• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

İstihare namazında zikir.

Ruhlaralemi

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleykum Hocam. güüll.,

Yakın bir dostum ile aramda bir ticaret oldu, birbirimize borçlandık, ikimizde hata yaparak aramızdaki bu hesabı bir yere yazmadık, hesabı görelim dediğimizde, birimizin aklında kalan rakam 32.000+15.000 birimizin ise 32.500+15.000,
Aksam istihare ye yattım, hakikati bana göstersin diye yaradana dua ettim,
Rüyamda ben ve 4 veya 5 kişi (bizim cami hocası da var) bir açık alanda oturuyoruz, zikir edeceğiz, ben başlıyorum, "suphanallahi welhemdulillahi wela ilahe illallahu Allahu ekber, wela hewle wela quwwete illa billahil eliyyul ezim".
Sonra. "Suphannallah". Diyorum ve 33 defa okuyoruz,
sonra "zul kudreti elhamdulillah" Diyorum, imam bana bakıyor, yanlış yaptın der gibi, bende hemen sadece "elhamdulillah" diyorum ve 33 defa okuyoruz,
sonra "zul kudreti Allahu ekber" diyorum ve 33 defa tekrar ediyoruz.
Acaba rüyamın istihare m ile ilgisi varmı hocam?

Yüce Allah ın c.c. Aşkına mazhar olun inşallah.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Değerli kardeşim Ruyanizi yormadan ilk once bu okudugunuz zikirlerin manasini aciklarsak ruyayi daha kolay ins. yorumlariz..

Subhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illallahu vallahu ekber vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim:
Allah şerikten ve kusurdan uzaktır. Her türlü hamd ve minnet Allaha mahsustur.Allah’ı hamd ve tesbih ederim.
Allahtan başka ilah yoktur. Güç ve kuvvet ancak yüce ve azamet sahibi olan Allaha mahsustur.

- diyen kimse için cennette bir ağaç dikilir ki, bir atlı 500 sene gitse gölgesini bitiremez
-(En üstün tesbih SübhanAllahi velhamdülillahi ve la ilahe illAllahü vAllahü ekber’ dir.) [Müslim]
-Günahları affettiren en kıymetli tesbih
Sizin ruyaniza gelelim
Hayirdir insallah..

ahh kardesim islamda hak, hukuk,anlaşmalar hep yazılması gerekli diye bilseydiniz..bugun bu gunku kargasaligi yasamazdiniz..
Neyse Hayirlisi bundan da ins. bir ders cikartirsiniz..
Peki bu Yakın dostunuz guvenilir bir insan mi? simdiye kadar hic yalanini,gordunuz mu?Emin bir insan mi?
ve bu anlasmada hic Sahit var mi? Sahit yoksa bu konuyu Sizin caminizin ruyanizda gordugunuz kisiye danisip ne yapmaniz gerekli diye sormaniza delaletir..?

Niye mi?
"zul kudreti elhamdulillah" Diyorum imam bana bakıyor yanlış yaptın der gibi bende hemen sadece "elhamdulillah" diyorum "
iste buradan...
Kardesim Rabbim hic birimizi KUL Hakkina girenlerden Hakkin adalet terazisini bozanlardan eylemesin..
Bu Adalet Hak, hukuk terasizi oyle ince, hassas tir ki bir kere dengesini bozarsa bir daha hic bir zaman eskisi gibi dogrulamaz..
Allah yar ve yardimciniz olsun..
Hayirli gunler...

Ruhlaralemi

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Haklısınız muhakkak yazmamız gerekiyordu, inşallah hak, adalet terazisinden şaşmamak adına rakamı önemsiyoruz, bu kardeşimiz ile Allah c.c. Rızası için 18 yıldır gönül birliğimiz var, Asker arkadaşım, can ciğeriz, bizim tatlı ihtilafımız; Ben hatırladığımdan fazla (onun hatırladığına göre) vermek istiyorum almıyor, o da kendi hatırladığından eksik (benim hatırladığıma göre) almak istiyor, zaten bu kardeşimle muhabbetim hep böyle olmuştur, onu ve onun haklarını Allah c.c. Rızası için kendime ve haklarıma tercih ederim, oda aynı şekilde.

Hoca ya rüyamı anlattım, "mayıs ayında Umre ye gidiyorum, inşallah sende benim ile beraber gel, rüyanı böyle yorumluyorum" dedi, heyecanlandım, kaç senedir arzuluyorum zaten, inşallah belki bu sene nasip olur.

Arkadaşımla ilgili hukuğum için bir alternatif daha düşündüm, aradaki farkı bir ihtiyaç sahibine verelim diye teklif edeceğim, inşallah kabul eder, bir ihtiyaç sahibi de nasiplenmiş olur, diye düşünüyorum, sizce uygun olur mu ?

Teşekkür eder, sizi emanet ve emanetçilerin sahine emanet ediyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Haklısınız muhakkak yazmamız gerekiyordu, inşallah hak, adalet terazisinden şaşmamak adına rakamı önemsiyoruz, bu kardeşimiz ile Allah c.c. Rızası için 18 yıldır gönül birliğimiz var, Asker arkadaşım, can ciğeriz, bizim tatlı ihtilafımız; Ben hatırladığımdan fazla (onun hatırladığına göre) vermek istiyorum almıyor, o da kendi hatırladığından eksik (benim hatırladığıma göre) almak istiyor, zaten bu kardeşimle muhabbetim hep böyle olmuştur, onu ve onun haklarını Allah c.c. Rızası için kendime ve haklarıma tercih ederim, oda aynı şekilde.

Hoca ya rüyamı anlattım, "mayıs ayında Umre ye gidiyorum, inşallah sende benim ile beraber gel, rüyanı böyle yorumluyorum" dedi, heyecanlandım, kaç senedir arzuluyorum zaten, inşallah belki bu sene nasip olur.

Arkadaşımla ilgili hukuğum için bir alternatif daha düşündüm, aradaki farkı bir ihtiyaç sahibine verelim diye teklif edeceğim, inşallah kabul eder, bir ihtiyaç sahibi de nasiplenmiş olur, diye düşünüyorum, sizce uygun olur mu ?

Teşekkür eder, sizi emanet ve emanetçilerin sahine emanet ediyorum.

Allah RAZI olsun kardesim bu ne guzel bir din, iman kardesligi..
aslinda ben Size Onun hatirladigi kadarini verin diye yazacaktim ama ilk once O arkadasiniz giyabinda soyliyeceginizi merak ettim.. bu da sizin imtihaniniz di...
eger bana Onun giyabinda arkasinda giybettini yapar gibi kotu soz yazmis olsa idiniz Sizi Dualarimdan silecektim..
Siz bir din kardesinizin giyabinda boyle guzel seyler yazdiniz ya onun icin dediginiz her cumle her harf icin Rabbim Size nimet, rahmet, icin dua ediyorum Siz ne guzel bir insansiniz...
Bu imtihani da gectiniz Elhamdullilah...
bu imtihanin mukafati icin Sizin O mubarek beldeye gitmeniz icin yurekten Dua edecegim. ins. oraya gittiginizde bu gunahkar muhaciri de Duanizda unutmasiniz...
evet cok iyi dusunmussunuz.. aradaki farki Kul HAKKI gecmesin. Hak adalet terazisi bozulmasin diye arada 500 lira vardi sanirim yarisi sizden yarisi da ondan alinarak bir ihtiyac sahibine verilebilir.. benim de Sizden ricam burada bu konu hakkinda yazistiklarimizi o arkadasiniza da gosterebilirmisiniz munkunse...
Allah cc. Yar ve Yardimciniz olsun..

Bir gün Rasulullah (sallALLAH u aleyhi ve sellem) çok küçük yaşta olan İbn-i Abbas’a der ki:
“Ey çocuk! Allah’ın sana fayda vereceği kelimeleri sana öğreteyim mi?
Sen onları ezberle Allah da seni korusun.
Bir şey istediğinde Allah’tan iste. Birine sığınacağında Allah’a sığın. Allah’ın dilemediği bir şeye yaratılanların gücünün yetmeyeceğini bil.
Zafer sabırla birliktedir. Her üzüntüyle birlikte bir sevinç her zorlukla birlikte bir kolaylık vardır.”

ALLAHİM nefsim ile savaştayim bana güç ver. Lâ Havle Velâ Kuvvete illa billah..
en buyuk savas Nefsi ile savasirken HAKKI dogruyu Kul HAKKINA girmeden kurallara uyarak savasi en hayirli sekilde bitirebilmek.. zafere ermek seklinde Ruyaniz Yorumlanir...

Ruhlaralemi

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Tamam Hocam, İnşAllah bir gönül köprüsü de, bu kardeşimizden bağlayalım muhacir kardeşimize :)
Bende sizin duacınızım, Allah a c.c. emanet olun inşallah.

Üst Alt