Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Hadis-i Şerifler
Kutub-i Sitte Hadis-i Şerifleri - 001 - 4190
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 7238" data-attributes="member: 376"><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3651 - Ibnu Abbas (radiyallahu anhuma)'in anlattigina gore, Resulullah (aleyhissalatu vesselam) 'i secde halinde uyurken gormus ve hatta Resulullah (aleyhissalatu vesselam) horlayip solumus, sonra kalkip (abdest almadan) namaz kilmistir.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Ibnu Abbas der ki: "Ey Allah'in Resulu dedim, siz uyudunuz, (abdestiniz bozulmus olmali degil mi)?" Bana su aciklamayi yapti: "Abdest, yatarak uyuyana gerekir. Zira yatarak uyuyunca mafsallari rahavet basar.''</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Tirmizi, Taharet 57, (77); Ebu Davud, Taharet 80, (202); Nesai, Ezan 41, (2, 30).</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3652 - Ubeydullah Ibnu Abdillah Ibni Utbe anlatiyor: "Hz. Aise (radiyallahu anha)'nin yanina girip, kendisine:</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Bana Resulullah (aleyhissalatu vesselam)'in hastaligindan bahsetmez misiniz?'' dedim.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Elbette '' dedi ve anlatti: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) 'in hastaligi agirlasmisti. Bir ara:</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Halk namazi kildi mi?'' diye sordu.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Hayir ey Allah'in Resulu, sizi bekliyorlar '' dedik.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Benim icin legene su koyun!" emrettiler. Dedigini yaptik. Yikandilar. Sonra kalkmaya calisti. Ancak uzerine bayginlik geldi. Az sonra acildi. Tekrar: "Halk namazi kildi mi?" diye sordu.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Hayir, ey Allah'in Resulu, sizi bekliyorlar!'' dedik. Halk oturmus, yatsiyi kilmak uzere Resulullah (aleyhissalatu vesselam)'i bekliyordu."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Buhari, Ezan 51, 39, 46, 47, 67, 68, 70, Vudu 45, Hibe 14, Farzu'1-Hums 4, Enbiya 19,Megazi 83, Tibb 21, Iti'sam 5; Muslim, Salat 90, (418); Nesai, Imamet 40, (2,101, 102).</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Bu rivayetBuhari ve Muslim tarafindan tahric edilen uzunca bir rivayetten bir parcadir.</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 7238, member: 376"] [B][COLOR=RoyalBlue]3651 - Ibnu Abbas (radiyallahu anhuma)'in anlattigina gore, Resulullah (aleyhissalatu vesselam) 'i secde halinde uyurken gormus ve hatta Resulullah (aleyhissalatu vesselam) horlayip solumus, sonra kalkip (abdest almadan) namaz kilmistir. Ibnu Abbas der ki: "Ey Allah'in Resulu dedim, siz uyudunuz, (abdestiniz bozulmus olmali degil mi)?" Bana su aciklamayi yapti: "Abdest, yatarak uyuyana gerekir. Zira yatarak uyuyunca mafsallari rahavet basar.'' Tirmizi, Taharet 57, (77); Ebu Davud, Taharet 80, (202); Nesai, Ezan 41, (2, 30). 3652 - Ubeydullah Ibnu Abdillah Ibni Utbe anlatiyor: "Hz. Aise (radiyallahu anha)'nin yanina girip, kendisine: "Bana Resulullah (aleyhissalatu vesselam)'in hastaligindan bahsetmez misiniz?'' dedim. "Elbette '' dedi ve anlatti: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) 'in hastaligi agirlasmisti. Bir ara: "Halk namazi kildi mi?'' diye sordu. "Hayir ey Allah'in Resulu, sizi bekliyorlar '' dedik. "Benim icin legene su koyun!" emrettiler. Dedigini yaptik. Yikandilar. Sonra kalkmaya calisti. Ancak uzerine bayginlik geldi. Az sonra acildi. Tekrar: "Halk namazi kildi mi?" diye sordu. "Hayir, ey Allah'in Resulu, sizi bekliyorlar!'' dedik. Halk oturmus, yatsiyi kilmak uzere Resulullah (aleyhissalatu vesselam)'i bekliyordu." Buhari, Ezan 51, 39, 46, 47, 67, 68, 70, Vudu 45, Hibe 14, Farzu'1-Hums 4, Enbiya 19,Megazi 83, Tibb 21, Iti'sam 5; Muslim, Salat 90, (418); Nesai, Imamet 40, (2,101, 102). Bu rivayetBuhari ve Muslim tarafindan tahric edilen uzunca bir rivayetten bir parcadir. [/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Hadis-i Şerifler
Kutub-i Sitte Hadis-i Şerifleri - 001 - 4190
Alt