Allah cc. cümlemizden razı olsun Hayırlı akşamlar rüyaniz Hayr olsun.
Rüyada tabak görmek;
iyi, hayırlı şeyler olarak yorumlanır. Yüksek mevki sahibi biri ile görüşme yapmaya, sevince, feraha kişinin rızkı ve ekmek parası için
peşinde koşturduğu işlere delalet eder...
"ama kulaklari, burnu, agzi ve gözleri olmayan "
Guslün farzları, ağzı, burnu ve bütün vücudu birer kez yıkamak üzre üçtür misali bu insanlar cenabet dolaşan insanlar var etrafinizda..
Cinler, ehl-i imana, daha çok cünüplük ve hayız-nifas hallerinde; abdestsiz, namazsız hayat sürenlere de yine bu hallerde musallat olup,
onları değişik şekilde ve değişik seviyede baştan çıkarabilirler.
İşlenen her bir günah, şeytan ve habis cinlere açılan bir kapı ve pencere durumundadır.
Bu yüzden Efendimiz (s.a.v), bize pis yerlere girerken dua etmemizi öğretiyor ve onların bulundukları mezbelelik, çöplük, hamam, hela ve hatta kabirlerde namaz kılmamızı yasaklıyor. Evet Efendimiz, helaya girerken, “Allahümme innî eûzü bike mine’l-hubsi ve’l-habais” dememizi öğretiyor, hayatımızın her safhasında dualı olmamızı,
bu kabil zararlı oklara hedef olmaktan korunmamızı temin edecek bir kale ve kalkan sayılabilecek temiz muhitlerde bulunmamızı,
temiz insanlarla düşüp kalkmamızı, dualarla bir atmosfer oluşturmamızı ve ibadetle korunmamızı emrediyor.
Öyleyse, cinlerin her türlü kötülüğünden emin olmak isteyen, her şeyden önce günahlardan şiddetle kaçınarak, onların girecekleri delikleri kapamalıdır...
onları kafaya takmamalı , pislikten arınmalı kendimiz pislikten arınmakla birlikte oturup kalktığımız yerleride temiz tutmaya gayret göstermeli,ruhumuzu ve aklımızı olumsuz düşüncelerle değilde daha güzel ve ahlaki şeylerle meşgul etmek bizi bu belalardan koruyacaktır..
"esimle sonumun ne olacagini bilmiyorum"
bunu ancak Allah cc. bilir ama benim bildiğim Sizin ya da eşinizin psikolojik sorunlar yaşadığınızı tahmin ediyorum..
Bu psikolojik hastalık kişinin karakterinden mi kaynaklanıyor, yoksa çevrenin ve yaşadıklarının etkisi ile mi Ruhsal mi yoksa Cinler tarafindan mi mi sebep oluyor bilemiyorum....her hastalık için cinlerin sebep olduğunu söylemek de doğru değildir. Bu hükmü verecek olan da ancak uzman bir doktor olabilir.
Cinlerin şerrinden kurtulmak için de, Hz. Peygamber (s.a.v)’in, Felak ve Nas Surelerini okuduğu, ashabına ve bizzat Hz. Aişe validemize de okumayı tavsiye ettiği bildirilmektedir.ALLAH'ım Bizleri , Cinlerin Şeytanların ve Şeytanlaşmış İnsanların Şerrinden Koru ... bizi bize bırakma Sen Tut Elimizden.
duaa..