Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Hadis-i Şerifler
Kutub-i Sitte Hadis-i Şerifleri - 001 - 4190
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 7228" data-attributes="member: 376"><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3591 - Hz. Huzeyfe radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam gece (namaza) kalktigi vakit agzini misvakla ovalardi.''</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Buhari, Cum'a 8, (2, 212), Vudu 73, Teheccud 9; Muslim, Taharet 45, (254); Ebu Davud, Taharet 30, (55); Nesai, Taharet 2, (1, 8) Bu metin Sahiheyn'e aittir.</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3592 - Hz. Aise radiyallahu anha anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam 'in abdest suyu ve misvaki (aksamdan hazirlanip yanina) konulurdu. Gece kalkinca abdest bozar, sonra misvaklanirdi.''</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3593 - Bir diger rivayette soyle gelmistir: "(Resulullah aleyhissalatu vesselam) gece veya gunduz yattiginda ve kalktiginda mutlaka abdest almazdan once misvaklanirdi."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Ebu Davud, Taharet 27, 30, (51, 56, 57); Muslim; Taharet 45, (253); Nesai, Taharet 8, (1, 13), Metin Ebu Davud'a ait.</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3594 - Yine Hz. Aise radiyallahu anha anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Misvak agiz icin temizlik vasitasidir. Rab Teala icin de riza vesilesidir.''</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Nesai, Taharet 5, (1, 10).</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3595 - Hz. Ebu Musa radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam'a ugramistim. Elindeki bir misvakla dislerini misvakliyordu ve u, u diye bir ses cikariyordu, misvak agzindaydi, sanki kusuyor gibiydi."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Buhari, Vudu 73; Muslim, Taharet 46, (255); Ebu Davud, Taharet 26, (49); Nesai, Taharet 3, (1, 9).</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3596 - Ibnu Omer radiyallahu anhumanlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Ruyamda gordum ki, bir misvakla dislerimi misvakliyorum. Iki kisi yanima geldi, biri digerinden buyuktu. Elimdeki misvaki onlardan kucuk olana uzattim. Bana: "(Buyugu) buyukle!'' dendi. Bunun uzerine misvagi buyuk olana verdim.''</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Buhari, Vudu 74; Muslim, Ru'ya 19, (2271).</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Hadisi, Buhari muallak (senetsiz) olarak kaydetmistir, Muslim ise senetli olarak kaydetmistir.</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3597 - Hz. Aise radiyallahu anha anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam bana misvagini yikamam icin verirdi. (Teberruk icin, yikamazdan) once kendim kullanirdim, sonra yikayip ona verirdim."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Ebu Davud, Taharet 28, (52).</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">ELLERIN YIKANMASI</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3598 - Hz. Ebu Hureyre radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Uykudan uyaninca, sizden hic kimse, uc sefer yikamadikca ellerini kaba banmasin. Cunku o, ellerinin geceyi (vucudunun neresinde gecirdigini bilemez."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Buhari, Vudu 26; Muslim, Taharet 87, (278); Muvatta, Taharet 9, (1, 21); Ebu Davud, Tharet 49, (103, 104, 105); Tirmizi, Taharet 19, (24); Nesai, Taharet 1, (1, 6,7).</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">ISTINSAR, ISTINSAK VE MAZMAZA</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3599 - Hz. Ebu Hureyre radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Kim abdest alirsa istinsarda bulunsun (sumkursun), kim tasla istinca yaparsa teklesin."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Buhari, Vudu 25; Muslim, Taharet 20, 22, (237); Muvatta, Taharet 2, 3, (1,19); Ebu Davud, Taharet 55, (140); Nesai, Taharet 70, 72, (1, 66, 67).</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3600 - Muslim'in bir rivayetinde soyle gelmistir: "Sizden biri abdest alinca burnuna su ceksin, sonra sumkursun."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Muslim, Taharet 20, (237).</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Bir diger rivayette: "...Burun deliklerine su ceksin, sonra sumkursun''seklindedir.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Muslim, Taharet 21, (237)</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 7228, member: 376"] [B][COLOR=RoyalBlue]3591 - Hz. Huzeyfe radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam gece (namaza) kalktigi vakit agzini misvakla ovalardi.'' Buhari, Cum'a 8, (2, 212), Vudu 73, Teheccud 9; Muslim, Taharet 45, (254); Ebu Davud, Taharet 30, (55); Nesai, Taharet 2, (1, 8) Bu metin Sahiheyn'e aittir. 3592 - Hz. Aise radiyallahu anha anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam 'in abdest suyu ve misvaki (aksamdan hazirlanip yanina) konulurdu. Gece kalkinca abdest bozar, sonra misvaklanirdi.'' 3593 - Bir diger rivayette soyle gelmistir: "(Resulullah aleyhissalatu vesselam) gece veya gunduz yattiginda ve kalktiginda mutlaka abdest almazdan once misvaklanirdi." Ebu Davud, Taharet 27, 30, (51, 56, 57); Muslim; Taharet 45, (253); Nesai, Taharet 8, (1, 13), Metin Ebu Davud'a ait. 3594 - Yine Hz. Aise radiyallahu anha anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Misvak agiz icin temizlik vasitasidir. Rab Teala icin de riza vesilesidir.'' Nesai, Taharet 5, (1, 10). 3595 - Hz. Ebu Musa radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam'a ugramistim. Elindeki bir misvakla dislerini misvakliyordu ve u, u diye bir ses cikariyordu, misvak agzindaydi, sanki kusuyor gibiydi." Buhari, Vudu 73; Muslim, Taharet 46, (255); Ebu Davud, Taharet 26, (49); Nesai, Taharet 3, (1, 9). 3596 - Ibnu Omer radiyallahu anhumanlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Ruyamda gordum ki, bir misvakla dislerimi misvakliyorum. Iki kisi yanima geldi, biri digerinden buyuktu. Elimdeki misvaki onlardan kucuk olana uzattim. Bana: "(Buyugu) buyukle!'' dendi. Bunun uzerine misvagi buyuk olana verdim.'' Buhari, Vudu 74; Muslim, Ru'ya 19, (2271). Hadisi, Buhari muallak (senetsiz) olarak kaydetmistir, Muslim ise senetli olarak kaydetmistir. 3597 - Hz. Aise radiyallahu anha anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam bana misvagini yikamam icin verirdi. (Teberruk icin, yikamazdan) once kendim kullanirdim, sonra yikayip ona verirdim." Ebu Davud, Taharet 28, (52). ELLERIN YIKANMASI 3598 - Hz. Ebu Hureyre radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Uykudan uyaninca, sizden hic kimse, uc sefer yikamadikca ellerini kaba banmasin. Cunku o, ellerinin geceyi (vucudunun neresinde gecirdigini bilemez." Buhari, Vudu 26; Muslim, Taharet 87, (278); Muvatta, Taharet 9, (1, 21); Ebu Davud, Tharet 49, (103, 104, 105); Tirmizi, Taharet 19, (24); Nesai, Taharet 1, (1, 6,7). ISTINSAR, ISTINSAK VE MAZMAZA 3599 - Hz. Ebu Hureyre radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Kim abdest alirsa istinsarda bulunsun (sumkursun), kim tasla istinca yaparsa teklesin." Buhari, Vudu 25; Muslim, Taharet 20, 22, (237); Muvatta, Taharet 2, 3, (1,19); Ebu Davud, Taharet 55, (140); Nesai, Taharet 70, 72, (1, 66, 67). 3600 - Muslim'in bir rivayetinde soyle gelmistir: "Sizden biri abdest alinca burnuna su ceksin, sonra sumkursun." Muslim, Taharet 20, (237). Bir diger rivayette: "...Burun deliklerine su ceksin, sonra sumkursun''seklindedir. Muslim, Taharet 21, (237)[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Hadis-i Şerifler
Kutub-i Sitte Hadis-i Şerifleri - 001 - 4190
Alt