Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Hadis-i Şerifler
Kutub-i Sitte Hadis-i Şerifleri - 001 - 4190
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 7194" data-attributes="member: 376"><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3441 - Ibnu'l-Museyyeb anlatiyor: "Hz. Omer radiyallahu anh: "Nikahda perdeler indirildi mi mehir vacib olur '' diye hukmetti.''</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Muvatta, Nikah 12 (2, 5285.)</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3442 - Ibnu Abbas radiyallahu anhuma anlatiyor: "Hz. Ali, Fatima radiyallahu anhuma'yi nikahlayinca, hemen gerdek yapmak istedi. Resulullah aleyhissalatu vesselam ise, mehir olarak bir seyler verinceye kadar buna mani oldu. Hz. Ali radiyallahu anh: "Benim verecek bir seyim yok!" demisti. Aleyhissalatu vesselam:</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Ona zirhini ver!" buyurdu. Hz. Ali radiyallahu anh (bu maksadla) zirhini verdi, sonra da gerdek yapti."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Ebu Davud, Nikah 36, (2125, 2126); Nesai, Nikah 76, (6, 129).</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3443 - Hz. Aise radiyallahu anha anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam, bana, kocasi kadina bir sey vermezden once kadini kocasina gondermemi emretti."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Ebu Davud, Nikah 36, (2128).</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3444 - Ukbe Ibnu Amir radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Yerine getirilmeye en ziyade layik olan sart, fercleri helal kilmak uzere kabul ettiginiz sartlardir."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Buhari, Nikah 52, Surut 6; Muslim, Nikah 63, (1418); Ebu Davud, Nikah 63, (2139); Tirmizi, Nikah 31, (1127) ; Nesai, Nikah 42, (6, 92, 93).</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">KARA AVI</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3445 - Adiyy Ibnu Hatim radiyallahu anh anlatiyor: "(Bir gun): "Ey AIlah'in Resulu! Biz, su kopeklerle avlaniyoruz. Bunlardan bize helal olani hangisidii?" diye sormustum, su aciklamayi yapti:</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Muallem (terbiye edilmis) kopegini besmele cekerek gonderdin mi, senin icin tuttugunu ye. Ancak kopek kendisi yemeye kalkmissa onu yeme. Zira bu durumda ben, avi kopegin kendisi icin yakalamis olmasindan korkarim. Eger senin gonderdigin kopeklere baska bir kopek karisti da (hangisinin yakaladigi belli degilse) yine yeme."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Buhari, Buyu 3, Zebaih 1, 2, 3, 7, 8, 9, 10, Tevhid 13; Muslim, Sayd 1, (1929); Ebu Davud, Sayd 2, (2847-2851); Tirmizi, Sayd 1- 7, (1465-1471); Nesai, Sayd 1- 8, (7,179-183),19-23, (7,193-195).</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 7194, member: 376"] [B][COLOR=RoyalBlue]3441 - Ibnu'l-Museyyeb anlatiyor: "Hz. Omer radiyallahu anh: "Nikahda perdeler indirildi mi mehir vacib olur '' diye hukmetti.'' Muvatta, Nikah 12 (2, 5285.) 3442 - Ibnu Abbas radiyallahu anhuma anlatiyor: "Hz. Ali, Fatima radiyallahu anhuma'yi nikahlayinca, hemen gerdek yapmak istedi. Resulullah aleyhissalatu vesselam ise, mehir olarak bir seyler verinceye kadar buna mani oldu. Hz. Ali radiyallahu anh: "Benim verecek bir seyim yok!" demisti. Aleyhissalatu vesselam: "Ona zirhini ver!" buyurdu. Hz. Ali radiyallahu anh (bu maksadla) zirhini verdi, sonra da gerdek yapti." Ebu Davud, Nikah 36, (2125, 2126); Nesai, Nikah 76, (6, 129). 3443 - Hz. Aise radiyallahu anha anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam, bana, kocasi kadina bir sey vermezden once kadini kocasina gondermemi emretti." Ebu Davud, Nikah 36, (2128). 3444 - Ukbe Ibnu Amir radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Yerine getirilmeye en ziyade layik olan sart, fercleri helal kilmak uzere kabul ettiginiz sartlardir." Buhari, Nikah 52, Surut 6; Muslim, Nikah 63, (1418); Ebu Davud, Nikah 63, (2139); Tirmizi, Nikah 31, (1127) ; Nesai, Nikah 42, (6, 92, 93). KARA AVI 3445 - Adiyy Ibnu Hatim radiyallahu anh anlatiyor: "(Bir gun): "Ey AIlah'in Resulu! Biz, su kopeklerle avlaniyoruz. Bunlardan bize helal olani hangisidii?" diye sormustum, su aciklamayi yapti: "Muallem (terbiye edilmis) kopegini besmele cekerek gonderdin mi, senin icin tuttugunu ye. Ancak kopek kendisi yemeye kalkmissa onu yeme. Zira bu durumda ben, avi kopegin kendisi icin yakalamis olmasindan korkarim. Eger senin gonderdigin kopeklere baska bir kopek karisti da (hangisinin yakaladigi belli degilse) yine yeme." Buhari, Buyu 3, Zebaih 1, 2, 3, 7, 8, 9, 10, Tevhid 13; Muslim, Sayd 1, (1929); Ebu Davud, Sayd 2, (2847-2851); Tirmizi, Sayd 1- 7, (1465-1471); Nesai, Sayd 1- 8, (7,179-183),19-23, (7,193-195).[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Hadis-i Şerifler
Kutub-i Sitte Hadis-i Şerifleri - 001 - 4190
Alt