Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Kendimden nefret ediyorum
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Hümeyra" data-source="post: 100926" data-attributes="member: 6397"><p>Selamün aleyküm kdrsvg kardeşim;bu konu hatırladığım kadarı ile geçen yıl açılmış bir konu idi ve en son yine ben not düşmüşüm,sende genelleme yapmışsın herkesin yorumu aynı değil,evet affetmek güzellikle anlatmak gerektir en kolay yolda onun için hayır duada bulunmaktır,bu konunun geldiği yere göre yorum yaparsak,her şerde bir hayır vardır inşallah bu kardeşimiz yaptığı içinde bulunduğu durumun bir hastalık olduğunu anlamış ve tedavisi için sebepler aramıştır,burası sanal alem ve çoğu zaman sırf sonuç ne olacak diye olmayan şeylerde ortaya varmış gibi sunulabiliyor, biz ne olursa olsun hak olanı,hakkın razı olacağını bize öğrettiği kadar sizlere aktarmaya çalışıyoruz ve nihayetinde bazı arkadaşlarımın verdiği tepkileri de insani tepkiler olarak bakmak lazım çünkü ahir zaman hastalıkları mantar gibi türedi biz Adem oğulları ise bunlara artık duyarsız normal imiş hatta hiç yokmuş gibi tepki vermeden yaşamaya başladık en tehlikelisi de ''Bana dokunmayan yılan bin yaşasın''yahudi atasözünü kendimize vird edinmişiz.Bazen tepki vermek gerekiyor dua da etmek gerekiyor eğer tepki vermez isek şeytan sarmaşık gibi o kardeşimize dolanır belki kınanmak onun vicdanına ar damarına dokunur da kendine çeki düzen vermek için gayret sarf eder bizlerde duacısıyız bu kardeşimize ve onun gibi bu ahir kanserleri ile uğraşmak zorunda kalan kardeşlerimize Rabbim tez zamanda şifa versin....</p><p></p><p>''Allah Affederim Diyor Mu Demiyor Mu ? Rahmetim Gazabımı Geçmiştir Diyor Mu Demiyor Mu ? Tam Tersine Sizinde Onun İçin Üzülüp Dua Etmeniz Gerekmez Miydi?''</p><p></p><p>"Kişi değiştirmeye güç yetiremiyeceği bir münkeri (sakıncalı eylemi) görünce, Allaha o eylemi münkir olduğunu, yani asla hoşlanmadığını bildirmesi, onu kurtarmaya yeter." (Taberani).</p><p></p><p>Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle, gücünüz yetmezse dilinizle, ona da gücünüz yetmezse kalben buğz ediniz. (Tirmizi, Fiten, 11; İbnu Mace, Fiten, 20)</p><p>Selametle Allah cc emanet olun.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hümeyra, post: 100926, member: 6397"] Selamün aleyküm kdrsvg kardeşim;bu konu hatırladığım kadarı ile geçen yıl açılmış bir konu idi ve en son yine ben not düşmüşüm,sende genelleme yapmışsın herkesin yorumu aynı değil,evet affetmek güzellikle anlatmak gerektir en kolay yolda onun için hayır duada bulunmaktır,bu konunun geldiği yere göre yorum yaparsak,her şerde bir hayır vardır inşallah bu kardeşimiz yaptığı içinde bulunduğu durumun bir hastalık olduğunu anlamış ve tedavisi için sebepler aramıştır,burası sanal alem ve çoğu zaman sırf sonuç ne olacak diye olmayan şeylerde ortaya varmış gibi sunulabiliyor, biz ne olursa olsun hak olanı,hakkın razı olacağını bize öğrettiği kadar sizlere aktarmaya çalışıyoruz ve nihayetinde bazı arkadaşlarımın verdiği tepkileri de insani tepkiler olarak bakmak lazım çünkü ahir zaman hastalıkları mantar gibi türedi biz Adem oğulları ise bunlara artık duyarsız normal imiş hatta hiç yokmuş gibi tepki vermeden yaşamaya başladık en tehlikelisi de ''Bana dokunmayan yılan bin yaşasın''yahudi atasözünü kendimize vird edinmişiz.Bazen tepki vermek gerekiyor dua da etmek gerekiyor eğer tepki vermez isek şeytan sarmaşık gibi o kardeşimize dolanır belki kınanmak onun vicdanına ar damarına dokunur da kendine çeki düzen vermek için gayret sarf eder bizlerde duacısıyız bu kardeşimize ve onun gibi bu ahir kanserleri ile uğraşmak zorunda kalan kardeşlerimize Rabbim tez zamanda şifa versin.... ''Allah Affederim Diyor Mu Demiyor Mu ? Rahmetim Gazabımı Geçmiştir Diyor Mu Demiyor Mu ? Tam Tersine Sizinde Onun İçin Üzülüp Dua Etmeniz Gerekmez Miydi?'' "Kişi değiştirmeye güç yetiremiyeceği bir münkeri (sakıncalı eylemi) görünce, Allaha o eylemi münkir olduğunu, yani asla hoşlanmadığını bildirmesi, onu kurtarmaya yeter." (Taberani). Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle, gücünüz yetmezse dilinizle, ona da gücünüz yetmezse kalben buğz ediniz. (Tirmizi, Fiten, 11; İbnu Mace, Fiten, 20) Selametle Allah cc emanet olun. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün 3 rekat olan son namazı nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Kendimden nefret ediyorum
Alt