Kendimden nefret ediyorum

P

Pisman

Kayıtsız
Misafir
Selamun aleykum
Bana biri dini acidan akil versin lutfen. namazimda niyazimda evli 2 cocuk sahibi mutlu bir evliligi olan bir insanim. ama hayatimda pisman ola ola defalarca kötü yollara saptım. Esimi aldattım.

evlilik oncesi ve evlilik sonrasi devam eden bu hastaligimda icinde bulundugum ruh halini ben de anlamiyorum. bazen icime seytan girdigini dusunuyorum cunku kendimle cok mucadele etsem de sonunda mucadeleyi kaybediyorum. sonra kendimden utaniyor,tovbe ediyor bazen agliyor kendime ceza vermeye calisiyorum.

hac ve umreye dahi gittim mubarek belde de tovbe ettim. ama nasil oldu anlamadim yine esimden uzak bir is gezisinda yalniz kalinca aldandim. kendimi taniyamiyorum. her defasinda tovbe edip daha cok Allaha yonelsem, ibadetlerime daha cok dikkat etsem, daha cok Kuran okusam da bu halim en fazla 6 ay suruyor.

Simdi yine kendimi sifirlamaya calisiyorum ve tekrar imanimi tazelemeye calisiyorum mucadele veriyorum.Tekrar tekrar gaflete dusunce demekki tovbem de haccim da kabul olmadi demekki ibadetin hakkini veremedim dusunuyorum ama umitsizlige de kapilmadan mucadelemi tekrar baslatiyorum.

Bana bakan yonuyle bu mucadeleyi kazandigimda huzura erecegim belki ama isin bir de evliligime bakan ve beni cok huzursuz eden yonu var. Soyle ki esim beni cok seviyor. Ben de onu cok seviyorum. Gunaha girmem sevgisizlikten ziyade basta da soyledigim gibi anlam veremedigim bir sekilde seytana uymam ve yalniz kaldigim bazi donemlerde gunaha karsi direncimin azalmasi. Gunahlarim Allah ile aramda kimsenin haberi yok.

Toplumda saygi goren biriyim ama kendime saygim yok ve riyakar goruyorum kendimi. Bir kac defa esime acilmayi arzu ettim ama bana sevgi ve saygisini bildigimden kendini harap edeceginden belki zarar vereceginden ve kesinlikle ailemizin paramparca olacagindan yavrularimin mahvolacagindan korktugumdan soylemeye cesaret edemedim. Gunaha direnmeyi basardigim taktirde ailemle alakali olarak ne yapmaliyim? Birgun tovbemin kabul edildigini ve affedildigimi hissetsem de esime soylemeden ve o beni affetmedigi surece pismanligim devam edecek? Acaba esimle ahirette durumumuz ne olur? Allah(cc) beni affederse esime affetirirmi?veya ben vicdan azabimi ahirete tasisam ve gunahlarimi bir sir gibi tasisam Allah(cc) settar ismiyle bu gunahlarimi mahser gununde orter mi? Hep bu dusuncelerle kafamda ugrasiyorum. Ayet, Hadis ve Risale-i Nur isiginda benim durumu ele alacak ve sorularimi cevaplayacaklardan simdiden Allah Razi olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
affetallahm.gif

Aleykum Selam Benim günahkar ,nefsi zayif kazanma kusaginda kaybetme yolunda olan mü'min kardeşim
Evet, cok acı ,cirkin ,Allahi cc. kizdiran, hosnud olmadigi bir gunah işlemişsiniz...
evlilik oncesi ve evlilik sonrasi devam eden bu hastaliginiz, aliskanliginizdan kurtulmak icin bir an once careler arayin..
neden bu cirkin hareketti yaptiginizin kaynagina inin..gerekirse uzman kisilerden ve islam buyuklerinden utanmadan yardim isteyin.

Ümitsizlikle, korkuyla, pişmanlıkla, elemle ve kederle Ve bu günaha karşı keyif ve mutluluk değil vicdan ve imanın var ki pişmanlık duyuyorsunuz buna sevindim..
bazilari derki Erkek adam yapabilir ..YAPAMAZ!!kardesim zinanin erkegi kadini yok!! karaktersizligi, imani zayifligi, nefsinin esiri olmasi vardir...
bes dakkika dunya zevki icin imanini, ahirettini, onurunu serefini insanligini satmasi vardir!!
Cocuklarinin annesini, babasini aldatmasi arkasindan oyun cevirip onu aptal yerine koyup onu bes para yaramaz
affedersiniz para icin kendini satan kadinlarin onunde degerini dusurmek vardir...

ve bir sığınak, bir kapı bir kurtuluş ve af kapısı arıyorsunuz.. kendi nefsinizden igreniyor kendinizden nefret ediyorsunuz...
o cirkin is İyiliklerini ve güzelliklerini ve masumiyetini alıp götürmüş.
Çağdaşlık, medenilik ve özgürlük günahlarına batırmış.
Bu günahimla nasıl Rahmanin huzura giderim ve nasıl affedilirim endişesine düşmüş icinize...

Kardeşim bu tür hayasızlıklardan uzak durun!! bunların sonu çıkmaz yollardır ve pişmanlıktır...Cehennemdir..
Kendinizi ve iffetinizi muhafaza ediniz.
Yapmış olduğunuz şeyler zinadır.Tövbe ediniz...ve bir daha ASLA ayni hayasizliga dusmeyin..
inanin bu zayifliginizi kontrolunuz altina alamazsaniz ailenizi, cocuklarinizi, ahirettinizi itibar ve serefinizi kaybderesiniz..
Her gercek eninde sonunda bir acik kapi bularak gun isigina cikar..cikmasada esiniz hissedebilir icine sek, suphe ve bir sogukluk gelir..
bilinc alti veya ruya yolu ile bile hisleri olabilir.. Sizi Seven esinizi ve cocuklarinizi kaybetmeye?deger mi?
degerse bugun ayrilin kardesim sonra istediginizi buyrun yapin..
ama unutmayin ki en buyuk zarari kendinize yaparsiniz.. birde kadin , erkek hastaliklari cook yaygin ya esinize de bulastirirsaniz haliniz nice olur..
cocuklarinizi yetim ve oksuz birakmaya Allah tan korkmuyormusunuz?

rah. anneanem bosnada iken Biz sarayevo bosnaliyiz ama Ben istanbulda dogdum..)
bu olay 70 sene onceki olmus...anneanem bir gun kapinin onune pecesi olmadan sofrabezi silkelemeye cikmis..O An ordan gecen Sirp onun yuzunu gormus..
cunku eskiden carsaf, pece feraca takarlarmis..
icine bir kurt vicdan dedigimiz bir pismanlik girmis...
yabanci bir sirp hiristiyan benim yuzumu gordu kocama soylemeliyim helalik istemeliyim demis..
ama soylerse de dedem cook aksi oldugu icin onu evden 4 cocugu ile sokaga atar diye korkmus..
gece kalkmis namaz kilmis, aglamis, cigeri yana yana Rabbinden bagislanma dilemis..ve uyuyan dedemin yanina gidip icini kemiren olayi anlatmis biraz rahatlamis..
nasilsa uyuyor diye megerse dedem uyumuyormus ve soylediklerini duymus..
ve kalkmis ona iki tokat yapistirmis ve demis ki..bundan sonra bir daha ayni hatayi yaparsan seni bosarim..
ve gun o gun bir daha anneannem avluya bile peceli cikmis.. cunku niyetinde samimi oldugu icin rabbim yar ve yardimcisi olmus..

Tövbeye gel Tövbeye Benim günahkar kardesim...
canı gönülden yapılan tövbenin Allah tarafından kabul edileceği ifade edilir. Nitekim Allah’u Teala,
“Ey iman edenler, nasuh tövbe ile tövbe edin ki Allah da sizin kabahatlerinizi affetsin ve altlarından ırmaklar akan cennetlerine koysun.”
(Tahrim Suresi,8) buyurarak yapılan tövbelerin kabul edileceğini beyan eder. Ayette geçen nasuh tövbe ise şöyledir:

1-Allah’a karşı günah işlediğini bilerek, bu günahtan dolayı Allah’a sığınmak ve pişman olmak.
2-Bu suçu işlediği için üzülmek, Yaratıcıya karşı böyle bir günah işlediğinden dolayı vicdanen rahatsız olmak.
3-Bir daha böyle bir suça dönmeyeceğine dair bir karar içerisinde olmak.
4-Kul hakkını ilgilendiriyorsa onunla helalleşmek.

Nefisle mücadele etmek her kişinin değil er kişinin halidir. Er kişilerde ALLAH Dostlarıdır...
zina yapanlar ise Seytanin Cocuklaridir...
Kalpte yaralar,kafada şüphe ve tereddütler ,elde,dilde,gözde ve hayalde günahlar varken...
Rahmana varamazsiniz....o yuzden ilk once Tövbeye gel Tövbeye..
ilk once kendi vicdaniniz ile bir yuzlesin de sonra ins. aileniz ile de yuzlesmeniz gerekli yoksa vicdaninizdan kurtulamazsiniz..

Size KIZACAK!! KIRILACAK!!bagiracak, bu hareketi cook normal degil mi?ama sizi hep Sevecek cunku cocuklarinin babasi ve sevdigi insansiniz..
Siz birbirinize Allah-in emanettisiniz..
Ona pisman oldugunuzu ve bir daha asla yapmiyacaginizi onu cook sevdiginizi, kaybetmek istemediginizi ispat edin..inandirin..samimi olun..
Sizi affetmesi icin yalvarin, yakarin ne istiyorsa sarti varsa kabul edin.. ama kendinizi ins. affettirin yoksa bu vebal, Kul Hakki ile Allah-in huzurunda hesaplasma cook cetin olur..
ilk once soka girer, sizi kovar, bosanacagim diyebilir..dogaldir.. bir kadini acitan bu aldatmadir..
ne istiyorsan yapabilirsiniz deyiin..
ama Allah RIZASI icin affet Hakkini helal et..Seni kirmam cezalarin en buyugu vicdanim cook daraltiyor deyin.. kendinizi bagislatmaya calisin..baska caresi yok..
cunku bir gun gercekleri ogrenirse sonuc cok daha aci ve dramatik olur..

Zina Peygamber Efendimizin Hadislerinde Belirttiği gibi insanı Helaka götüren yedi büyük günahtan biridir.
İnsanı İnsanlık fıtratından çıkaran ve Hayvani sıfatlara bürüyen Kalpten iman Nurunu çıkaran çirkin ve haram bir fiildir.
Şehvet Galebe çalınca Akıl düşünme yetisini kaybeder, Mantıklı düşünemez,Bu fiil sonunda karşılaşacağı manevi bulunalımı ve pişmanlığı idrak edemez.
Bu fiile bulaşanların çıkar yolu Tövbe ve İstiğfarla Allaha yönelmek ve bu günahı bir daha işlememeye söz vermektir.
Bu tövbe her zaman her daim yapılmalı hayat biçimi olmalıdır.
Namaz kılmayan bir insanın Kalbi nurla değil zulmetle gunahla şehvetle dolar bu yüzden 5 Vakit Nmaazı devam üzre kılmak gerekir.
Her gün düzenli olarak Kuranı Kerim okumalı, Dini kitaplarla vakit geçirmeli ve zikirle meşgul olmak en güzel yoldur.

Hayatın zevkini ve lezzetini isterseniz, hayatınızı iman ile hayatlandırınız ve farzlarla ziynetlendiriniz ve günahlardan çekinmekle muhafaza ediniz (Sözler, s 212)
“İnsan cinsel açıdan tahrik olunca, tahrikte alevler yükselince bir yere varır ki, o aklının ya tümünü ya üçte ikisini kaybetmiş gibi olur Deli haline gelir” (Keşfü’l-Hafa, 2/129)
o yuzden bir daha zina etmeden zinaya yol acacak her durumdan uzak durun..
Allah cc. Yar ve Yardimciniz olsun ..Rabbim affetsin ins. ve bir daha ayni cirkin fiile dusurmesin...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Birgün bir genç, Resûlullahın “sallallahü aleyhi ve sellem” huzuruna gelip büyük bir cesaretle dedi ki:

- Yâ Resûlallah! Zina etmem için bana izin ver!
Eshâb-ı kirâm hayrete düşüp, tepki gösterdiler. Resûlullah o gence; “Yanıma yaklaş!” buyurdu. Genç yaklaşıp huzurunda oturdu. Resûlallah buyurdu ki:
- Başkalarının annen ile zina etmesine sen razı olur musun?
- Hayır, Yâ Resûlallah!
- Senin gibi hiç kimse istemez.

- Kızınla başkalarının zina etmesine razı olur musun?”
- Hayır razı olmam, yâ Resûlallah!
- Başkalarının kız kardeşin ile zina etmesine razı olur musun?
- Hayır olmam, yâ Resûlallah!

Daha sonra amcasının, halasının ve diğer akrabalarının kızları için de ayrı ayrı sordu. Hepsine, “Hayır yâ Resûlallah! Başkalarının onlarla zina etmesine razı olmam.” diye cevap verdi.

Sonra, Resûlullah mübârek elini o gencin göğsüne koydu ve şöyle duâ etti:

“Allahım bunun günahını affeyle! Kalbini temizle ve zinadan koru!”
Bundan sonra o genç artık hiç harama meyletmedi.

Kisa not:ilahi Adalette inaniyormusunuz? Siz bunu baskalarinin Karisi, KIZI ile yaparsaniz korkarim ki Rabbim de Size aynisini ilerde yasatir...
ne ekerseniz onu bicersiniz kardesim.. unutmayin BUNU...

Allaha iman eden ve herseyin bilincinde olan bir müslüman neden günahtan uzak duramiyor?

Tevbe'nin devamli olması ve günahta Israr düğümünün Çözülmesin yolunu bulacagiz insaAllah...

Allahin-Peygamberin,Haramin-helalin,günahin-sevabin,cennetin-cehennemin bilincinde olan bir müslüman hangi ruh haliyle hangi eksikligi sebebiyle günah isler?

Kalbinde günah isleme arzusu dogdugu an bundan kurtulmak icin ne yapmali?
Gafletin ve irade zayifliginin sebebi nedir?
Güclü bir iradeye nasil kavusulur?
Nefsin kötü istek ve arzularina nasil direnebilir?
hepimiz insaniz,hata ve kusurlarimiz var...
Müslümansak eger namazimizi kilar,oruclarimizi tutar,dualarimizi eder,zikirlerimizi cekeriz...
fakat seytanda rahat durmaz en cok ibadet ehline musalat olur.. her an icine ,damarlarindaki kanda dolasabilmek icin firsatlar kollar...
ve vesveseleri ile en zayif noktalarimizdan bizi vurmaya calisir,nefsimizi kiskirtir,harama tesvik eder,nefsin istek ve arzularini akla getirir...
bu vesveselerden kurtulus caresi nedir?

Günah isledigimiz zaman asiri bir üzüntü ve pismanlik duyariz,hersey bosa gitti,yapilan ibadetler,zikirler,dualar bosa gitti hissi dogar,daralma,huzursuzluk,bunalim baslar...
peki sonra pisman olacagimizi önceden neden hesab edemeyiz?
Neden Allaha verdigimiz sözümüzü ve tövbelerimizi bozariz?
Seytan gelip en zyif noktamizdan yaklasip bize vesvese verdiginde kalbe günah isleme arzusu dogar,bu duyguyu nasil firenleyebiliriz?
Haram arzusu agir bastiginda fiiliyata gecmemek icin ne yapmaliyiz?
yani misal,harama baktik,karsimizdan gecen kiza sehvetle baktik ve ilk günahi isledik ve bu hatadan dolayi kalbe sehvet tohumu yerlesti...
günah batakligina daha derin dalmamak icin bu tohumu nasil söküp atabiliriz?
Sehvet tohumu veya nefsin alismis oldugu kötü aliskanliklar neden Allah korkusundan,imandan daha agir basar?

Günah isledikten sonra sanki bir bosalma olur,asiri üzüntü ve pismanlik olur,o günaha asiri bir nefret duygusu kalbe yerlesir,ah,vah deriz, "keske bu günahi islemeseydim"hissi dogar...
peki bu duyguyu o günahi islemeden neden,hangi eksikligimizden dolayi hissetmeyizde seytanin "günahi isle sonra rahatlarsin ve tövbe edersin" vesvesesine yenik düseriz?

Cok soru sordugumun bilincindeyim,fakat bunlarin hepsi birbirine bagli.
Bu meselenin piskolojik bir problem oldugunu düsünüyorum...
Yani beden-nefis-ruh-akil iliskisindeki dengesizlik...
Cevabida iman zayifligindadir...

Rabbimize kul olmaya çalışırken, düşman olarak nefsimiz ve ebediyete kadar düşmanımız olarak bildirilen şeytana karşı bir savaş içerisindeyiz.
Düşmanlarımızı ne kadar iyi tanırsak ondan korunma ve sakınma yollarını bilir isek onunla savaşımızda başarılı oluruz.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Günah imansızlıktan mi yoksa nefsimizle ilgi bir durumudur? aslinda her ikiside birbiri ile baglantilli..
iman guclu olursa nefsi kontrolu altina alir..imani zayif veya imansiz olan kisilerde ise Nefis insani esaretti altina alabilir...
Günahlar büyük ve küçük olarak ikiye ayrılsa da ve mahiyeti itibarıyla birbirinden farklı olsalar da, aslında aynı merkezden kaynaklanmaktadırlar.
Günahların merkezi nefsimizdir...nefsi kontol altina almamiza yardimci olan iman, inanc, Allah a olan yakinligimiz uzakligimizdir...
Allah-tan uzaklastikca nefsimize yakinlasir emrine amade oluruz!!
Allah cc. yaklastikca Nefsimizden uzaklasir nefsimize hakim olabiliriz.. cunku artik bizim icin en onemli olan dunya ve gecici zevkler degil de Allah RIZASI olur...
Nefsimizin sınır tanımaz ve doymak bilmez istekleri bizleri helâke doğru götürmektedir.
Bu istekler baştan hoş görünebilir; hatta bir kerelik veya nasıl olsa küçük bir günah denebilir.
Ancak unutmamalıyız ki, çeşidi ne olursa olsun günahın öncesi tatlı, sonu ise zehirdir. .
Bunu beynimize kazmaliyiz,sürekli hatirlamaliyiz.
Zararin sürekli düsünürsek,sürekli hatirlarsak,ayni zamandada hesab gününü,ölümü,cehennemi düsünürsek,ayrica zikre devam edersek bu durum gafletten korur..haram ve gunahlardan ins. Allah-in izni ile kaciniriz...

Tövbeye gel Tövbeye Benim günahkar kardesim...
en güzel tövbe ölüm hatırlanılnca edilir.

bu dünyanın geçici olduğunu ve muhakkak Allahu tealanın yasak ettiği şeylerden dolayı hesaba çekileceğini bilen ve o yaptigi cirkin is aninda Allahin huzuruna o sekilde cikarilacagini bir dusunun..
bundan korkan insanın tövbesi salih olur. ..ihlaslı olur.

Hz. Ömer kendisine her gün ölümü hatırlatması için adam tutmuştur.
bu adam her gün gelip "ey Ömer , ölüm de var" der gidermiş. ne zaman yaşlanıp ölüm yaklaşmış , o zaman Hz. Ömer o adamın görevine artık yaşlılığım ve ağarmış saçlarım bana ölümü hatırlatıyor deyip son vermiş.
o yüzden ölümü düşünerek ve bir daha yaparsan günahlarının katlanacağını bilerek yaptığın tövbe daha iyidir.

ALLAH'IM sen affedicisin,affetmeyi seversin,benimde günahlarımı affet"
diyerek bir daha yapmiyacaginiza dair kesin karar verirseniz ve tövbe samimi olduktan sonra şekli önemli değil,bana gore.. yeterki tövbe dil ile ikrar kalp ile tasdik olunsun..

insan boyle bir cirkin gunah islediginde yüce Rabb'ini, yani sevgili Mevla'sını kaybettiği için bir elem ve acı duyar.

Hele kusur ve kabahat kendi tarafında ise, bu üzüntüsü elem ve ızdırabı daha da artacaktır.
İşte Rabb'ini kaybedip O'ndan uzak kalmasına sebep olan bu kusur ve kabahatından dolayı duyduğu acı ve çektiği eleme pişmanlık veya nedamet denir.

Bu acı ve elem kalbini ve gönlünü iyice kapladığı zaman, yeni bir hâl, yeni bir durum ortaya çıkar ki, bu da şimdiki, geçmiş ve gelecek zamanla alakalı olan bir işi, bir fiili tasarlayıp kasıt ve niyet etmektir.
Şimdiki zamanla alakası, yapmış olduğu kabahatı hemen terk edip bırakmaktır.
Gelecek zamanla alakası, kendisini Rabb'inden ayıran bu kötülüğü veya kabahati ömrünün sonuna kadar asla yapmamaya azimli ve kararlı olmaktır.
Allah Yar ve Yardimciniz olsun kardesim..bunlari yazar iken yuregim titredi bir an..

insan her seyini kaybedebilir evini, esini ,evladini ama Alemlerin Rabbini sevgili Mevla'sını kaybettiğinde neyi kalmistir ki..
dunya ve Ahirettin Kainattin tek yegane Sahibi O degil mi?

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Selamun aleykum
Bana biri dini acidan akil versin lutfen. namazimda niyazimda evli 2 cocuk sahibi mutlu bir evliligi olan bir insanim. ama hayatimda pisman ola ola defalarca kötü yollara saptım. Esimi aldattım.

evlilik oncesi ve evlilik sonrasi devam eden bu hastaligimda icinde bulundugum ruh halini ben de anlamiyorum. bazen icime seytan girdigini dusunuyorum cunku kendimle cok mucadele etsem de sonunda mucadeleyi kaybediyorum. sonra kendimden utaniyor,tovbe ediyor bazen agliyor kendime ceza vermeye calisiyorum.

hac ve umreye dahi gittim mubarek belde de tovbe ettim. ama nasil oldu anlamadim yine esimden uzak bir is gezisinda yalniz kalinca aldandim. kendimi taniyamiyorum. her defasinda tovbe edip daha cok Allaha yonelsem, ibadetlerime daha cok dikkat etsem, daha cok Kuran okusam da bu halim en fazla 6 ay suruyor.

Toplumda saygi goren biriyim ama kendime saygim yok ve riyakar goruyorum kendimi. Bir kac defa esime acilmayi arzu ettim ama bana sevgi ve saygisini bildigimden kendini harap edeceginden belki zarar vereceginden ve kesinlikle ailemizin paramparca olacagindan yavrularimin mahvolacagindan korktugumdan soylemeye cesaret edemedim. Gunaha direnmeyi basardigim taktirde ailemle alakali olarak ne yapmaliyim?Ayet, Hadis ve Risale-i Nur isiginda benim durumu ele alacak ve sorularimi cevaplayacaklardan simdiden Allah Razi olsun.
Vealeyna aleyküm selam kardeşim,
Güzel kardeşim, şikayetinizi okudum anladığıma göre eşinizi aldatma işi (zina yapmak) sizde bağımlılık yapmış,
üstelik hacıya ümreye,de gittiğiniz halde 6 aydabir tövbenizi bozabiliyorsanız kusura bakmayın benim size önereceğim tek birşey var,
gidin kendinizi evinizin bodrum katında duvara zincirle bağlayın eşinizede bana her öğün bir dilim ekmekle üç tane zeytin getir diye tembihleyin,
sebebini sorarsa ben bir değil birkaç kez hata yaptım onun için kendimi cezalandırıyorum dersiniz ama sakın ha hatanızın ne olduğunu eşinize söylemeyin çünkü kendiniz allah katında perişan olduğunuz gibi eşinizide çocuklarınızıda dünyada perişan etmeyin,
bu hatayı birkez yapmış olsaydınız gidin eşinizden özür dileyin af dileyin derdim ama kırdığınız ceviz bini aşmış ve üstelik hacı ümre görevinizide yerine getirdiniz ama tutamadınız,
artık sizin işiniz ALLAH'la ikinizin arasında bu nedenle maddi durumunuzda iyi olduğuna göre,
hac ve ümre,ye busefer eşinizle gidip hacınızı tazeleyin ve ço çok tövbe ederek sizi bağışlaması için allah'a yalvarın derim.
benim bildiğim hacı değil zina yapmak terazıde dahi birşey tartmaz umarım nedemek istediğimi anladınız..

Ve gönül sızım kardeşimiz ne yapcağınızı nasıl tövbe edeceğini size detaylı anlatmış
bunları dikatle okuyun.

Fuhuş, Fahişe

Moderatör tarafında düzenlendi:
E

ekrem477

Kayıtsız
Misafir
kendimden nefret ediyorum

Ben Allaha şükür beş vakit namazını kılmaya çalışan ibadetlerini yerine getirme gayretinde olan 18 yaşında bir gencim. Ancak şehvet yani kadın konusunda zaaflarım var zina yapmadım ancak şehvetime çok yenik düştüm iğrenç hallere girdim hatta bir keresinde gözüm öylesine köreldi ki ilkokul 3.sınıf bir çocuğa şehvet duygusuyla dokundum bu günahımı aklımdan çıkaramıyorum insanların yüzüne bakmaya utanıyorum çünkü insanlar bana çok güveniyor ve iyi bir insan olduğuma inanıyor ben artık kendimden nefret ediyorum psikolojim bozuldu. Şiir yazan duygusal bir insandım bu düşünceler yüzünden şiir yazmaya utanır oldum. Lütfen yardım edin.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Fazla uzun bir şeyler yazmayacağım. Namaz, hac, umre'yi de ifade etmene gerek yoktur.
İradene sahip çıkmıyorsun, bu bir illet sende, sigara gibi, kadınlarla beraber olabilecek ortamın olgunluğunu yakaladığında affetmiyorsun zinaya devam ediyorsun... Tamamen keseceksin, ki zina böyle aniden de oluşmaz, zina yapmadığın zaman dilimlerinde de halini, ortamını, gözlerini, kelamını ve ilişkilerini kadınlardan tamamen uzak tutmuyorsun... Tamamen kadınlardan kendini soyutlayacaksın...
Sana dua etsek de, farklı şeyler yapsak da, iş sende bitiyor, terkedeceksin...

tozduman

Moderatör
Moderatör
Ben Allaha şükür beş vakit namazını kılmaya çalışan ibadetlerini yerine getirme gayretinde olan 18 yaşında bir gencim. Ancak şehvet yani kadın konusunda zaaflarım var zina yapmadım ancak şehvetime çok yenik düştüm iğrenç hallere girdim hatta bir keresinde gözüm öylesine köreldi ki ilkokul 3.sınıf bir çocuğa şehvet duygusuyla dokundum bu günahımı aklımdan çıkaramıyorum insanların yüzüne bakmaya utanıyorum çünkü insanlar bana çok güveniyor ve iyi bir insan olduğuma inanıyor ben artık kendimden nefret ediyorum psikolojim bozuldu. Şiir yazan duygusal bir insandım bu düşünceler yüzünden şiir yazmaya utanır oldum. Lütfen yardım edin.
Igrencsin ya ne biçim insansın pislik olsun diye mi paylasiyosun böyle yazılar.
Herşeyi anlarımda 3. Sınıfa giden çocuk ya edepsiz insanmisin sen .
O çocuk ya anladiysa senin bu yaptığın pisligi ömür boyu unutamayacak arsiz edepsiz. Allah sizin gibileri uzak tutsun bizden.
Sana çok şey yazardım da .
Bu hastalık değil ya bu başka bişey bunlara sağlam dayak atacaksin ellerini kollarini bacaklarını kiracaksin küçük çocuklara edepsizlik yapamasinlar.
Iftar vakti bütün keyfim gitti yazıklar olsun senin gibi rezillere ıyiki cehennem var.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Igrencsin ya ne biçim insansın pislik olsun diye mi paylasiyosun böyle yazılar.
Herşeyi anlarımda 3. Sınıfa giden çocuk ya edepsiz insanmisin sen .
O çocuk ya anladiysa senin bu yaptığın pisligi ömür boyu unutamayacak arsiz edepsiz. Allah sizin gibileri uzak tutsun bizden.
Sana çok şey yazardım da .
Bu hastalık değil ya bu başka bişey bunlara sağlam dayak atacaksin ellerini kollarini bacaklarını kiracaksin küçük çocuklara edepsizlik yapamasinlar.
Iftar vakti bütün keyfim gitti yazıklar olsun senin gibi rezillere ıyiki cehennem var.

Aynen ben de öyle inanıyorum. Siteyle dalga geçiyor sanırım, bizimle...
Ve pislik olsun diye bu gibi şeyler paylaşılıyor sanırım...

tozduman

Moderatör
Moderatör
Aynen ben de öyle inanıyorum. Siteyle dalga geçiyor sanırım, bizimle...
Ve pislik olsun diye bu gibi şeyler paylaşılıyor sanırım...
Evet Hilmi abi nedense bunları yazan kişilerde özellikle 5 vakit namaz kıldığını belirtmiş..
Tövbe Estağfurullah

werade

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Ayıptır az utan 2 çocuğun var.

karnator

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Misafir nickli gereksiz insan. Sen ve senin gibi kalitesiz insanlar yüzünden değerli hocalarımızın iyi niyetlerini suistimal ediyorsun. Gerçekten de sana inanıp seni bu pis bataklıktan kurtarmak için sana çareler sundular. Ama sen bir senaryo uydurup bunca insanın kul hakkına girdin. Bence sen film sektörüne gir burada sen ve senin gibilerin yeri olmaz. Sana söyleyecek tek bir lafım var oda Allah seni affetsin diyorum.

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
harikaa
Kötüler için yaşasın cehennem.:tamam:.

Edit: dfrt..Birde benim ismimi almış ya huu. Turab hocam şu ekrem477 ismi değiştirirmisin lütfen.

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Fesubhanallah; adam utancını yazıyor yardım istiyor siz cahiller için yaşasın cehennem diyorsunuz burası iyice ilginçleşti vesselam.

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Fesubhanallah; adam utancını yazıyor yardım istiyor siz cahiller için yaşasın cehennem diyorsunuz burası iyice ilginçleşti vesselam.
La havle, sen hangi cahilden bahsediyorsun kardeşim, görmüyormusun herifin içi pislik doludfrt..

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
@Ekrem;

Hz.Ömer sahabe olmadan önce kızını toprağa gömmedi mi Ya Ebu Süfyan , Halid Bin Velid Resulullah'a karşı savaşmadı mı ? Ya Hz.Vahşi Resulullah'ın amcasını öldürüp ciğerini söküp bir başka sahabe olan Hind'e götürmedi mi oda agzında çiģneyip yere çalıp üstünde tepinmedi mi ? Hangisi bu kardeşimizden iyidi sahabe olmadan önce Resulullah(a.s) onlara böyle davranıp haklarında fetva verip hepsini öldürttü mü ? O Alemlere Rahmet olarak gönderilmedi mi ? Biz onun ümmeti degil miyiz ? O bize böyle mi emretti ? Pişman olup yardım isteyen birinie defol git senin için pislik demek mi doğru yoksa :

Gel, gel, ne olursan ol yine gel,
İster kafir, ister mecusi,
İster puta tapan ol yine gel, ,
Bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir,
Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel...
Şu toprağa sevgiden başka bir tohum ekmeyiz,
Şu tertemiz tarlaya sevgiden başka bir tohum ekmeyiz biz...
Beri gel, beri*! Daha da beri*! Niceye şu yol vuruculuk*?
Mademki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik...
Ölümümüzden sonra mezarımızı yerde aramayınız!
Bizim mezarımız âriflerin gönüllerindedir.

Böyle mi denmelidir konu başlığına bakarsak iyi yaptım demiyor , kendimden nefret ediyorum diyor demekki kalbinde içinde bir cevher var o cevheri çıkartmak varken niye toprak atalım hem tövbe kapısını niye kapatalım belki vesile oluruz...

"Kolaylaştırın, zorlaştırmayın. Müjdeleyin, nefret ettirmeyin. Uyuşun, ihtilafa düşmeyin. insanlara yumuşak davranın, şiddet göstermeyin."*(Müslim, 3263)

Unutmayalım eğer Peygamberimiz Taif'te taşlanınca beddua etseydi, bugun ne biz müslüman olurduk ne de dünya dönüyor olurdu ama o Uhudda bile savaşırken kanı yere düsmesin diye sakiniyordu kendini kendisi icin degil biliyorduki kani yere duserse Allah butun yeryuzunu helak ederdi o o an bile Allahım onlara merhamet et onlar ne yaptıklarini bilmiyorlar diye dua ediyordu boyle bir peygamberin ümmetine bu hareketin yakışmayacağını düşünüyorum.

Selamlarımla.

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Kendilerinde sükûnet bulup, huzura eresiniz diye, kendi cinsinizden eşler yaratıp, aranızda sevgi, aşk ve merhamet peydah etmesi de, O’nun varlığının, kudretinin ve yeniden diriltmesinin delillerindendir. Rum21

"Kimin evlenmeye gücü yeterse evlensin. Çünkü evlenmek, gözü harama bakmaktan daha fazla korur, iffeti de daha fazla muhafaza eder. Evlenmeye gücü yetmeyen kimse ise oruç tutsun. Çünkü oruç insanın şehvetini kırar."(İbni Mâce, Nikâh 1)

Zinaya düşme tehlikesi durumlarında bazı mezhep imamları elle istimnayı mübah görmüşlerdir.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Allah rasulü (s.a.v) bir gün arkadaşlarıyla sohbet ederken ağzından şu sözler döküldü....

Ne oluyor bana ki; sizde ibadet tadı göremiyorum! dedi...

Arkadaşları;
- İbadetin tadı nedir ya Rasulallah?

Allah rasulü (s.a.v);
- İbadetin tadı tevazudur!
Kibreden bir kişinin secdesi ne söyler? rükûsu mânâlı mıdır? Kendini büyük bilenin Allah-u Ekber demesi? ve uyarı gelir...
"Yeryüzünde böbürlenerek yürüme! çünkü sen, ne yeri yarabilirsin, ne de boyca dağlara erişebilirsin!"

Bizlere ne oluyor ki? bu mübarek günde birbirimizi iyiliğe çağırıp, kötülükten men edeceğimiz yerde yerden yere vuruyoruz! unutmayalım; bir gün kınadığımız bir işin aynısı bizim başımıza veya evladımızın başına gelebilir...
İnsan beşer elbet şaşar! Allah muhafaza buyursun hepimizi....

Belki de kınadığımız kişiyi Allah fazlıyla affeder ve bizden kat kat yüksek mertebelere ulaşabilir....
Velev ki; bunu yazan kardeşimiz bu siteye alay etmeye geldi onu ancak rabbim bilir!
Kalplerin özünü, ancak ve ancak Rabbim bilir!

Belki de bu kardeşimiz bu kötü huyundan vazgeçer ama bizim verdiğimiz tepki de buna vesiledir, biz ne kadar olumlu olursak, inşallah Allah ta ona güzel bir tövbe kapısı açar...

Yalnız şunu söyliyim; bugün iman-ibadet ehlisin! yarın oldu ki bir gaflete düştün, bıraktın bunları, o zaman da senin insan kılıklı şeytanlardan olmayacağının bir garantisi var mı? benim de yok! senin de! onun da!

Ve bir şey daha dikkatimi çekti; bu mübarek günde iyiliği emredip,kötülükten sakındırmıyorsak orada bir sıkıntı var demektir!(nefsimizin hala esareti altındayız demek ki) bakalım ibadetlerimizde bir noksanlık var demektir!

Bizlere bu mübarek günde kötülükten sakındırmak düşer! bunlar benim şahsi fikrim dileyen katılır, dilemeyen katılmaz!

Selametle....

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Konu ile alakalı olmayan yorumlar yapmıyorsunuz.
Konu nedir: "Bekarlıkta zaman zaman zina üzere olan bir müslümanın, evlendiğinde de aynı hali devam ettirmesidir..."
Böyle bir arkadaş var karşımızda...
Dolayısıyla, konu örnekliği bağlamında kendisini ifade eden arkadaş tek arkadaş değil kendisine ifade eden.
Nice evli müslüman kadın kocasını; nice evli müslüman erkek hanımı aldatıyor ve zina ediyor... Bekarlarımızda da var böyleleri...
Bu arkadaşlar, "Ne yapmalıyım?" diyorlarlar...
Biz de diyoruz ki, zina haramdır ve çok büyük bir günahtır, ahlaksızlık ve hayasızlıktır, Allah'a tövbe edin ve tamamen zinadan uzaklaşın ve asla ona meyletmeyin, yanaşmayın.
Selamlar.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Öbür arkadaş da öyle, o genç bir delikanlı ama zina ediyor, ona da aynı şeyleri ifade edeceğiz...
Tövbe edip zinadan tamamen uzaklaşacak... Yoksa azabı çetin olur...

Üst Alt