- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 118
kelebek pastası tarifi,bonibonlu pasta,kremalı pasta yapılışı..
MALZEMELER:
4 yumurta
4 fincan şeker
4 fincan un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
yumurta ile şeker 10 dk çırpılır.ardından un ilave edilir .
1kaç dk daha çırpılır.
Sonra kakao ve kabartma tozu eklenir.
170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir..
Süslemek için:
2 paket bonibon
Damla çikolata
1 Paket pasta kreması
2 bardak süt
2 adet muz
Islatmak için
yarım bardak süt
Yapılışı
Kek ortadan ikiye kesilir.
Arasına kremanın yarısı sürülür
Üzerine muzlar ve damla çikolatalar eklenir..
Kelebek şekli yapmak için
Ortası 2-3 santim genişliğinde sağda ve solda yarım ay şekli kalacak şekilde kesilir..
Ve kesilen kelebeğin kanatları ters çevrilir.
Üzeri kremayla sıvanır..
Bonibonlarla ve damla çikolatalarla sülenir..
3-4 saat dinlendirilir...

MALZEMELER:
4 yumurta
4 fincan şeker
4 fincan un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
yumurta ile şeker 10 dk çırpılır.ardından un ilave edilir .
1kaç dk daha çırpılır.
Sonra kakao ve kabartma tozu eklenir.
170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir..
Süslemek için:
2 paket bonibon
Damla çikolata
1 Paket pasta kreması
2 bardak süt
2 adet muz
Islatmak için
yarım bardak süt
Yapılışı
Kek ortadan ikiye kesilir.
Arasına kremanın yarısı sürülür
Üzerine muzlar ve damla çikolatalar eklenir..
Kelebek şekli yapmak için
Ortası 2-3 santim genişliğinde sağda ve solda yarım ay şekli kalacak şekilde kesilir..
Ve kesilen kelebeğin kanatları ters çevrilir.
Üzeri kremayla sıvanır..
Bonibonlarla ve damla çikolatalarla sülenir..
3-4 saat dinlendirilir...