Kakaolu Mermer Kek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
Kakaolu Mermer Kek

100_4060.JPG


Bu sefer süt ile değil yoğurt ile yaptım. Ben hep bir kekin içinde yoğurt varsa nemli olur, süt varsa yumuşak olur diye düşünürdüm ama tepsi keklerinde durum farklı. Süt ile yapılan, elinizde tutarken zorlanacağınız kadar nemli ve yumuşak olurken, yoğurtla yapılan daha kuru ve yumuşak. Tam bir anne keki oluyor yoğurt ile. Yumuşacık, mis kokulu biraz bulgur bulgur deyim yerinde ise. Klasik bir kek canınız çekerse bu tarif birebir.

Malzemeler

  • 3 Adet (iri) Yumurta
  • 1,5 Su Bardağı şeker
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Tatlı Kaşığı Kakao
Yapılışı
  • Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri, vanilya ile birlikte, şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  • Yağ ve yoğurdu ekleyip, biraz daha çırpın.
  • Karışımın üzerine un ve kabartma tozunu eleyin ve çok az karıştırın.
  • Kare veya dikdörgen bir borcamın tabanına yağlı kağıt serin, karışımdan 2-3 yemek kaşığı kadar ayırıp, gerisini borcama dökün.
  • Ayırdığınız karışıma kakaoyu ekleyin ve karıştırın.
  • Kakaolu karışımı borcamdaki karışımın üzerine gezdirin ve bir bıçak yardımı ile şekiller yaparak, hafifçe karıştırın.
  • Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında, 20-25 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
 
Üst Alt