Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Kötü, sinsi ve vicdansızlar
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Ab-ı Hayat" data-source="post: 97446" data-attributes="member: 6530"><p>Aleyküm selam kardeşim,</p><p></p><p>Sana gülemem çünkü, daha kötü tecrübeler yaşamış biri olarak! insan yaşı ilerledikçe daha ne insanlarla, ne vicdanlarla, ne insan görünümlü nefis esaretine bürünmüş varlıklarla karşılaşıyor, biliyor musun be güzel kardeşim?..</p><p></p><p><strong>Hani insan okulda; okuyup, okuyup ondan sonra da iş hayatına atılınca, sudan çıkmış balığa dönüyor ya; işte hayatta böyle, insan küçükken dışarıyla fazla haşır neşir olmadan evvel, ailede gördüğü güzelliklerin dışarıda da öyle olduğunu zannederek büyüyor...</strong>Bir gün dışarı çıkma zamanı geldiğinde, yavaş yavaş insanları ve de insancıkları görmeye başlıyor...</p><p></p><p><strong>Aslına bakarsan insanları kategorize etmeye gerek yok!</strong></p><p><strong>İyi insanlar, kötü insanlar olarak, insanlar ikiye ayrılır...</strong></p><p>İyi sandığımız ve öyle gözlemlenen insanlar; Allaha yakın, vicdanına yakın, doğru sözlü insanlardır..</p><p>Kötü insanlar da; nefsin esiri, kötü düşünceler ve bencillikleriyle dünyaya meyilli, fazla vicdani duygular taşımayanlardır..</p><p></p><p>Bende bundan on sene önce okul hayatım bitip, iş hayatına atılınca öğrendim insanları, hayatı...</p><p>Ve daha şimdi halen bir çok şey öğrenmekteyim, öğrenmenin yaşı yok ki!</p><p>Sana bir kardeş tavsiyesi;</p><p>İlk önce annenden özür dile ve başkalarından dolayı kırdığın kalbini onarmaya çalış..</p><p>Ondan sonra, şöyle düşünmeye çalış;</p><p>Ben hayatın daha başındayım, bu hayatta olumlu veya olumsuz bir çok insan ve olayla karşılaşacağım ve bunlara karşı her zaman Rabbime sığınıp, ondan yardım dilemeliyim diye...</p><p>Kardeşim, ilk başlarda ben de anlam veremezdim bazı insanların neden acımasız ve değişik duygularla hareket ettiğine ve bu bana neye mal oldu biliyor musun? az daha felç hastası oluyordum sinirden...Allah korudu! kısmi felç geçirdim ama atlattım hamdolsun...</p><p>Bir şeylere üzülerek, sinirlenerek anca kendine yazık edersin!..</p><p>Bazı insanların davranışları hoşuna gitmiyorsa, düşünceleriniz uyuşmuyorsa mesafe koyarsın o kişiyle aranıza.. Başka da yol bilmiyorum!</p><p></p><p><strong>Bu dünya imtihan dünyası,; iyi veya kötü herkes ektiğini ahrette biçecek!</strong></p><p><strong>Sen içindeki insani duyuları her zaman diri tut! kim ne yaparsa yapsın, ne derse desin boşver!</strong></p><p>Sen her işini Allah rızası için yap, iyi davranmaya devam et, güzel konuşmaya, gönül almaya devam et!</p><p>Kötü zihniyetli insanların davranışlarına, sözlerine karşılık verme! onların şerrinden her zaman rabbine sığın....</p><p></p><p><strong>La Havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim....</strong></p><p></p><p>Bu zikir devamlı okunduğunda içindeki sıkıntıları giderir..</p><p></p><p>Devamlı zikir halinde ol, namaz kıl, kuran oku, Allaha yakın olmanın yollarını ara sadece...</p><p></p><p>Selametle, hayırla, Allaha emanet olasın...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ab-ı Hayat, post: 97446, member: 6530"] Aleyküm selam kardeşim, Sana gülemem çünkü, daha kötü tecrübeler yaşamış biri olarak! insan yaşı ilerledikçe daha ne insanlarla, ne vicdanlarla, ne insan görünümlü nefis esaretine bürünmüş varlıklarla karşılaşıyor, biliyor musun be güzel kardeşim?.. [B]Hani insan okulda; okuyup, okuyup ondan sonra da iş hayatına atılınca, sudan çıkmış balığa dönüyor ya; işte hayatta böyle, insan küçükken dışarıyla fazla haşır neşir olmadan evvel, ailede gördüğü güzelliklerin dışarıda da öyle olduğunu zannederek büyüyor...[/B]Bir gün dışarı çıkma zamanı geldiğinde, yavaş yavaş insanları ve de insancıkları görmeye başlıyor... [B]Aslına bakarsan insanları kategorize etmeye gerek yok! İyi insanlar, kötü insanlar olarak, insanlar ikiye ayrılır...[/B] İyi sandığımız ve öyle gözlemlenen insanlar; Allaha yakın, vicdanına yakın, doğru sözlü insanlardır.. Kötü insanlar da; nefsin esiri, kötü düşünceler ve bencillikleriyle dünyaya meyilli, fazla vicdani duygular taşımayanlardır.. Bende bundan on sene önce okul hayatım bitip, iş hayatına atılınca öğrendim insanları, hayatı... Ve daha şimdi halen bir çok şey öğrenmekteyim, öğrenmenin yaşı yok ki! Sana bir kardeş tavsiyesi; İlk önce annenden özür dile ve başkalarından dolayı kırdığın kalbini onarmaya çalış.. Ondan sonra, şöyle düşünmeye çalış; Ben hayatın daha başındayım, bu hayatta olumlu veya olumsuz bir çok insan ve olayla karşılaşacağım ve bunlara karşı her zaman Rabbime sığınıp, ondan yardım dilemeliyim diye... Kardeşim, ilk başlarda ben de anlam veremezdim bazı insanların neden acımasız ve değişik duygularla hareket ettiğine ve bu bana neye mal oldu biliyor musun? az daha felç hastası oluyordum sinirden...Allah korudu! kısmi felç geçirdim ama atlattım hamdolsun... Bir şeylere üzülerek, sinirlenerek anca kendine yazık edersin!.. Bazı insanların davranışları hoşuna gitmiyorsa, düşünceleriniz uyuşmuyorsa mesafe koyarsın o kişiyle aranıza.. Başka da yol bilmiyorum! [B]Bu dünya imtihan dünyası,; iyi veya kötü herkes ektiğini ahrette biçecek! Sen içindeki insani duyuları her zaman diri tut! kim ne yaparsa yapsın, ne derse desin boşver![/B] Sen her işini Allah rızası için yap, iyi davranmaya devam et, güzel konuşmaya, gönül almaya devam et! Kötü zihniyetli insanların davranışlarına, sözlerine karşılık verme! onların şerrinden her zaman rabbine sığın.... [B]La Havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim....[/B] Bu zikir devamlı okunduğunda içindeki sıkıntıları giderir.. Devamlı zikir halinde ol, namaz kıl, kuran oku, Allaha yakın olmanın yollarını ara sadece... Selametle, hayırla, Allaha emanet olasın... [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün 3 rekat olan son namazı nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Kötü, sinsi ve vicdansızlar
Alt