Kendimi gusülsüz hissediyorum.

alimurajt55

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm herkeze. Öncelikle sorduğum sorudan dolayı çekiniyorum ve herkezin affına sığınarak soruyorum.
Ben dün gusül abdest aldım çok vesveseli bir şekilde ama sonunda aldığımı kabul ediyorum. Bu gece ise sanki bacaklarımın arasında kuru yer kalmış gibi hissettim ve edep yerimi tekrardan ıslattım. Islattıktan sonra meni gelmiş gibi hissettim. Ama meni gelmesi için haram olan bişey yapmadım kesinlikle sadece avret yerime dokunurken birazda idrarım olduğu için öyle hissettim. Neyse o şekilde uyudum sabah biraz uyanık hissettim avret bölgemi ama ıslaklık veya rüya gördüğümü hatırlamıyorum. Neyse yine zaman geçti sürekli meni geliyo gibi hissediyorum namaz kılmak isteyince abdestin yok tekrar al diyo içimden bi ses. Ama tekrar almam için bi gerekçe görmüyorum içimde sürekli bi şüphe var ne zaman gusül abdest alırsam böyle oluyor Allah rızası için yardımcı olun. Yardımcı olana Allah hayırlı uzun ömürler versin inşallah. Hayırlı günler dilerim. Selamün aleyküm

Avret yerimi uyumadan önce tekrardan yıkadım!

omer_ömer

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Tekrar abdest almam için gerekçe görmüyorum diyorsun. Sanırım vesveseden başka bir şey değil. Almış olduğun abdestinden eminsen, kalbin bu durumda mutmain ise, hiç umursama ve ibadetine devam et..

Belli bir zaman sonra geçer inşaallah.

VOYAGER

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
1-VESVESE yazısını okuyun.

2-Şu alıntıya da bakın:

"
Amentü billahi ve rusülihi hüve'l evvelü ve'l ahirü ve'z zahirü ve'l batinü ve hüve bi külli şey'in alim." şeklinde vesvese duasının yapılması tavsiye edilmiştir. Hem bu duayı, hem de Felak ve Nas surelerini okumak faydalı olacaktır. Allah'ın (c.c.) büyüklüğüne ve affına her zaman sığınmak gerekir. Çünkü o en doğrusunu bilendir. Şeytan sadece bir kandırmaca faktörüdür. Gelen vesveselere değer verilmez ve kalp olarak mutmain olunursa vesveseler ile mücadele daha kolay olacaktır.

3-Bunların dışında kalan dolaylı bir bilgi ise şudur: Erkek kişilerin günlük yaşantıları içinde ister istemez mâruz kalabildiği kadın kişilerle ilgili görsel-işitsel uyaranların bir kısmı erkek vücudundaki cinsiyet rolüne ait bazı mekanizmaları harekete geçiren çağrışımlar meydana getirebilir. Bu sebeple müslüman erkek kişilere bu konuda yapılan ikazları bildiğiniz kabul ediyorum. Bunu tamamen engellemek içinse kişinin alabileceği tedbirler sınırlı olsa da vardır. Kişilerin insan vücudu ile insan ruhu arasındaki farkı anlamaları, bu konudaki en faydalı ipucu olarak tavsiye edilebilir.

Kayıtlıüye

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Bir insan bir farzı yerine getirdiğinde, o farz olan ibadetin sorumluluğu kalkar. Yani artık ibadeti yerine getirmemekten dolayı mesul olmaz. Eksiği ve kusuru olan ibadet için, ibadetin kabulü için dua edildiğinde,eksik ve kusurlu olsada kabul olur. Mühim olan kasten bir ibadeti eksik yapmamaktır. Kaza ile eksik ve kusuru olursa, o zaman kabulü için dua edilmesi yeterli olur yerine gelmesi için ibadetin.

Üst Alt