlıya hoşuma gitti. Hem kimsenin derdini küçümsemiyim, sonra başıma gelir Allah korusun!

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aferim valla çok iyi yapıyosunz işin doğrusu böyle zaten, bakma benimki latife islamiforumların veya sitelerin çoğu uyuşmuş gibi hiç hareket yok burası çok canlıya hoşuma gitti. Hem kimsenin derdini küçümsemiyim, sonra başıma gelir Allah korusun!

Efendi, benim sizin Aferim,Takdir ve Teşekkürünüze ihtiyacim yok!!Yüreğimden, aklımdan,bilgi ve tecrübelerimden süzülenleri yazarken ;
tek ricam olacak sizden, lütfen geniş düşünün..Olaya daha büyük bir pencereden bakın Kişiselleştirmeyin!!
Olaylara Nefsinizin penceresinden değil de Gönül penceresinden BAKIN..

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
çokbilmiş öyle uzak kaldın, üye ol ki yakınlaşalım. Madem yazmak istiyorsun kırmadan dökmeden gel yaz. Gönül sızımın dediği gibi hangi aralıktan bakarsan o kadar görürsün geniş pencereden bak. Allah dert vermesin, çaresiz kalmak zor, biz de burada imkanımız ölçüsünde insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Madem çok biliyorsun beri gelilginç::.hem bu sırıtk kafalar misafirlere yok. Ancak üye olusan kullanırsın...

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Tövbe ettiğinde Allah Teala'nın affedemeyeceği hiçbir günah yoktur.

Allah Teala senin veya bir başkasının günahını affetmede engel olunamaz. Sen töbe edersin de seni affeder sana ceza azap vermez, cennetine alır. ben bir kadınla zina yaparım da tövbe etsem de affetmeyebilir.

Allah Tealaya karşı hiç bir günahımızı affetmez şeklinde büyük görmeyelim. Haşa bu sefer direk zatıyla çatışırsın... Nasıl afffedemez veya affetmez diye hüküm verebiliriz.? Hazır günahkarken dinden çıkar gidersin bu daha feci olur.

Eğer bu işi terketmezsen pişmanlık duymaz ve yapmaya devam edersen ve o şekilde ölürsen Allah korusun Lut kavmiyle birlikte haşrolunursun.

İnsanlar günah işlemezse tövbe etmese Allah'ın el Afüvv ismi neye yarayacaktı? Günahsızları mı affedecekti? Zaten adam günahsız onun neyini affeecektir? Allah'ın affı günahkar müslümanlaradır.

Hatta Allah Teala siz hiç günah işlemeseniz sizi helak ederim yerinize öyle kimseler yaratırım ki günah işleyip de tövbe ederler..

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selâmün Aleyküm.
Çalıştığım firmada şirketin baş tasarımcısı erkek bi seksüel.
Hep yanımda aynı ortamda çalışıyoruz.
Benim merhametimi insanlara olan sevgimi saygimi az çok biliyorsunuz.
Sıkıntısını sorunlarını bana anlatıyor yaşı benden bayagi büyük.
Ona üzülüyorum.
Kişiliğine cikmazligina düşmüş bi insan sonuçta. Dengesizliği ve acizligini anlamaya çalışıyorum.
Ama bana yakın olduğu kadar da sürekli beni rencide etmeye çalışıyor. Sonra gelip Özür diliyor.
Mesela bir ortamdayız. Benim için bu kız kutsal ailesinin sözünden asla çıkmaz dergaha gider gibi ama alay ediyor herkes de gülüyor.
Mesela öğle yemeğinde Insanlar benimle şakalasinca hemen beni rencide etme çabasına giriyor.ilgiyi hemen üstüne çekmeye çalışıyor.
Bana varos dedi.
Ben çimenlerin üzerinde uzanıp gökyüzünü izlemeyi seviyorum dediğim için.
O da Paris te kruvasan ve şarap içermış Öyle gökyüzünü izlermis.
Yani ona nasıl davranacagim bilmiyorum.
Bana el kol şaka si yapmayın midem bulaniyor dedim ama 2 gün düzelse 3 gün yine aynı .
Kendini kız gibi görüyor tam bir ergen.
Dışarı çıktığımizda insanlar gözümün içine bakıyor. Basımı one egiyorum gormemezlikten geliyorum. Iş olduğu için beraber calismama gibi bir tercihim de yok.
Işın kötüsü bütün sirket patronlarda sevmiyor adamı ama anlaşma var aralarında sesini cikaramiyorlar.
Su da var o beni rencide etmeye calistikca insanlar ondan daha çok uzaklaşıyor.
Ne yapacağım bilmiyorum.
Nasıl davranmam lazım onuda bilmiyorum.
Aciyorum da Cahilligine.
Ama sürekli seviyesiz konuşması beni kizdiriyor.
Kendim den korkuyorum ben konuşunca sert konuşurum çünkü ama dengesiz bi insan tepkisini de kestiremiyorum.
Beni ciddi anlamda rahatsız ediyor.
Ne yapacagim bilmiyorum .
Karşımda benim sözlerimi idrak edecek ya da kaldirabilecek bir kişiliğide yok.
Tövbe Estağfurullah La havle vela kuvvete illa billahil Aliyyul Aziym.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam,Şairin dediği gibi yolun yarısını geçenlerdenim,ne çok insan girdi hayatımıza. Bazılarından uzak durmanın daha yararlı olduğunu kimi zaman üzülerek anladık.

Biseksüel, toplumda ve kendilerinde kaybolan Rûhi bunalımlarda olan o insandan uzak durun!!

Üzüm üzüme baka baka kararır ,insan insandan etkilenir..
ruhen, duygusal negative , kirli, enerjisi ile gereksiz gerilirsiniz ,onun amaci sadece islama ve size dolayli yoldan hakaret etmek ,saldırmak sanki.......

Çalıştığım kurumda hiristiyan-katolik ama hepsi bayan ve aralarinda da bir lezbiyen bayan var ben de her Sabah kuruma geldiğimde Good morning , Ladies Gün-Aydın hanımlar derim herkes cevap verir o vermez ,bayan kelimesini kullandığım için ama ben umursamam...
O da benim bir müsliman olarak bu tür sapıklığa karşı olduğumu biliyor ve benden de uzak duruyor hamd Olsun...selametle..

Benden Uzak ol ALLAH'a Yakın...

acilangul1

tozduman

Moderatör
Moderatör
Evet Ablacigim ama ne yapsam tepemde sadece işim ile ilgileniyorum yine yanımda .
Sürekli beni eleştiriyor susuyorum.
Benim yanımda biseksuel olduğunu itiraf etti .
Ve hayatının merkezine bu hastalığı yerleştirmis.
Onu hasta olarak kabul ediyorum artık onun soyledikleriyle ilgilenmiyorum.
Ama ne yaparsam yapayım dibimden ayrılmiyor şakaları hep benim uzerimden.
Hatta geçen gün tugce hanima şaka yapmayacağım o ciddi bi kız diyor tekrar üstüne şaka yapıyor hasta yani aciyorum da. Siz az çok tahmin ediyorsunuzdur.
Bakalım bundan sonra islam ve din konularında birşey soylerse tersleyecegim haddini bilsin.
Benim yanımda benim uzerimden yapmasın en azından.
Allah hidayete erdirsin.
Allah affetsin.
Allah akıl kalp iman nasip etsin.
Allah razı olsun Ablacigim selametle.

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Rütbe bakımındanda üstünüz galiba, birde bu tasarımcılar neyi beğenirsiniz ki siz tozduman hanımsırıtık.:,sırıtık.:,
Tavır ve davranışlar gelişen grup içinde varılan şakayla karışık alaya alınma başka planda arkadaş ve sırdaş, böyle olumlanmış çıkmaz bir döngüye doğru gidiş.
Dışlanmıyorsanız ve iş arkadaşlarınızca hala sohbet edilebilir saygınlıktaysanız,
işiniz gereği bu durumlarla başa çıkacak ortamı kurtaracak espiri ve deneyimlere ya sahip olursunuz ya da başka bir yön ve mesafe vermeye çalışırsınız yaşananlara.
Ya bu meslekte yaşadıklarınızı güdersiniz ya gidersiniz...
Allah sabır versin bacım..

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Mesleğinizin mobbingi yaşadıklarınızda olabilir..

tozduman

Moderatör
Moderatör
Benim Icin statü yok " is hayatında" da yok. Ben Allahın kuluyum herkes gibi ekmeğimin peşindeyim kardeşiM:(
Kendi çizimlerinden başka çizim beğenmeyen insanlar var aramizda malesef onlar küçük hesaplar :) Ben hic oyle tasarimci olamadim.Allah benim hayvani duygularimi imtihan lar ile torpuluyor. Azicik sesim yukselse "HOSGELDIN IMTIHAN "ELHAMDULILLAH
Vallahi kardeşim kiziyorum biseksuele fakat bana yaptığı davranışlara benden daha çok kızıp ta müdahale etmeye çalışan iş arkadaşlarım var.
Peki bunun sonu nedir ?
Ben biliyorum başıma ne gelecek !
Patronlarim ve müdürlerim biseksueli istemeyen diğer rakipler benim uzerimden onun kuyusunu kazacaklar.
Daha önce başıma geldi sırf bir tasarımcı beni rahatsız ettiği için işten kovuldu.
Benim duruşum belli çünkü.
Benim derdim birazda o adamı benim Uzerimden yola çıkıp harcayacaklar dua ediyorum benim yüzümden olmamasi için.
Hayirlisi olsun.
Benden uzak dursun inşallah dedikçe bagrimda .Neyse ben halledecegim inşallah
Tövbe Estağfurullah !
La havle vela kuvvete illa billahil Aliyyul Aziym.
SELAMETLE
Mobbing de pek süslü !

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Mesleğinizin kavram haritası süslü olan sayın tozduman
bizler varoşuz size göre çirkin giyiniyoruzdur. dfgtn
Latife yapıyorum,
Elbetteki yaşadıklarınızı da en iyi siz tahlil edebilirsiniz.:)

Joseph

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhabalar.. Bu konuya biraz da ben değinmek ve ilaveten de bir soru sormak istiyorum. Allah'ın Kerem isminin vuku bulduğu bir erkeğe başka bir erkek aşık olamaz mı? Zira bu aşk onun beşeriyetine değil Allah'ın o mübarek isminin vuku bulduğu ilahiliğine olan aşktır. Sonuçta ona değil bir nevi Allah'ın kendisine aşık olmuş oluyorsun... Ayrıca yanlış kullandığım sözcükler ve hatalı cümlelerim olabilir. Şimdiden özür dilerim...

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selâmün Aleyküm.
İnsan yüzmeyi bilmeden, denize girmemeli.
Dalga olur, fırtına olur..
İslam ve tasavvuf da deniz ve yüzmek gibidir.
İslami tam anlamiyla idrak etmeden, aşk denizine girilmez. Boğulursun, kıyıya vurulursun.
Öncelikle ;
Hissedilen duygu, islama uygun mudur ?
Bazen insan öyle hallere girer ki, karşında ki kişiye aşık olduğunu sanır, acı çeker ve sürekli o kişi ile beraber olmak ister.
Aslında hissedilen, acı ile karışık iman sancısıdir.
Kuran Kerimi türkçe okumanizi, islam kurallarini özellikle incelemenizi tavsiye ederim.
Tasavvuf büyüklerimiz , islami tam anlamı ile idrak etmişler.
Ondan sonra beden kafesinden sıyrılıp aşka ulaşmislar.

Edep ya hu ! Ne güzel söylemiş tasavvuf büyüklerimiz " eline, diline ve beline sahip çık ..

Selametle.

Üst Alt