Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
Kardeşe mektup...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="imanilmihali" data-source="post: 77278" data-attributes="member: 6213"><p>Kardeşim, canım ablam,</p><p>Yüce Rabbim’in selameti üzerine olsun. Bana kardeş nasip ettiği için, kardeş olarak seni verdiği için Allah’ım şükürler olsun. </p><p>Kardeşim olarak bana hep destek olduğun, beni üzmediğin, beni sahiplendiğin için sana müteşekkirim. Allah senden razı olsun. </p><p>Çocukluk günlerimizde ufak kavgalar yapsak ta ayrı kalamadığımızı, birlikte oyunlar icat ettiğimizi, güzel vakit geçirdiğimizi, yediğimiz ve içtiğimizin ayrı gitmediğini hatırlıyorum. Annemler birimize kızdığında diğerimizin nasıl suskunlaştığını. Üzgün olanı neşelendirmek için nasıl şaklabanlıklar yaptığımızı da. </p><p>Yüce Allah’ın verdiği sevgi ve muhabbetle kardeşliğimizin nasıl hoş anılarla dolu olduğunu hatırlıyorum. Soğuk akşamlarda soba başında, sıcak yaz akşamlarında arka bahçede nasıl eğlendiğimizi, nasıl masum olduğumuzu, o yokluk günlerinde nasıl sabırla kanaat getirdiğimizi, paramız yokken kalemlerimizi paylaştığımızı, kötülük ve kandırmalardan birbirimizi nasıl korumaya çalıştığımızı hatırlıyorum. Açık pencereden içeri dolan ezan sesini, tuttuğun çocuk oruçlarını hatırlıyorum hayal mayal. Annemle babamın bana veya sana bir fiske bile vurduğunu da bilmem. </p><p>Sen kimseyle kavga etmez, kimsenin hakkına tecavüz etmezdin. Bayat ekmeği severim derdin her zaman israf olmasın diye sevmezken ya da tazesini ben yiyeyim diye. Bazen bana güzel filmler, romanlar anlatırdın usanmadan. Ben hasta olunca, canım sıkkın olunca nasıl üzgün olduğunu, beni neşelendirmek için ne yapacağını bilemediğini. </p><p>Şimdi geriye dönüp bakınca büyüğüm olarak neden böyle yaptığını daha iyi anlayabiliyorum. Bu sadece bir sevgi ve abla şefkati değil. Bu bir emanetin sahiplenilişi, örnek olma isteği. Bu Allah’ın bahşettiği kardeş hediyesine sahip çıkma mükemmelliği. Bu eskimeyen Türk ve Müslüman aile geleneğinin kardeşlere yansıması. Bu; dini aklında değil kalbinde hisseden, hurafe ve gösterişlerden uzak olarak Allah’a yakınlaşmaya gayret eden basit bir kardeşlik anısı. Bu Kur’an’a saygı duyan, Peygamber ismi anılınca yüreği titreyen bir kardeşin ahlak dolu Allah sevgisi. </p><p>Bugün ben iyi olmaya, doğru olmaya kararlı ve inançlıysam biraz da senin sayendedir. Ben bugün evlatlarımı ahlaklı, adaletli ve imanlı yetiştirmeye gayret ediyorsam bu biraz da sendendir. Sen çok iyi bir örnektin. Ben sabretmeyi, dua etmeyi, şükretmeyi senden ve ailemden öğrendim. Namazı, Kur’an’ı, dini sizlerden duydum dinledim ilk önce. Namus ve haysiyeti sizinle tanıdım. Çalmaktansa aç ölmeyi, rızkı Allah’ın verdiğini sizlerde gördüm. </p><p>Şimdi sizin gibi dürüst yaşamaya, öğrendiklerimi evlatlarıma öğretmeye gayret ediyorum. Çocukluk günleri geride kalsa da çocukluğum hiç eskimedi, senin ablalığın da. Sana layık kardeş olmaya çalışıyorum hala. Sahip olduklarım için şükretmeye, yoklukta sabretmeye, imanlı, ibadetli ve ahlaklı yaşamaya çalışıyorum senin gibi. Nefsime, vesveselere yenik düşmemeye çalışıyor, sadece Allah’a sığınmaya gayret ediyorum. </p><p>İlim öğrenmeye, yardım etmeye, muhabbet ve sevgi beslemeye çalışıyorum çevreme. Kendime ve aileme, Kur’an’ı rehber, Peygamberimizin sünnetini ışık yapmaya çalışıyorum. Şeytan işi pisliklerden uzak durup, yoksullara yardım etmeye gayret ediyorum elimden geldiğince. Temiz ve düzenli olmaya, nefsini, hırs ve kıskançlıklarımı yenmeye çabalıyorum. Düşününce de bunların sizlerin bıraktığı güzel izler ve kazandırdığı faydalı alışkanlıklar olduğunu görüyorum. Bu yüzden Allah sizlerden bir kere daha razı olsun. </p><p>Şimdi alnım açık, kalbim ferah, mazim temiz ise Yüce Rabbi’min izniyle sizdendir bunu iyi biliyorum. Melik ve Muktedir olan, Rahman ve Rahim olan Allah’ın ilmini, kudretini ve hikmetini anlayabiliyor ve her çiçek yaprağında görebiliyorsam sizdendir. Celal ve ikram sahibi, mülkün ve kudretin sahibi Yüce Rabbimin gölgesine sığınmaya gayret ediyorsam sizden aldığım terbiyedendir. Nefsimi temizleyecek ve kalbime imanı yerleştirecek olan sadece Yüce Allah’tır biliyorum ama sizlerin emek ve haklarını da inkâr edemem. </p><p>Allah’ıma bana hayat verdiği için, bana anne, baba ve kardeş olarak sizleri bahşettiği için, bana evlatlar verdiği için, sizleri, bizleri ve evlatlarımızı karanlıklarda bırakmadığı için şükürler olsun. Ecelim gelene kadar geride kalan annemin ve senin her zaman yanında olacağıma, sizi üzmeyeceğime, elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışacağıma söz veriyorum. </p><p>Babamı kaybettik yıllar önce ama sen ve annem hala hayattasınız. Dualarımda hepinizi zikrediyorum durmadan. Allah babamın günahlarını bağışlayıp, kabrini Kur’an nuruyla doldursun, anneme ve sana kalan ömründe sağlık, huzur ve afiyet, vakti geldiğinde iman ve ahlakınıza yakışır kolay eceller nasip etsin inşallah. </p><p>Ben sizlerden kat kat razıyım, Allah’ta sizlerden razı olsun! </p><p>Ben hakkımı daha şimdiden helal ediyorum sizlere, sizlerde bana edin. </p><p>Allah’a emanet ol!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="imanilmihali, post: 77278, member: 6213"] Kardeşim, canım ablam, Yüce Rabbim’in selameti üzerine olsun. Bana kardeş nasip ettiği için, kardeş olarak seni verdiği için Allah’ım şükürler olsun. Kardeşim olarak bana hep destek olduğun, beni üzmediğin, beni sahiplendiğin için sana müteşekkirim. Allah senden razı olsun. Çocukluk günlerimizde ufak kavgalar yapsak ta ayrı kalamadığımızı, birlikte oyunlar icat ettiğimizi, güzel vakit geçirdiğimizi, yediğimiz ve içtiğimizin ayrı gitmediğini hatırlıyorum. Annemler birimize kızdığında diğerimizin nasıl suskunlaştığını. Üzgün olanı neşelendirmek için nasıl şaklabanlıklar yaptığımızı da. Yüce Allah’ın verdiği sevgi ve muhabbetle kardeşliğimizin nasıl hoş anılarla dolu olduğunu hatırlıyorum. Soğuk akşamlarda soba başında, sıcak yaz akşamlarında arka bahçede nasıl eğlendiğimizi, nasıl masum olduğumuzu, o yokluk günlerinde nasıl sabırla kanaat getirdiğimizi, paramız yokken kalemlerimizi paylaştığımızı, kötülük ve kandırmalardan birbirimizi nasıl korumaya çalıştığımızı hatırlıyorum. Açık pencereden içeri dolan ezan sesini, tuttuğun çocuk oruçlarını hatırlıyorum hayal mayal. Annemle babamın bana veya sana bir fiske bile vurduğunu da bilmem. Sen kimseyle kavga etmez, kimsenin hakkına tecavüz etmezdin. Bayat ekmeği severim derdin her zaman israf olmasın diye sevmezken ya da tazesini ben yiyeyim diye. Bazen bana güzel filmler, romanlar anlatırdın usanmadan. Ben hasta olunca, canım sıkkın olunca nasıl üzgün olduğunu, beni neşelendirmek için ne yapacağını bilemediğini. Şimdi geriye dönüp bakınca büyüğüm olarak neden böyle yaptığını daha iyi anlayabiliyorum. Bu sadece bir sevgi ve abla şefkati değil. Bu bir emanetin sahiplenilişi, örnek olma isteği. Bu Allah’ın bahşettiği kardeş hediyesine sahip çıkma mükemmelliği. Bu eskimeyen Türk ve Müslüman aile geleneğinin kardeşlere yansıması. Bu; dini aklında değil kalbinde hisseden, hurafe ve gösterişlerden uzak olarak Allah’a yakınlaşmaya gayret eden basit bir kardeşlik anısı. Bu Kur’an’a saygı duyan, Peygamber ismi anılınca yüreği titreyen bir kardeşin ahlak dolu Allah sevgisi. Bugün ben iyi olmaya, doğru olmaya kararlı ve inançlıysam biraz da senin sayendedir. Ben bugün evlatlarımı ahlaklı, adaletli ve imanlı yetiştirmeye gayret ediyorsam bu biraz da sendendir. Sen çok iyi bir örnektin. Ben sabretmeyi, dua etmeyi, şükretmeyi senden ve ailemden öğrendim. Namazı, Kur’an’ı, dini sizlerden duydum dinledim ilk önce. Namus ve haysiyeti sizinle tanıdım. Çalmaktansa aç ölmeyi, rızkı Allah’ın verdiğini sizlerde gördüm. Şimdi sizin gibi dürüst yaşamaya, öğrendiklerimi evlatlarıma öğretmeye gayret ediyorum. Çocukluk günleri geride kalsa da çocukluğum hiç eskimedi, senin ablalığın da. Sana layık kardeş olmaya çalışıyorum hala. Sahip olduklarım için şükretmeye, yoklukta sabretmeye, imanlı, ibadetli ve ahlaklı yaşamaya çalışıyorum senin gibi. Nefsime, vesveselere yenik düşmemeye çalışıyor, sadece Allah’a sığınmaya gayret ediyorum. İlim öğrenmeye, yardım etmeye, muhabbet ve sevgi beslemeye çalışıyorum çevreme. Kendime ve aileme, Kur’an’ı rehber, Peygamberimizin sünnetini ışık yapmaya çalışıyorum. Şeytan işi pisliklerden uzak durup, yoksullara yardım etmeye gayret ediyorum elimden geldiğince. Temiz ve düzenli olmaya, nefsini, hırs ve kıskançlıklarımı yenmeye çabalıyorum. Düşününce de bunların sizlerin bıraktığı güzel izler ve kazandırdığı faydalı alışkanlıklar olduğunu görüyorum. Bu yüzden Allah sizlerden bir kere daha razı olsun. Şimdi alnım açık, kalbim ferah, mazim temiz ise Yüce Rabbi’min izniyle sizdendir bunu iyi biliyorum. Melik ve Muktedir olan, Rahman ve Rahim olan Allah’ın ilmini, kudretini ve hikmetini anlayabiliyor ve her çiçek yaprağında görebiliyorsam sizdendir. Celal ve ikram sahibi, mülkün ve kudretin sahibi Yüce Rabbimin gölgesine sığınmaya gayret ediyorsam sizden aldığım terbiyedendir. Nefsimi temizleyecek ve kalbime imanı yerleştirecek olan sadece Yüce Allah’tır biliyorum ama sizlerin emek ve haklarını da inkâr edemem. Allah’ıma bana hayat verdiği için, bana anne, baba ve kardeş olarak sizleri bahşettiği için, bana evlatlar verdiği için, sizleri, bizleri ve evlatlarımızı karanlıklarda bırakmadığı için şükürler olsun. Ecelim gelene kadar geride kalan annemin ve senin her zaman yanında olacağıma, sizi üzmeyeceğime, elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışacağıma söz veriyorum. Babamı kaybettik yıllar önce ama sen ve annem hala hayattasınız. Dualarımda hepinizi zikrediyorum durmadan. Allah babamın günahlarını bağışlayıp, kabrini Kur’an nuruyla doldursun, anneme ve sana kalan ömründe sağlık, huzur ve afiyet, vakti geldiğinde iman ve ahlakınıza yakışır kolay eceller nasip etsin inşallah. Ben sizlerden kat kat razıyım, Allah’ta sizlerden razı olsun! Ben hakkımı daha şimdiden helal ediyorum sizlere, sizlerde bana edin. Allah’a emanet ol! [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
Kardeşe mektup...
Alt