Kendimden nefret ediyorum

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Delinin biri kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış çook kommiik
Benim burada katıldığım tek yorum https://www.islamiforumlar.net/gonu...4493-kendimden-nefret-ediyorum.html#post94468 Tozduman kardeşimin yorumudur, çünkü bir insan yaptığı hatadan dolayı utanıyor ve gerçekten pişman sa yaptığı yanlışı tam çıplaklığıyla anlatamaz hmmnn
Bu ekrem477 kişi 18 yaşındayım demiş,bu sizce cahilmi? bence değil çünkü benim 3 yaşındaki torunum akıllı telefonu benden daha iyi kulanıyor, henüz ikinci ayını doldurmamış torunum dahi beni gözleriyle takip ediyor.
Yani demek istediğim bu devirde cahil insan yok bu kişide yaptığı terbiyesizliği övünür şekilde hem namaz kılıyor Allah'ı dilinden düşürmüyor, hemde yaptığı pisliği gelmiş burada kendimden nefret ediyorum ayaklarına yardım istiyordfrt..

Burada herkes aklının erdiğince yinede yardımcı olmaya, yol göstermeye çalıştılarsa da bu kişi gelip hangimize Allah razı olsun dedihmmnn

Böyle yazdığım için beni önyargılı olarak görebilirsiniz, olabilir bence mahsuru yok çünkü ben içimdekini böyle olduğu gibi dışarı vururum, neden? nedeni, şimdi birde madalyonun arka yüzüne bakalım. 3. Sınıfa giden çocuk ya benim,yada içimizden birinin çocuğu olsaydı ozamanda böyle yorumlarda(tafsiyelerede) bulunurmuydunuz?hmmnn

Dua ile...

tozduman

Moderatör
Moderatör
Ekrem abi Allah biliyor ya vicdanımızı düşüncelerimizi yetmez mi ?
Kul un takdirine telkinine kaldiysak işimiz zor vesselam!
2 secenek var .
1. Aklıma gelen bilinçli olarak Dinimizi ortaya attı ve günahı paylaştı. Islam söz konusu olunca türlü senaryolar çıkıyor ortaya.
2. Hakikaten de vicdaninda hissediyor ve samimi ise Allah yüreğinde daim etsin ömür boyu çünkü nefsi bir kere tadmistir yoldan çıktığı an nefsi yine çocuklara kayacaktir.

aslshn

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Sen benim kalbimi gördunmu?
Bu sitede olduğun sürece asla benim kalbimle alakali tek bir kelime söyleme!
Benim yorumlarıma katılmayabilirsin hatam varsa düzelt eyvAllah ama asla kalbimle alakali hiçkimse nin kalbi ile alakali bir cümle dahi kurma.
şu an zor yazıyorum sinirden.
Hayatta tahammül edemeyeceğim tek şey kalbime laf soylenilmesi.

Emoş ve Anka kardeşim.
Gitsin zina yapsin içki ıcsin kumar oynasın Allah ile onun arasında asla yadirgamam bana düşmez .
dikkat ettiyseniz ilk başlığı açan üyeye bişey demedim ben o kişinin yaşadıkları farklı. Ben 3. Sınıfa giden çocuğa karşı içinde beslediği duyguyu utanmadan paylaşan kişiye dedim.
Kusura bakmayın kardeşlerim ben küçük çocuklara şehvet ile yaklaşan insanlara merhamet ve vicdan gözüyle bakamiyorum.

Anka kardeşim eskiden kız çocuklarını gomerlerdi evet ama islamiyet geldi .
şimdi islamiyet var cahiliye dönemi o zaman bitti. Kurani kerimimiz var değil mi.

Bunda sinirlenicek birşey yok. Yapıcı olun yıkıcı olmayın. Bastırmayın insanların zaaflarını olumlu yaklaşıp düzeltmeye çalışın. Kalbinizi bozmayın derken şunu demek istedim. Hakaret ederek konustunuz. Pislik vs. gibi bu tarz kelimeler insanları daha cok yanlışa iter. Biraz düşünüpte daha olumlu cevab verseydiniz belki bir insanı daha kazanmış olurdunuz. Düşünüpte derken yine yanlış anlamayın düşüncesiz demıyorum daha olumlu geniş bir cerceveden bakın sadece. Kaybetmek yerine neden birini daha kazanmayalım ?

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm arkadaşlar; dün Srebrenica'da düzenlenen törenleri seyrettim ve orada Rabbimin merhamet güzelliğini Adem oğlunun ruhuna nasıl üflediğini çok net anlatan bir cümle duydum Bosnalı bir kadından hemde ailesi öldürülmüş iken;''Allah affetsin '' zulüm edene nasıl bir duadır bu değil mi?Burada ki kardeşimiz inşallah anlattığı pişmanlığında samimidir değil se bile buradan dua ediyorum onun için ,İNŞALLAH SAMİMİ OLARAK PİŞMAN OLUR TÖVBE EDER VE BİR DAHA KUL HAKKI İLE ZULÜM ETMEZ ,YAKLAŞMAZ BİLE Rabbim o kardeşimizi samimi bir mümin ve günahlardan sakınan eyle...Aminduaa..

kdrsvg

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Yeni üye oldum bu konuyu araştırıyorken rast geldim, bir arkadaş iğrençliklerini paylaşmış çok pişman olduğunu psikolojisinin bozulduğunu belirtmiş ve sizin verdiğiniz yanıtlar beni çok üzdü şahsen. Benim yaşım 17 sizler büyüğümsünüz ama arkadaşa olan yaklaşımınız ne kadar doğru? onu affedecek olan Allah değil mi? sizin ona yazdıklarınızdan sonra çocuk psikolojim bozuldu demiş, pişmanım demiş sizin yazdıklarınızla çocuk belki daha kötü oldu, belki imanınıda kaybetti. Nede pişman oluyor belki artık. Böyle bir duruma vesile olmak güzel bir şey mi ? Tam tersine belki daha büyük bir günah. Arkadaş sahtedir belki ama böyleleri olabilir. Allah Affederim Diyor Mu Demiyor Mu ? Rahmetim Gazabımı Geçmiştir Diyor Mu Demiyor Mu ? Tam Tersine Sizinde Onun İçin Üzülüp Dua Etmeniz Gerekmez Miydi? Neyse Gerçekten Çok Üzüldüm Ve Bunları Yazma Gereği Duydum.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm kdrsvg kardeşim;bu konu hatırladığım kadarı ile geçen yıl açılmış bir konu idi ve en son yine ben not düşmüşüm,sende genelleme yapmışsın herkesin yorumu aynı değil,evet affetmek güzellikle anlatmak gerektir en kolay yolda onun için hayır duada bulunmaktır,bu konunun geldiği yere göre yorum yaparsak,her şerde bir hayır vardır inşallah bu kardeşimiz yaptığı içinde bulunduğu durumun bir hastalık olduğunu anlamış ve tedavisi için sebepler aramıştır,burası sanal alem ve çoğu zaman sırf sonuç ne olacak diye olmayan şeylerde ortaya varmış gibi sunulabiliyor, biz ne olursa olsun hak olanı,hakkın razı olacağını bize öğrettiği kadar sizlere aktarmaya çalışıyoruz ve nihayetinde bazı arkadaşlarımın verdiği tepkileri de insani tepkiler olarak bakmak lazım çünkü ahir zaman hastalıkları mantar gibi türedi biz Adem oğulları ise bunlara artık duyarsız normal imiş hatta hiç yokmuş gibi tepki vermeden yaşamaya başladık en tehlikelisi de ''Bana dokunmayan yılan bin yaşasın''yahudi atasözünü kendimize vird edinmişiz.Bazen tepki vermek gerekiyor dua da etmek gerekiyor eğer tepki vermez isek şeytan sarmaşık gibi o kardeşimize dolanır belki kınanmak onun vicdanına ar damarına dokunur da kendine çeki düzen vermek için gayret sarf eder bizlerde duacısıyız bu kardeşimize ve onun gibi bu ahir kanserleri ile uğraşmak zorunda kalan kardeşlerimize Rabbim tez zamanda şifa versin....

''Allah Affederim Diyor Mu Demiyor Mu ? Rahmetim Gazabımı Geçmiştir Diyor Mu Demiyor Mu ? Tam Tersine Sizinde Onun İçin Üzülüp Dua Etmeniz Gerekmez Miydi?''

"Kişi değiştirmeye güç yetiremiyeceği bir münkeri (sakıncalı eylemi) görünce, Allah’a o eylemi münkir olduğunu, yani asla hoşlanmadığını bildirmesi, onu kurtarmaya yeter." (Taberani).

“Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle, gücünüz yetmezse dilinizle, ona da gücünüz yetmezse kalben buğz ediniz.” (Tirmizi, Fiten, 11; İbnu Mace, Fiten, 20)
Selametle Allah cc emanet olun.

kdrsvg

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Söyledikleriniz Sonuna Kadar Doğru Sadece Bazı Kişilerin Yorumlarında Bir Lanet Etmedikleri Kalmış Gibi. Arkadaş Psikolojim Bozuldu Demiş İyice Ve Psikolojisi Bozuk Bir İnsanı Kınamak Ne Kadar Doğru Onu Söylemek İstedim. Yoksa Elbette Kınanması Doğru Olan Bir Yerde Kınanabilir, Her Neyse Yazma İhtiyacı Hissettim Sadece.
Allah cc Emanet Olun.

K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Sen tövbeden vazgeçme devam şeytanın şöyle bi vesvesesi olur ne kadar tövbe etsen artık geç kabul olmayacak, nefsin harekete gececek bak gördünmü bir şeyler rast gitmiyor diyecek. Burada sen ruhunla kalbini mutlu etmeye calis, normal yasantina dön akşamları eşinle çay içmeye git gerekirse bi kac hafta ayri kalin kayinvalidene gonder. Maddi durumun iyiyse güzel bi kaplıca tatili iyi gelir.

Üst Alt