Kötü düşencelerim var

digeryarım

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhabalar
Su an o kadar kötü hissediyorum ki buraya yazarsam bir an olsun rahatlarim diye düşünüyorum. Cünkü öyle herkese anlatamiyorum.
Benim kötü düsüncelerim var sanki bir anda sahip olduklarım kötü bir sekilde elimden kayıp gidecek ve basıma kötü seyler gelecekmiş gibi hissediyorum. Güzel bir işim var (cok sükür) işim de bir hata yapacakmışım da onu da kaybedecekmişim gibi geliyor. Eskiden görüstügüm bir çocuk vardı zor bıraktı benim peşimi sanki tekrar karsıma cıkacakta hayatımı tamamen mahvedecekmiş gibi geliyor çok bunalıyorum. Bazen kaldıramıyacak gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım hiç bilmiyorum.

Okudugunuz için tesekkür ederim.

Nurcu

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba kardeşim, seni okadar iyi anlıyorum ki insan bazen öyle kötü hislere kapılıyor ki korkmaktan bile korkar hale geliyor. Ama inan ki hepsi sadece bir vesvese. Çevrendeki insanlara bak onlarda pek çok şeyden en az senin kadar korkuyorlardır tek farkı o düşüncelerin üzerine yoğunlaşmamaları. Yani aslında yaşadığın sadece bir kuruntu, evham. Hepsi okadar. harikaa Herşeyin Allah'ın taktirinde olduğuna insan iyice iman edince geriye ne dert kalıyor ne tasa ne de evham. Allah ol derse 0lur, olma derse olmaz. Korku zaten insanlar için var. Her duygu bizim için. Yeterki onları nasıl kullanmamız gerektiğini bilelim. Allah verdi sana bu duyguyu ister iç alemini zenginleştirip Allahı tanıyıp fazla olan kısmından kurtul bu duygunun, istersen zor olanı seçip korkmaya devam et. Zor olan dedim çünkü aslında korktuğunda vs sana sıkıntı veren ne varsa günahlarına kefaret olduğunu bildiğin zaman yine mutlu oluyor insan ve korku gidiyor sırıtık.:, Kesinlikle tecrübeyle sabit brrvo herşey insanın elinde, iyiyim diyen iyi olur ve iyi kalır. :tamam:.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Merhabalar
Su an o kadar kötü hissediyorum ki buraya yazarsam bir an olsun rahatlarim diye düşünüyorum. Cünkü öyle herkese anlatamiyorum.
Benim kötü düsüncelerim var sanki bir anda sahip olduklarım kötü bir sekilde elimden kayıp gidecek ve basıma kötü seyler gelecekmiş gibi hissediyorum. Güzel bir işim var (cok sükür) işim de bir hata yapacakmışım da onu da kaybedecekmişim gibi geliyor. Eskiden görüstügüm bir çocuk vardı zor bıraktı benim peşimi sanki tekrar karsıma cıkacakta hayatımı tamamen mahvedecekmiş gibi geliyor çok bunalıyorum. Bazen kaldıramıyacak gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım hiç bilmiyorum.

Okudugunuz için tesekkür ederim.

Merhaba kardeşim, anladığım kadarıyla seni, hepimizde ara sıra olan bu kötü evhamlar ve vesveseler oyalıyor..gghhn..

Aklına böyle saçma düşünceler geldiğinde, bir euzü besmele çekiver sonra da devamlı;
LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİM.. deyip, devamlı bir zikir haline getir bunu! o zaman bu tür düşünceler hafızandan gidecektir, Rabbimin izniyle...

Unutma; rabbim izin vermediği müddetçe, kimsenin sana zararı dokunamaz! hiç bir şey olumsuz olamaz! yeter ki rabbinden ayrılma...dayi;.:

Allah'a emanet olasın.....duaa..

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm kardeşim;arkadaşlarımın dediği gibi yaşadığın bir çeşit vesvese dualar ve zikirler ve Allah cc yönelmen mutlaka sana şifa olacaktır.Hemen olup bitmesini bekleme zamana yayılacak ama mutlaka Allah cc sığındığın için sorunun hal olur.Diğer taraftan bu esnada doktor yardımı almanı tavsiye edeceğim madem kimseyle paylaşamıyorsun kimseye değil bir psikologa anlat hem rahatlar hem sorunun adını ,çözümünü,nasıl bir yol izlemen gerektiğini ondanda öğren ilaç yerine de arkadaşlarımın da ifade ettiği zikir,namaz,ve dualarınla Allah cc yönelmeyi unutma ,ihmal etme şifa ancak Allah'tandır,doktorlar vesiledir ama efendimiz sav dediği gibi''eşeğini önce kazığa bağla sonra tefekkür et''diyor o nedenle sen hem doktor ile görüş hemde sana bu sıkıntıyı kendine yani Allah cc yönelmen için veren Rabbin'e yönel kardeşim.
Allah'ı bilen kendini bilir.
Kendini bilen nereden gelip nereye döneceğini de bilir ona göre hareket eder.Tek sığınak ve koruyan ,gözeten Allah cc yönelir.Selametle yerlerin ve göklerin tek sahibine emanet olun Rabbim şifa versin dualarımız sizin için kardeşim.

digeryarım

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Yorumlarınız için tesekkur ederim.Hepsini tek tek okudum ve düşündüm. Yazdıklarınız bana yardımcı oldu .Allah razı olsun

Üst Alt