Kayınvalide ilişkisi

T

Tuana1

Kayıtsız
Misafir
Kayınvalidem bazen beni azarlayıcı cümleler kuruyor."sanamı kaldı ona söylemek ben dururken"tarzında.bense her seferinde susuyorum içime atıyorum ve eşimi eve gelince suratım asık şekilde karşılıyorum.içimden gülmek konuşmak gelmiyor.aramız çok soğudu.ben çok üzülüyorum .benim durumuma çare olacak dualar bekliyorum sizden.teşekkür ederim.

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Kayınvalidem bazen beni azarlayıcı cümleler kuruyor."sanamı kaldı ona söylemek ben dururken"tarzında.bense her seferinde susuyorum içime atıyorum ve eşimi eve gelince suratım asık şekilde karşılıyorum.içimden gülmek konuşmak gelmiyor.aramız çok soğudu.ben çok üzülüyorum .benim durumuma çare olacak dualar bekliyorum sizden.teşekkür ederim.

Selamünaleyküm, Allah yardımcınız olsun, kolaylıklar ve iyi geçim nasip etsin. Altta 2 tane link ekledim. Belki onları okursanız size faydası olur. Hiç olmasa bile belki sabır konusunda size biraz güç verir.
https://www.islamiforumlar.net/islamda-aile-hayati/5610-kaynana-gelin-anlasmazligi.html

https://www.islamiforumlar.net/islamda-aile-hayati/11666-islamda-gelin-kaynana-iliskisi.html

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamünaleyküm, Allah yardımcınız olsun benim hiç kayinvalidem olmadi bu konuyu bilmem!!ama Bildiğim ve etrafimda gördüğüm;
Kayınvalide ,Gelin ilişkisinin Aile ortamini ve gelini olumsuz ve ruhsal, sinirsel olarak etkilediği ve aile arasını açtığıdir..

İnsan ne ekerse onu biçer !!Rüzgar eken fırtına ve kasirga biçer..
İnsanın karşılaştığı iyilikler ve kötülükler, kendi söz ve davranışlarının birer sonucudur.
İnsan, tıpkı tohum eken bir çiftçi gibidir...Çiftçi toprağa ne ektiyse hasat vakti sadece onu biçer.
İnsan da başkalarına nasıl davranırsa öyle karşılık görür.İyilik yaparsa iyilik,kötülük yaparsa kötülük bulur.
İnsanların iyi ve kötü davranışları,dünyadaki beşerî ilişkilerini doğrudan etkiler. Öte yandan,dünyada yapılanların karşılığının âhirette de görülecek olması,İslâmî bir hakikattir.

O halde insan,kayinvalidesine nasıl davranıyorsa yarin gelinin de kendisine de öyle davranılacağını unutmamalı,iyilik görmek isteyen,iyilikte bulunmalıdır...
bunu kayinvalideniz için değil Allah için kendi mutluluk ve huzurunuz,çocuklariniz ,eşiniz için yapin!!,eşinizi doğuran,bin bir zahmetle büyüten ananın, emeğini unutmayin!!

Evladiniz olunca beni daha iyi anlarsiniz..hayırlı evlatlar,istiyenler hayırlı evlat olmaktan geçer..kayinvalide bir gün göçüp gidecek geriye sadece yaptıklarınız kalacak..
Öncelikle dünyaya imtihan için geldik. Sıkıntıdan kaçış diye bir şey yok. Sen kayınvalideyi sıkıntı diye görüp ondan kurtulmaya bakarken Allah sana öyle sıkıntılar verir ki;
kayınvalideni unutur seni evladin ile sinar!!!benim hiç kayinvalidem olmadi ama Rabbim beni evladim ile öyle bir imtihan etti ki keşke kayinvalidem olsaydi da evlad acısını yaşamasaydim..agla..:,
her Cuma evladima gitseydim!!mezarina değil!!!

Her şeyden önce kayınvalide mümin kardeşimizdir, düşmanımız değil. Hataları olabilir, kusurları olabilir. Bize düşen affetmek ve iyi muamelede bulunmak olmalı.
Depresyon yüzünden psikiyatra giden kadınların çoğu, kayınvalide meselesinden gidiyorlarmış..değer mi...?

Öncelikle kayınvalidenizin iyi olmasını beklemeyin, siz iyi olun. Bir gelin kayınvalidesinin huyunu değiştiremeyeceğine göre, en akıllıca olanı kayınvalidesini tanıyıp,
ona göre doğru adımlar atması olabilir. Çünkü kayınvalide ile sorun olduğunda kayınvalideniz üzülür; fakat sizin evliliğiniz bitme noktasına gelebilir.
Eşinizle birbirinizden nefret etmeye başlayabilirsiniz. Sağlığınızdan,evladinizdan olabilirsiniz...

Kayınvalidenizin size hiçbir zaman veremeyeceği zararı, yanlış davranarak, sinir olarak kendi kendinize vermeyin.
Bu noktada en çok zararı kadın ve eşi görüyor. O zaman kayınvalide ile çatışmadan değil, çözümden yana olunmalı.
Eşiyle muhabbet etmek isteyen, aşkını sevgisini yaşatmak isteyen kadın, eşinden önce kayınvalidesi ile iyi geçinmeye bakmalıdır.

Hanımlar! Annesini sevmediğiniz adamla muhabbetli bir evlilik hayatınız olması pek mümkün değil...Eşinin kalbine giden yol kayinvalideden geçer....
sırıtık.:,

kazanma kuşağında kaybedenlerden olmiyalim..

Ç

çokbilmiş

Kayıtsız
Misafir
Tuana1 sen içini ferah tut. İyi ol, iyi kal iyilik yap denize at balık bilmezse Halık bilir demişler. Sabret, sabreden derviş muradına ermiş...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sabret, sabreden Gelin eninde sonunda evini ayırmış ve muradına ermiş... sırıtık.:,

Üst Alt