Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Hadis-i Şerifler
Kutub-i Sitte Hadis-i Şerifleri - 001 - 4190
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 7192" data-attributes="member: 376"><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3435 - Ummu Habibe radiyallahu anha'nin anlattigina gore, Ubeydullah Ibnu Cahs'in nikahi altinda idi. Ubeydullah Habesistan'da vefat etti. Necasi rahimehullah, onu Resulullah aleyhissalatu vesselam'a nikahladi. Ve Resulullah'a bedel, Ummu Habibe'ye dortbin dirhem mehir verdi. Sonra onu, Aleyhissalatu vesselam'a Surahbil Ibnu Hasene ile birlikte gonderdi ve (mehir miktarini) Resulullah'a mektupla bildirdi. Resulullah aynen kabul etti."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Ebu Davud, Nikah 29, (2107- 2108)</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">MEHRIN AHKAMI</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3436 - Ukbe Ibnu Amir radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam bir adama:</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Sana falan kadini nikahlasam razi misin?'' diye sordu. Adam, "Evet! '' deyince, bu sefer o kadina sordu: "Seni falan erkekle nikahlasam razi olur musun?"</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Kadin, "Evet!" deyince bunlari birbirlerine nikahladi. Erkek, kadinla gerdege girdi, ama kadin icin bir mehir belirlemedi, herhangi bir sey de vermedi. Bu erkek, Hudeybiye gazvesine katilanlardan biriydi, Hayber'de onun da hissesi vardi. Adam olecegi zaman:</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Resulullah falan kadini bana nikahladi ama ben ona bir mehir belirlemedim, pesin olarak da bir sey vermis degilim. Simdi sizleri sahid kiliyorum, kadina mehir olarak Hayber'deki hissemi veriyorum!'' dedi. Kadin onu aldi ve erkegin vefatindan sonra yuzbin (dirhem)e satti."</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3437 - Ravilerden biri, bu hadisin bas kismina su ilavede bulundu: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Nikahlarin en hayirlisi en kolayidir."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Ebu Davud, Nikah 32, (2117</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 7192, member: 376"] [B][COLOR=RoyalBlue]3435 - Ummu Habibe radiyallahu anha'nin anlattigina gore, Ubeydullah Ibnu Cahs'in nikahi altinda idi. Ubeydullah Habesistan'da vefat etti. Necasi rahimehullah, onu Resulullah aleyhissalatu vesselam'a nikahladi. Ve Resulullah'a bedel, Ummu Habibe'ye dortbin dirhem mehir verdi. Sonra onu, Aleyhissalatu vesselam'a Surahbil Ibnu Hasene ile birlikte gonderdi ve (mehir miktarini) Resulullah'a mektupla bildirdi. Resulullah aynen kabul etti." Ebu Davud, Nikah 29, (2107- 2108) MEHRIN AHKAMI 3436 - Ukbe Ibnu Amir radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam bir adama: "Sana falan kadini nikahlasam razi misin?'' diye sordu. Adam, "Evet! '' deyince, bu sefer o kadina sordu: "Seni falan erkekle nikahlasam razi olur musun?" Kadin, "Evet!" deyince bunlari birbirlerine nikahladi. Erkek, kadinla gerdege girdi, ama kadin icin bir mehir belirlemedi, herhangi bir sey de vermedi. Bu erkek, Hudeybiye gazvesine katilanlardan biriydi, Hayber'de onun da hissesi vardi. Adam olecegi zaman: "Resulullah falan kadini bana nikahladi ama ben ona bir mehir belirlemedim, pesin olarak da bir sey vermis degilim. Simdi sizleri sahid kiliyorum, kadina mehir olarak Hayber'deki hissemi veriyorum!'' dedi. Kadin onu aldi ve erkegin vefatindan sonra yuzbin (dirhem)e satti." 3437 - Ravilerden biri, bu hadisin bas kismina su ilavede bulundu: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Nikahlarin en hayirlisi en kolayidir." Ebu Davud, Nikah 32, (2117[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Hadis-i Şerifler
Kutub-i Sitte Hadis-i Şerifleri - 001 - 4190
Alt