Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Hadis-i Şerifler
Kutub-i Sitte Hadis-i Şerifleri - 001 - 4190
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 7233" data-attributes="member: 376"><p><strong><span style="color: RoyalBlue">DUA VE BESMELE</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3621 - Hz. Ebu Hureyre radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular: "Abdesti olmayanin namazi yoktur. Uzerine Allah'in ismini zikretmeyen kimsenin abdesti de abdest degildir."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Ebu Davud, Taharet 48, (101).</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3622 - Rabah Ibnu Abdirrahman Ibni Ebi Sufyan Ibnu Huveytip an ceddiha an ebiha 'dan rivayete gore demistir ki:</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Ben Resulullah aleyhissalatu vesselam'i isittim. Diyordu ki: "Uzerine Allah'in ismini zikretmeyen kisinin abdesti yoktur."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Tirmizi, Taharet 20, (25).</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3623 - Ebu Hureyre radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam'i isittim. Diyordu ki: "Kim abdestinin basinda Allah'i zikrederse bedeninin tamami temizlenir. Eger Allah'in ismini zikretmezse bu kimsenin sadece abdest uzuvlari temizlenir."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Rezin tahric etmistir. Feyzu'I-Kadir, 6, 128).</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3624 - Ebu Musa radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam'a geldim, abdest aliyordu. Su duayi okudugunu isittim: "Allahumma'gfirli zenbi ve vassi'li fi dari ve barik li fi rizki (Allah'im gunahimi magfiret et, evimi bana genislet, rizkimi bana mubarek kil."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Rezin tahric etmistir. Ibnu's-Sunni Amelu'I-yevm ve'I-Leyl, 5, 10.</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">YEL</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3625 - Hz. Ebu Hureyre radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Ses ve koku olmadikca abdest alinmaz.''</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Bir rivayette soyle gelmistir: "Biriniz mescidde iken, kabalari arasinda bir yel hissetse ses isitmedikce veya koku duymadikca disari cikmasin.''</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3626 - "Sizden biri, karninda bir seyler hissetse ve fiilen cikip cikmadigi hususunda tereddud icinde kalsa, bir ses isitmedikce veya bir koku duymadikca mescidden cikmasin."</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3627 - Ebu Davud'da soyle gelmistir: "Biriniz namazda iken, duburunde bir hareket hissetse ve abdestinin bozulup bozulmadigi hususunda tereddude dusse, bir ses isitmedikce veya bir koku duymadikca mescidi terketmesin."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Muslim, Hayz 99, (362); Tirmizi, Taharet,56, (74, 75); Ebu Davud, Taharet 68, (177).</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 7233, member: 376"] [B][COLOR=RoyalBlue]DUA VE BESMELE 3621 - Hz. Ebu Hureyre radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular: "Abdesti olmayanin namazi yoktur. Uzerine Allah'in ismini zikretmeyen kimsenin abdesti de abdest degildir." Ebu Davud, Taharet 48, (101). 3622 - Rabah Ibnu Abdirrahman Ibni Ebi Sufyan Ibnu Huveytip an ceddiha an ebiha 'dan rivayete gore demistir ki: "Ben Resulullah aleyhissalatu vesselam'i isittim. Diyordu ki: "Uzerine Allah'in ismini zikretmeyen kisinin abdesti yoktur." Tirmizi, Taharet 20, (25). 3623 - Ebu Hureyre radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam'i isittim. Diyordu ki: "Kim abdestinin basinda Allah'i zikrederse bedeninin tamami temizlenir. Eger Allah'in ismini zikretmezse bu kimsenin sadece abdest uzuvlari temizlenir." Rezin tahric etmistir. Feyzu'I-Kadir, 6, 128). 3624 - Ebu Musa radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam'a geldim, abdest aliyordu. Su duayi okudugunu isittim: "Allahumma'gfirli zenbi ve vassi'li fi dari ve barik li fi rizki (Allah'im gunahimi magfiret et, evimi bana genislet, rizkimi bana mubarek kil." Rezin tahric etmistir. Ibnu's-Sunni Amelu'I-yevm ve'I-Leyl, 5, 10. YEL 3625 - Hz. Ebu Hureyre radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Ses ve koku olmadikca abdest alinmaz.'' Bir rivayette soyle gelmistir: "Biriniz mescidde iken, kabalari arasinda bir yel hissetse ses isitmedikce veya koku duymadikca disari cikmasin.'' 3626 - "Sizden biri, karninda bir seyler hissetse ve fiilen cikip cikmadigi hususunda tereddud icinde kalsa, bir ses isitmedikce veya bir koku duymadikca mescidden cikmasin." 3627 - Ebu Davud'da soyle gelmistir: "Biriniz namazda iken, duburunde bir hareket hissetse ve abdestinin bozulup bozulmadigi hususunda tereddude dusse, bir ses isitmedikce veya bir koku duymadikca mescidi terketmesin." Muslim, Hayz 99, (362); Tirmizi, Taharet,56, (74, 75); Ebu Davud, Taharet 68, (177). [/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Hadis-i Şerifler
Kutub-i Sitte Hadis-i Şerifleri - 001 - 4190
Alt