Kendimi tükenmiş hissediyorum

T

Tükendim

Kayıtsız
Misafir
Kendimi tükenmiş ve bitmiş olarak hissediyorum. Kendim dünyada olmama rağmen sanki burda bile yaşamıyorum.Burdaki tadlar bile bana yabancı.

Yıllardır emek verip büyütmeye çalıştığım işim benim İmtihanım oldu. nerdeyse 8 yıl oldu. Herşeye sıfırdan başladım. Sermayede sıfır iş tecrübesi de sıfır. Allah nasip etti çalıştım çalıştım çalıştım. İlk zamanlar heves ve sevinç olan işim şimdilerde Kabus oldu.
Hayatımın en güzel yıllarından 8 yılı alan işim artık bitiyor gibi. Çünkü öyle bir noktaya geldimki tıkandım artık.
İş hayatım hep borç ödemekle geçti. Makina borcu, kira borcu, malzeme borcu...... Borçsuz insanın hali ne güzel olur ya...Bana nerdeyse hayal. Borçsuz olmak sahi nasıl olur ki.
Geldiğim son aşama: Bankaya kredi borcu var, Banka kredi kartlarına sonuna kadar borç var.Limit dahi kalmamış durumda. Zaten işin bereketini alıp götürende bu bankalar.

Son 3-4 aydır artık neredeyse her gün ; her gün olmadı ise 2 yada 3 güne bir para arayışı beni bitirdi.
Yarabbim biliyorumki bu işi bana sen nasip ettin.Ve benden isteklerin vardı. Sen menmun olmadın ve bu neticelere geldim. Rabbim şahitsinki kimsenin hakkını yemedim. Herkesin hakkını fazlası ile teslim etmeye çalıştım.Gayret ettim.
Bu gün bir borç ödemek için bir başka yere borçlandım. Hadi bu günkü tamam. Yarın yine bir şeyler ödemem lazım. Yarınki nasıl ödenecek. ya diğerleri....

İşimde başarısız olsam yada birşeyleri yanlış yapsam zaten 8 yılı dolduramazdım. Gelişen ekonomik daralmalar bu duruma düşürdü. Kısmet nasip ...Ama gücüm kalmadı.

Çok yoruldum anneee. (Dua Lütfen anca bu kadar yazabildim)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN ...Banka kredi kartları ,faizleri ala, ala bak ne hale geldik..Rabbim tez zamanda hayırlı günler görmeni nasip eder,
sıkıntılarından kurtarır inşallah.Kul sıkışmayınca Hızır yetişmezmiş.

inanın, olumsuza battıkça batıyor insanoğlu,olumsuz,olumsuzu çekiyor! olumlu düşünün, hayal edin hepsinin geçtiğini, o hisle isteyin Rabbimden. O verir, O'na güvenin.
Rabbim hepimizi tez vakitte derdimize derman olsun yüce yaradan, O her şeye kadir, muktedir.
en güzel şeyler, hep en kötülerden sonra gelir, güneş doğar muhakkak.
Allah ism-i Azamının yüzü suyu hürmetine dualarımızı kabul buyursun inşAllah. AMİN.

Derdi dünya olanın, dünya kadar derdi olur.
Yunus Emre

BEDİR MUHAMMED ALİ

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Allahın rahmeti gazabından çoktur

1-ateş düştüğü yeri yakar.sevgili kardeşim neden, niçin, ama gibi yaşanan sıkıntıları sorgulayıp sana akıl verip
yol gösterenleri eline aldığın boş bir çuvalın içine en yakının bile olsa koy ve torbanın ağzını sıkıca bağla.

2- besmeleni çek . Ilk düşünmen gereken konu iyya kenabüdü iyya kenastain. Yanlız allahtan dileyin yanlız allahtan isteyın.eğer bu yazılan kurana inanıyorsan artık allahtan başka kimseyi kendine dost edinme.

3-başına gelen sıkıntıların bir imtahan olduğunu düşün allahtan gelen bu sıkıntılarda .nevsinin azalarına zülüm etmesine musade etme manevi silahlarını kuşan.

4-müslüman olarak doğan ruhunu . Allahın emirlerine davet et ve hayatta yanlız olmadığını senin mülkün sahibi olan allahın kulu olduğunu unutma .hakkın katında senin ticaret hanen olan mekanın senin namusu ekberindir .sabah namazını kıl ve erkenden mekanını aç kendini işine ver. Sıkıntılar elbette bir anda bitmeyecektir asla ümitsizliğe düşme sabrı cemil kapısına koş .

5-en büyük düşmanın kadere rıza kapısında. Seni yanlış yola götüren arkadaşlar,içki,kumar ile seni hayal alemine sürükleyen kötülüklerden uzak dur. Ayrıca bankalardan alacağın kredilerle bu sıkıntıları çözeceğini düşündüğün kalbini bir daha o yollara sokma hiç bir alacaklı senin canını alamaz . Haram olan faiz sistemiyle elde ettiklerinin gidişine asla üzülme yerine helal olanların geleceğini düşünerek allaha sığın.

6-sıkıntıların allahtan geldiğine inan ve geldikleri gibi gideceğinede iman et. Insanlara olan borçlarını tek tek not et. ödeme imkanın olmayanlara bizzat kendin git halini anlat . Zaman iste. Kızıp kabül etmeyenlere susma hakkını kullan ters cevaplar verme onlara düşünme payı bırak.

7-hiç bir gün bir evelki günün aynı değidir .mutlaka allah öleceğin güne kadar rızkın allahın teminatındadır
aile eşrafına sıkıntılarından dolayı azap edip kötü davranma ananın babanın ve eşin ve çocuklarının hayır duasını almaya çalış. Bankalar ve tüm borçlu olduklarından asla korkma ve dik dur edep kapısından asla ayrılma. Kara bulutlar birer birer gidecek allah esmalarıyla senin açılan kalbindeki duaya icabat edip önün açılacaktır. En büyük düşmanın nevsin en küçük düşmanın bankalardır . Sana gücü yetmeyenlerin yada yetenlerin haklarını vere bilmek için allahtan kuvvet iste senin dilinden düşmeyecek duan iyyakenabüdü iyya kenastağindir. Faiz sonun olur uzak dur ve korkma allah var gamyok hakkını helal aeo

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
İç Sıkıntı ve Borç için Hadis-i Şerif

Es-Selam-u Aleyküm,

Size bir hadisi şerifte tavsiye edilen duayı nakletmek istiyorum. Ama "Euzü besmele+hamd+salavat+dua+salacat+hamd+amin" formatına uyun ki ümit ederim ki kabul olur. Ravisini atlayarak yazacağım maalesef: "... Allah'ım! Üzüntüden, kederden, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, borç altında kalıp ezilmekten ve insanların beni ezmesinden sana sığınırım." [Ebu Davud-İstiaze]

Allah-u Teala'ya emanet olun. Selamlar.

A & F

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
İmtihana inanıyoruz, bazen rızıkla, bazen sevdiklerimizle bazen aile efradımızla... Nedenler, kişiler basit birer kareografi; bunların arkasındaki gerçek ise imtihanımız.. Rabbim yardımcınız olsun, sizi de sizin gibi nice darda olan kardeşlerimizn de alnının akıyla badireleri atlatanlardan eylesin...

Üst Alt