Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
kandil geceleri bidat mi dir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Müslüman" data-source="post: 51128" data-attributes="member: 2632"><p>Allah sizlerden de razı olsun inş. kardeşim. Sözlerim bazen sert ve kırıcı olabiliyor veya öyle anlaşılabiliyor ama bunu bilerek veya kasıtlı yapmadığımı ta baştan belirtmiştim.</p><p></p><p>Sizi dışlayan, itip kalkanları Allah'a havale ediyorum, bu onların ayıbıdır. Konun tam detayını bilmiyorum ama okuduğum kadarıyla siz en doğrusunu yapmışsınız. Allah kat kat ecrini versin inş.</p><p>Hani Müslüman çocukları varken neden gayri Müslim evlat edindi diye eleştirenler varsa bilsinler ki <strong>"her çocuk İslam fıtratı üzre doğar"</strong></p><p></p><p>Ayrıca İslam'da evlatlık vardır. Zey b. Sabit mesela. Allah Rasulünün evlat edindiği bir köleydi. Hz Hatice onu satın alıp Peygambere hediye etmişti. İşte bu ayet delilimizdir;</p><p></p><p><strong>“Allah, evlâtlıklarınızı oğullarınız gibi tutmanızı meşru kılmadı. Bunlar, sizin dillerinize doladığınız boş sözlerdir. Allah ise gerçeği söyler ve doğru yola O eriştirir. Onları (evlât edindiklerinizi) babalarına nisbet ederek çağırın. Allah yanında en doğrusu budur. Eğer babalarının kim olduğunu bilmiyorsanız, bu takdirde onları din kardeşleriniz ve görüp gözettiğiniz kimseler olarak kabul edin. Yanılarak yaptıklarınızda size vebal yoktur.”</strong> (Ahzab Sûresi, 4-5)</p><p></p><p>Ancak evlat edindiğiniz çocuk bu durumu bilmek zorunda. Sizi kendi öz annesi olarak bilmemelidir.</p><p></p><p>Ha bakın unuttum şunu da belirteyim. Kız çocuğu ise size bakan yönüyle bir sorunu yok ama erkek çocuğu ise mutlaka emzirmelisiniz. Biraz büyümüş dahi olsa süt vermek durumundasınız zira mahremiyet söz konusu olacaktır. Aynı şekilde kendi öz çocuklarınız varsa aynı mahremiyet onlar içinde söz konusu olacaktır. Bunlara dikkat etmek lazım.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Müslüman, post: 51128, member: 2632"] Allah sizlerden de razı olsun inş. kardeşim. Sözlerim bazen sert ve kırıcı olabiliyor veya öyle anlaşılabiliyor ama bunu bilerek veya kasıtlı yapmadığımı ta baştan belirtmiştim. Sizi dışlayan, itip kalkanları Allah'a havale ediyorum, bu onların ayıbıdır. Konun tam detayını bilmiyorum ama okuduğum kadarıyla siz en doğrusunu yapmışsınız. Allah kat kat ecrini versin inş. Hani Müslüman çocukları varken neden gayri Müslim evlat edindi diye eleştirenler varsa bilsinler ki [B]"her çocuk İslam fıtratı üzre doğar"[/B] Ayrıca İslam'da evlatlık vardır. Zey b. Sabit mesela. Allah Rasulünün evlat edindiği bir köleydi. Hz Hatice onu satın alıp Peygambere hediye etmişti. İşte bu ayet delilimizdir; [B]“Allah, evlâtlıklarınızı oğullarınız gibi tutmanızı meşru kılmadı. Bunlar, sizin dillerinize doladığınız boş sözlerdir. Allah ise gerçeği söyler ve doğru yola O eriştirir. Onları (evlât edindiklerinizi) babalarına nisbet ederek çağırın. Allah yanında en doğrusu budur. Eğer babalarının kim olduğunu bilmiyorsanız, bu takdirde onları din kardeşleriniz ve görüp gözettiğiniz kimseler olarak kabul edin. Yanılarak yaptıklarınızda size vebal yoktur.”[/B] (Ahzab Sûresi, 4-5) Ancak evlat edindiğiniz çocuk bu durumu bilmek zorunda. Sizi kendi öz annesi olarak bilmemelidir. Ha bakın unuttum şunu da belirteyim. Kız çocuğu ise size bakan yönüyle bir sorunu yok ama erkek çocuğu ise mutlaka emzirmelisiniz. Biraz büyümüş dahi olsa süt vermek durumundasınız zira mahremiyet söz konusu olacaktır. Aynı şekilde kendi öz çocuklarınız varsa aynı mahremiyet onlar içinde söz konusu olacaktır. Bunlara dikkat etmek lazım. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
kandil geceleri bidat mi dir?
Alt