Kul huvallahü Ahad

M

MEHMET1943

Kayıtsız
Misafir
İhlas suresi !.inci ayette mealen şöyle diyor: 'Kul,Hu Allah'u ahad' Bu ayeti nasıl anlamalıyız? AHAD=Sınırsız ve sonsuz tek diye anlıyabilirmiyiz? Şayet öyle anlarsak,sınırsız ve sonsuzun sınırıda olmıyacağına göre AHADIN içinden ve dışından da söz edilemez, diyebilirmiyiz?..Teşekkürler...

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Kul hüvallâhü ahad. =(Ey Muhammed!) De ki: O Allah’tır, bir tektir.
Bundan başka anlayacak birşey yok kardeşim
AHAD=TEK,BİR

M

MEHMET1943

Kayıtsız
Misafir
Serdar yönetici

Yazıma bir tek yöneticiden yorum ve açıklama geldi.Aklıma sevdiğim ve saygı duyduğum bir abimizin anlattıkları geldi.İzniniz olursa bu satırlarda anlatmak isterim.Naklen şöyle.( Avam'a hitaben konuşursan etrafında kalabalık çok olur,Havas'a hitaben konuşursan kalabalığın yarısı dağılır gider, Hassül havasa hitaben konuşursan çevrende kimse kalmaz,eşin ve çocukların bile seni anlayamaz...) Beni anlayanlara teşekkür ederim,anlamaya çalışanların da yorumlarını beklerim...Teşekkürler...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah RAZI olsun demekki gercekten Sizin sorduklarinizin bir cogumuz anliyamiyoruz..
avam halkasina hosgeldiniz...utngc..
Sizde lutfen uye olun da sizden de en guzel sekilde istifade edelim degil mi?
'
Avam'a hitaben konuşursan etrafında kalabalık çok olur,Havas'a hitaben konuşursan kalabalığın yarısı dağılır gider, Hassül havasa hitaben konuşursan çevrende kimse kalmaz,eşin ve çocukların bile seni anlayamaz..."

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun Aleykum...
Aslinda burada birbirimizi ilim, irfan ile tamamliyoruz..
sizlerin bildiklerinizi belki bizler bilmiyoruz..
O yuzden birbirimizden en guzel sekilde istifade etmeye calismaktayiz..
boyle Dost muhabbeti ile hep birbirimizden daha guzele, iyiye ve Dosta Dost ile gidebilmektir..arzu halim.
Cenab-ı Hakk'ın muhabbet!aşk zinciri kimin ayağına takılmışsa onun için korku yoktur, gam çekmekte yoktur....
Bu zincir, dünya zincirini kıranlara takılır. aşk zincirini takmayi Rabbim cumlemize nasip etsin ins/Allah ..
SALAT SELAM DUA İLE SELAMETLE kardesim..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ama size katiliyorum bildigim tek sey hic bir sey bilmedigim dir...
bildgim tek şey hicbir şey bilmedigimz ..
cünkü bir şey bildigin sanmak bilmenın önüne koyulabilecek en büyük engeldir ve ögrenmeyi bitirir o zmanda hic bir şey bilemeyiz...sırıtık.:,

M

MEHMET1943

Kayıtsız
Misafir
Gönül sızıma cevap

Muhterem kardeşim,ben sizleri haddim olmayarak,Avam zincirinde değil,Havas zincirinde görüyorum.Sizleri düşünen beyinler olaraktan algılıyorum.Ben bu interneti o kadarda iyi kullanamıyorum.Üye olursam,yazışmaların altından kalkamam diye düşünüyorum.Üyelik belki daha farklı aktivasyon ister,ben bunlara ayak uyduramassam,yanlış anlaşılırım.O yüzden yani...Beni anlayıp,yorumlarınızı paylaştığınız için sağolun. Not:Havas diyorum.Çünki beyin frekanslarımız,benim anlayışımla paralel,öyle...Gelecekte Havas üzerinede konu açarız inşallah...Teşekkürler...

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Yazıma bir tek yöneticiden yorum ve açıklama geldi.Aklıma sevdiğim ve saygı duyduğum bir abimizin anlattıkları geldi.İzniniz olursa bu satırlarda anlatmak isterim.Naklen şöyle.( Avam'a hitaben konuşursan etrafında kalabalık çok olur,Havas'a hitaben konuşursan kalabalığın yarısı dağılır gider, Hassül havasa hitaben konuşursan çevrende kimse kalmaz,eşin ve çocukların bile seni anlayamaz...) Beni anlayanlara teşekkür ederim,anlamaya çalışanların da yorumlarını beklerim...Teşekkürler...

İlgi ve alakanıza biz teşekkür ederiz kardeşim, bu bölümde amacımız soruya birçok kardeşimiz değil, birtek kardeşimizin cevap vermesi taraftarıyız, ama bugibi sorular, forumda konu olarak açılırsa emin olun birçok kardeşimiz cevap vererek konuya renk katacaklardır

Muhterem kardeşim,ben sizleri haddim olmayarak,Avam zincirinde değil,Havas zincirinde görüyorum.Sizleri düşünen beyinler olaraktan algılıyorum.Ben bu interneti o kadarda iyi kullanamıyorum.Üye olursam,yazışmaların altından kalkamam diye düşünüyorum.Üyelik belki daha farklı aktivasyon ister,ben bunlara ayak uyduramassam,yanlış anlaşılırım.O yüzden yani...Beni anlayıp,yorumlarınızı paylaştığınız için sağolun. Not:Havas diyorum.Çünki beyin frekanslarımız,benim anlayışımla paralel,öyle...Gelecekte Havas üzerinede konu açarız inşallah...Teşekkürler...

Estafullah kardeşim, bizde bu mereti fazla kullanamıyoruz, ve bunu kullanmakta okadar zorbişey değil, illa üye olun,da konu açın diye kimseyi zorlamıyoruz amma velakin üye olursanız daha birçok bilgilerden daha kolay istifade edersiniz, foruma her üye olan konu açmak zorunda değilki, konu açmasını bilmiyorsanız dahi bizler elimizden gelen yardımı esirgemiyeceğimizi bilmenizi isteriz,

bizim burdaki görevimiz üyelerimizi yanlış anlamak değil, bilmediği bie konuda elimizden gelen yardımı yapmaktır:)
sakın böyle yanlış şeyler düşünmeyin, enbüyük yardımcımız rabbimiz,dir mümin müminin,de kardeşi ve yardımcısıdır.
baki selam ile
acilangul1

M

MEHMET1943

Kayıtsız
Misafir
Efsaneye cevap

Evet,doğru söylüyorsunuz.Haklısınız.Teşekkürler..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör

Tsk Hayirli Cumalar..efendim...
Fikir"de (düşüncede) nefs muhasebesi "avami" (sıradan, basit) değil "havas-İ" (duygulu düşünceli) olmalıdır... aynen size katiliyorum...

Mehmet1943

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
İlgi ve alakanıza biz teşekkür ederiz kardeşim, bu bölümde amacımız soruya birçok kardeşimiz değil, birtek kardeşimizin cevap vermesi taraftarıyız, ama bugibi sorular, forumda konu olarak açılırsa emin olun birçok kardeşimiz cevap vererek konuya renk katacaklardır

Estafullah kardeşim, bizde bu mereti fazla kullanamıyoruz, ve bunu kullanmakta okadar zorbişey değil, illa üye olun,da konu açın diye kimseyi zorlamıyoruz amma velakin üye olursanız daha birçok bilgilerden daha kolay istifade edersiniz, foruma her üye olan konu açmak zorunda değilki, konu açmasını bilmiyorsanız dahi bizler elimizden gelen yardımı esirgemiyeceğimizi bilmenizi isteriz,
bizim burdaki görevimiz üyelerimizi yanlış anlamak değil, bilmediği bie konuda elimizden gelen yardımı yapmaktır:)
sakın böyle yanlış şeyler düşünmeyin, enbüyük yardımcımız rabbimiz,dir mümin müminin,de kardeşi ve yardımcısıdır.
baki selam ileacilangul1
Yönetici Efsane kardeşimin bana yukarıdaki 'Soruya birçok kardeşimizin değil,bir tek kardeşimizin cevap vemesi taraftarıyız' açıklaması bana yön verdi.Şimdi ve bundan sonra inşallah,öyle olacak,oluyorda zaten..İyikide oluyor,bilmediğim,bilipte unuttuğum pek çok bilgi açığa çıkıyor..Teşekkür ederim.Allah(cc) a emanet olun..Sağlık ve mutluluklar dilerim..Hoşçakalın..

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
üyeler konu paylaşımlarını forumda yapsınlar inşAllah.

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Okunuşu
Bismillahirrahmânirrahîm.
1- Kul hüvellâhü ehad
2- Allâhüssamed
3- Lem yelid ve lem yûled
4- Ve lem yekün lehû küfüven ehad

Anlamı
Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
1- De ki; O Allah bir tektir.
2- Allah eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O'na muhtaç, fakat O, hiç bir şeye muhtaç değildir).
3- Doğurmadı ve doğurulmadı
4- O 'na bir denk de olmadı.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Avam, havas ve havasın üzeri. Böyle bir ayırım var mı? Var dersek ne olur, hiçbir şey olmaz.

Bu üçüne göre de:

"Allah ehad"tir..!

Yani, "Deki O Allah "tek"tir..!

Avama göre de, alime göre de, havasa göre de durum bundan ibarettir!!!

Laf olsun torba dolsun kabilinden konuşmanın bir mantığı yoktur..!

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Ihlas suresi fazileti çok büyüktür ve benim özel muhabbet besledigım bir suredir felak ve nas ile okunursa zırhtır Allah'ın izniyle.

Üst Alt