• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

İstiharede Rüya Görmedim

Sonsuzİfadeler

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleyküm ablalar abiler. Ben geçen gün istihareye yattım.Ama namaz kılarak değil.

Bir kimse,yatmadan öce (7) defa ” Elâ ya’lemü men halâk.Vehüve’l-Latifü’l-Habir”(Mülk suresi,67:14) ayetini okusa, dilediği şeyi ve istihare ettiği konuyu rüyasında görür.

Cübbeli ahmet hocada böyle diyordu.Bende 7 kere okudum boy abdestim vardı ama normal abdestim yoktu. Sevdiğim kızın bana karşı birşey hissedip hissetmediğini merak ettiğim için rüya görmek istedim. Ama o gece tek bir rüya dahi görmedim. :bilmemm:.

Bi anlamı varmı yoksa yanlış birşeymi yaptım sasi.. .Bir yardım ederse bilen birileri. Eyvallah şimdiden Allah hepimizden razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ve Aleykümselam Sevdiğin kızın Size karşı bir şey hissedip hissetmediğini niye gidip kendisine sormuyorsunuz ki ..?
Rüyanızın gerçekleşmesini istiyorsanız, öncelikle uykudan uyanmaniz gerekir.
Gidip söyleyin sonrada ya nokta yada virgül koyup hayat yolunuza devam edersiniz!!
Evet bazı şeylere devam etmek sürekli can yakar ne kadar virgül koymak istesek de zorla koydurur hayat noktayı....
Veda edersin,ağlarsın,kaçarsın,yokluğuna alışmaya çalışırsın o kişinin ..Sonrasın da bir bakmışsın ki zaman akıp gitmiş gidenlerin yeri bir şekilde doldurulmuş ..

"Ama o gece tek bir rüya dahi görmedim"
Demek ki zamanı gelmemiş düşündüğün ,istediğin olay ve fikrin de olgunlaşmasını beklemek gerekir..Herşeyin Hayırlısı
..

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Arkadaşlar anlaşılıyor ki, büyük çoğunluk, istihareyi yanlış anlıyor, istiharenin ne olduğu, niçin yapıldığı, ne zaman yapılacağı bilinmiyor demek ki!

Sevdiğim kişi benim için birşeyler hissediyor mu diye istihare yapılmaz! Yada falanca kişi benim için hayırlı olacak mı diye istihare yapılmaz. Böyle birşey yok çünkü. Keşke olsa... O zaman her merak ettiğimiz konu için istihare yapalım herşeyi öğrenelim, gizli saklı birşey kalmasın! O falanca kişiyle ancak evlilik aşamasına gelirsin o zaman karar vermeden önce istihare yapılır.

İstihare sadece karar aşamasında yapılır! Bir iş kuracaksın, evleneceksin, ev alacaksın, şehir değiştireceksin v.s yani hertürlü araştırma yapıldı, hazırlıklar yapıldı artık son karar aşamasına geldik fakat tam olarak içimiz rahat değil, aklımızda "ACABA" var. İşte bu aşamada Allah'ım; dinim, imanım, geleceğim, dünyam ve ahiretim için bu iş hayırlı olacaksa bana bir ışık, bir yol, karar vermeme yardımcı olacak bir işaret nasip et dersin, namazı kılınır, duası edilir. Rüya görmek şart değildir, kalbe doğacak bir sıcaklık veya soğukluk, bir his bile yeterlidir. Hatta hiç bir işaret olmayabilir, his gelmeye bilir. O zaman tekrarı yapılır. Fakat öyle olur olmaz her şey için istihare olmaz arkadaşlar...

İstihare budur ve böyle yapılır, o benim için ne hissetti, bu benim hakkımda ne düşünüyor, bu işim olacak mı, gelecekte ne olacak v.s gibi şeyler için istihare olmaz. Bu tamamen yanlıştır, hiç bir dayanağı yoktur. Asılsızdır.

Sonsuzİfadeler

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
İkinizede cevaplar için teşekkür ederim.Söylediklerinizi göz önünde bulunduracağım.

Üst Alt