Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Börek/Çörek/Kurabiye
Kıymalı gül böreği
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="vaveyla" data-source="post: 10813" data-attributes="member: 12"><p><strong>Kıymalı gül böreği</strong></p><p></p><p><strong>Malzemeler</strong></p><p></p><p> </p><ul> <li data-xf-list-type="ul">1 kg yufka</li> <li data-xf-list-type="ul">300gr kıyma</li> <li data-xf-list-type="ul">3 ad kuru soğan</li> <li data-xf-list-type="ul">karabiber tuz</li> <li data-xf-list-type="ul">2 su bardağı süt</li> <li data-xf-list-type="ul">2 ad yumurta</li> <li data-xf-list-type="ul">150 gr margarin</li> <li data-xf-list-type="ul">yarım demet maydonoz</li> <li data-xf-list-type="ul">çörek otu susam</li> </ul><p></p><p> <strong>Hazırlanışı</strong></p><p></p><p> </p><ul> <li data-xf-list-type="ul">öncelikle kıymayı alalım. suyunu çektirelim iyi şekilde kızaran kıymaya soğanı çok küçük kıyarak ilave edelim. soğanlar kıymayla özleşip iyice pembeleşince karabiber tuzu ekleyelim ve ocaktan alalım.</li> <li data-xf-list-type="ul">süt eritilmiş yağ ve yumurtayı çırpalım bu sosu yufkalarımızı fırça yardımı ila yufkaları ıslamada kullanalım.</li> <li data-xf-list-type="ul">yufkayı düz bir zemine yayalım. dörde bölelim. her bölmeye iç malzemeden koyalım ve yayalım. rulo yaparak saralım. içe doğru kıvırarak saralım.yağlanmış tepsiye dizelim her bölmeyi bu şekilde tekrarlayalım. üzerine yumurta sarısı sürelim çörekotu susam ile süsleyelim 200 C de pişirelim.</li> </ul></blockquote><p></p>
[QUOTE="vaveyla, post: 10813, member: 12"] [B]Kıymalı gül böreği[/B] [B]Malzemeler[/B] [LIST] [*]1 kg yufka [*]300gr kıyma [*]3 ad kuru soğan [*]karabiber tuz [*]2 su bardağı süt [*]2 ad yumurta [*]150 gr margarin [*]yarım demet maydonoz [*]çörek otu susam [/LIST] [B]Hazırlanışı[/B] [LIST] [*]öncelikle kıymayı alalım. suyunu çektirelim iyi şekilde kızaran kıymaya soğanı çok küçük kıyarak ilave edelim. soğanlar kıymayla özleşip iyice pembeleşince karabiber tuzu ekleyelim ve ocaktan alalım. [*]süt eritilmiş yağ ve yumurtayı çırpalım bu sosu yufkalarımızı fırça yardımı ila yufkaları ıslamada kullanalım. [*]yufkayı düz bir zemine yayalım. dörde bölelim. her bölmeye iç malzemeden koyalım ve yayalım. rulo yaparak saralım. içe doğru kıvırarak saralım.yağlanmış tepsiye dizelim her bölmeyi bu şekilde tekrarlayalım. üzerine yumurta sarısı sürelim çörekotu susam ile süsleyelim 200 C de pişirelim. [/LIST] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Börek/Çörek/Kurabiye
Kıymalı gül böreği
Üst
Alt