Kuranı kaç kez okudum hiç bir şey anlıyamıyorum

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
kuranikerim.jpg


Bazi insanlar der ya Yahu ben Kur`an-i kac kez okudum hic bir sey anliyamiyorum!
İnsan art niyetle, taraflı olarak ve samimiyetsizce Kur’an’ı okuduğunda onu anlayamaz...
Bu Yüce Allah’ın kanunudur. Bu nedenle de Kur’an ayetlerini farklı yorumlar, çelişkiye düşer...
Kur’an tüm insanlık için bir çağrıdır ancak yalnızca samimiyetle okuyanlar ve kesin bilgiyle iman edenler onu anlayabilirler.
Kur`an ayetlerini sorgulamak, yargilamak sek ve supheye dusmek degil oldugu gibi tasdik edip kabulenenler anca teslim olanlar HAKKI ile anliyabilir!
Kur’an samimi, önyargısız ve vicdanlı insanlar için - İslam’la henüz tanışmamış bile olsa- sırlarını açar ve yalnızca onların yaşam rehberi olur.

Kur’an, kendisine art niyetle yaklaşan kişi için bir sapma vesilesi olabilir.
Çevresinden işittiği yanlış ve çarpık yorumlar, dogmalar ve ön yargılar ile birlikte kendi dünya görüşünü de kıstas alan kişi, kuşkusuz ne Kur’an’ı anlayabilir ne de ondan yararlanabilir.

Aksine, Kur’an bu kişinin sapkınlığını ve şaşkınlığını artırır.
Kişi, Kur’an ayetlerine akılsız ve mantıksızca itirazlar ileri sürer, çarpık yorumlarda bulunur.

"Oysa o (Kuran), zalimlere kayıplardan başkasını artırmaz"
İsra Suresi, 82 ayetiyle haber verildiği gibi imandan uzaklaşır...

Kur’an ayetleri, iman sahiplerince kolaylıkla anlaşılabilecek ve uygulanabilecek biçimde açık ve sadedir.
Bu anlaşılır ayetler muhkemdir; sağlam kesin ayetlerdir ve Kur’an’da bildirildiği üzere Kitabın ’anası’, temelidir.
Muhkem ayetler dışındaki ayetler müteşabih ayetlerdir. Müteşabih ayetler, çeşitli teşbih ve benzetmeli anlatımlar içerirler. Kur’an’da bu konu şu ayetle açıklanır:

"Sana Kitabı indiren O’dur. O’ndan, Kitabın anası olan bir kısım ayetler muhkem’dir; diğerleri ise müteşabihtir. Kalplerinde bir kayma olanlar, fitne çıkarmak ve olmadık yorumlarını yapmak için ondan müteşabih olanına uyarlar.
Oysa onun tevilini Allah’tan başkası bilmez.
İlimde derinleşenler ise: "Biz ona inandık, tümü Rabbimizin Katındandır" derler.
Temiz akıl sahiplerinden başkası öğüt alıp-düşünmez."
Al-i İmran Suresi, 7

Kur`an-i Kerim i anliyamiyorum deyip düzeltilmesi, degistirilmesi diyenlere cevabim ayetler muhkemdir; sağlam kesin ayetlerdir ve Kur’an’da bildirildiği üzere Kitabın ’anası’, temelidir.
Siz en iyisi kendinizi ve yureginizin degismesi icin Allah cc. a cookca dua edin kardesim.. buyuk bir gaflet uykusundasiniz ins. uyanmaniz ve hidayette ermeniz duasi ile Hayra Kalin...
 
Üst Alt