Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Merhumun Günlüğünden
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 46063" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: black">Son nefeslerimin yaklaştığını anlıyorum...artik devamli kaza namazlarimi yattigim yerde sadece gozlerim ile kilabiliyorum...</span></p><p><span style="color: black">ve dua ediyorum icimdeki SIRRI ona soylemeliyim..haykirmaliyim diye son bir firsat icin beklemekteyim..</span></p><p><span style="color: black">Etrafımdaki her şey soluvermiş. Sağımda solumda yasli anam ve kiz kardesim..sanki caresizligin altinda eziliyorlar..</span></p><p><span style="color: black">baskalari ise Sıradan bir "ihtiyar" gibi ölümümü kanıksayacaklar...</span></p><p><span style="color: black">Sırası gelmiş bir "hasta" olarak beni paketlemeye hazırlanıyorlar. ..</span></p><p><span style="color: black">Onların umduğu sabah benim için yok artık...</span></p><p><span style="color: black">Onların hazır bildiği yarınlar bana uzak.</span></p><p><span style="color: black">Kanı çekiliyor eşyanın. Uzandığım yatağın içinden tel tel çekiliyorum. Ömür boyu ardımdan sürüklediğim bedenimi tek bir nefesle aşağılara terk edeceğim. Gözlerim kapanıyor. ve ben ölüyorum...</span></p><p><span style="color: black">Teslim oluyor varlığım. Son yorgun kıpırtılarını göğsümde hissediyorum kalbimin...</span></p><p><span style="color: black">Ben vazgeçilmezlerden bilirdim kendimi. Başkalarının ölümüne alışıktım; beni bir "başkası" bilerek ölümüme alışacak başkalarıyla da suç ortağıyım şimdi...</span></p><p><span style="color: black">Dünyanın bütün tavanları çöküyor son an'ımın üzerine. Buharlaşıyor tutunduğum eşyalar. Elim elimden kayıyor. Tenim bana yabancılaşıyor. </span></p><p><span style="color: black">ve hatirliyorum.."</span></p><p> </p><p><span style="color: black">Ve'dduha.. "[Seni bekleyen] o aydınlık sabahı düşün. Sanma ki hep gece olacak. Sanma ki hep karanlıkta kalacaksın...</span></p><p><span style="color: black">Akşamı olmayan o sonsuz sabaha doğru yolculuğunun ilk eşiğini geçmek üzeresin."</span></p><p> </p><p><span style="color: black">İçimdeki buzlar eriyor. Tedirginliğim az da olsa dağılıyor. Gözümü kapadığım alem, gözlerimin açılacağı alemi arkada bırakmaya değiyor mu ki? Hangi köşesine düşeceğim hesapların? </span></p><p> </p><p><span style="color: black">" Ve'lleyli izâ secâ. "[Üzerinden geçecek] o durgun geceyi düşün...</span></p><p><span style="color: black">Terk edildiğini sandığın o sessizlik anlamsız değil. Seni saracak o toprak sahipsiz değil...</span></p><p><span style="color: black">Seni bekleyen derin unutulmuşluk gözden çıkarılmış değil...</span></p><p><span style="color: black">Hesaba katılmaz olacak olsan da, bir hesap var o ?gece'nin koynunda. Hesaplar sensiz olsa da artık, seni bir hesap eden oldu ve hep olacak."</span></p><p> </p><p><span style="color: black">Bana çok mu görülüyor yeni bir sabah daha? İstenmez mi oldum yeryüzünün sevinçleri arasında?</span></p><p><span style="color: black">Hiçbir yere yakıştırılmayan adam olmak ne acı. Hiçbir sofrada beklenmeyeceğim bundan böyle! Hiçbir kapıyı çalmam umulmayacak yarından sonra. Hep başkaları giderdi, ben kalırdım.</span></p><p><span style="color: black">Ben niye gidiyorum şimdi? Gözden mi çıkarıldım yoksa?</span></p><p><span style="color: black">Canım çekiliyor tenimden. Nabzım terk ediyor bedenimi. </span></p><p><span style="color: black">ayriliyorum bu dunya denen Alem den artik..</span></p><p><span style="color: black">Şehrin boş lakırdılarını susturarak, insanların anlamsız vıdı vıdılarını keserek, dolduruyor can kulağımı:</span></p><p> </p><p><span style="color: black">"Rabbin seni ne terk etti ne de sana küstü. "Seni başkaları terk etti diye, Rabbin de terk edecek mi sandın?</span></p><p><span style="color: black">Yüzünü en sevdiklerin bile bakılmaz bilse bile, Rabbin sana küsmedi. Kendi ellerin terk ediyor seni; ama elini elsizken de tutan Rabbin yine tutacak elinden. Kendi gözlerin körleşiyor sana; ama seni gözün yokken de gören Rabbin seni asla gözden çıkarmayacak."</span></p><p> </p><p><span style="color: black">Hiçbir günümü yarının kucağına tamamlanmış olarak koyamadım ki.</span></p><p><span style="color: black">Nasılsa yarın var diye eğretileştirdim, ıskaladım "bugün"lerimi! </span></p><p><span style="color: black">Dudağımın hepten susmasına razı olacak, o son cümleyi hiç kurmadım ki.</span></p><p><span style="color: black">Diyeceğim var hâlâ. Defterimi hepten kapatmaya razı olacak en amelimi yapmadım ki!</span></p><p><span style="color: black">Edeceğim var yarınlarda. Nereye böyle! İstemeden, elimde olmadan hem de. Karşı konulmaz bir sürüklenme bu! </span></p><p><span style="color: black">Ne istersem onu yapardım şimdiye kadar.</span></p><p><span style="color: black">Şimdi hiç itirazsız toprağa uzanacağım ha! </span></p><p><span style="color: black">Ama nasıl? Daha hazır değilim! </span></p><p><span style="color: black">Hesap vermeyi hep ertelemiştim! </span></p><p><span style="color: black">Hep "gelecek"ti nasılsa! Şimdi gelecek de geldi mi yani?</span></p><p><span style="color: black">Ölümden beteri gelmedi kimsenin başına bu dünyada..</span></p><p><span style="color: black">Rabbin ve sen razı olacaksın!</span></p><p><span style="color: black">"Öyle çok verecek ki sana, artık daha isteyemez olacaksın. Öyle fazla verecek ki fazlından, sen başka bir şey daha istemeyi akıl edemeyeceksin.</span></p><p><span style="color: black"> İsteyebileceklerinin hepsi elinde olacak. Hiçbir eksiğin olmayacak.</span></p><p><span style="color: black">Aradıklarının hepsi yanında olacak. Hiçbir korkun olmayacak. Yitirdiklerin bir bir seni bulacak. Ve artık hiç mahzun olmayacaksın."</span></p><p><span style="color: black">Duam o ki, Duha Sûresi çınlayacak âlemde. Ağlamaların hepsini bastıracak. Korkuların hepsini susturacak. Hüzünlerin hepsinin yerine müjdeler koyacak.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 46063, member: 1049"] [COLOR=black]Son nefeslerimin yaklaştığını anlıyorum...artik devamli kaza namazlarimi yattigim yerde sadece gozlerim ile kilabiliyorum...[/COLOR] [COLOR=black]ve dua ediyorum icimdeki SIRRI ona soylemeliyim..haykirmaliyim diye son bir firsat icin beklemekteyim..[/COLOR] [COLOR=black]Etrafımdaki her şey soluvermiş. Sağımda solumda yasli anam ve kiz kardesim..sanki caresizligin altinda eziliyorlar..[/COLOR] [COLOR=black]baskalari ise Sıradan bir "ihtiyar" gibi ölümümü kanıksayacaklar...[/COLOR] [COLOR=black]Sırası gelmiş bir "hasta" olarak beni paketlemeye hazırlanıyorlar. ..[/COLOR] [COLOR=black]Onların umduğu sabah benim için yok artık...[/COLOR] [COLOR=black]Onların hazır bildiği yarınlar bana uzak.[/COLOR] [COLOR=black]Kanı çekiliyor eşyanın. Uzandığım yatağın içinden tel tel çekiliyorum. Ömür boyu ardımdan sürüklediğim bedenimi tek bir nefesle aşağılara terk edeceğim. Gözlerim kapanıyor. ve ben ölüyorum...[/COLOR] [COLOR=black]Teslim oluyor varlığım. Son yorgun kıpırtılarını göğsümde hissediyorum kalbimin...[/COLOR] [COLOR=black]Ben vazgeçilmezlerden bilirdim kendimi. Başkalarının ölümüne alışıktım; beni bir "başkası" bilerek ölümüme alışacak başkalarıyla da suç ortağıyım şimdi...[/COLOR] [COLOR=black]Dünyanın bütün tavanları çöküyor son an'ımın üzerine. Buharlaşıyor tutunduğum eşyalar. Elim elimden kayıyor. Tenim bana yabancılaşıyor. [/COLOR] [COLOR=black]ve hatirliyorum.."[/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Ve'dduha.. "[Seni bekleyen] o aydınlık sabahı düşün. Sanma ki hep gece olacak. Sanma ki hep karanlıkta kalacaksın...[/COLOR] [COLOR=black]Akşamı olmayan o sonsuz sabaha doğru yolculuğunun ilk eşiğini geçmek üzeresin."[/COLOR] [COLOR=black] [/COLOR] [COLOR=black]İçimdeki buzlar eriyor. Tedirginliğim az da olsa dağılıyor. Gözümü kapadığım alem, gözlerimin açılacağı alemi arkada bırakmaya değiyor mu ki? Hangi köşesine düşeceğim hesapların? [/COLOR] [COLOR=black] [/COLOR] [COLOR=black]" Ve'lleyli izâ secâ. "[Üzerinden geçecek] o durgun geceyi düşün...[/COLOR] [COLOR=black]Terk edildiğini sandığın o sessizlik anlamsız değil. Seni saracak o toprak sahipsiz değil...[/COLOR] [COLOR=black]Seni bekleyen derin unutulmuşluk gözden çıkarılmış değil...[/COLOR] [COLOR=black]Hesaba katılmaz olacak olsan da, bir hesap var o ?gece'nin koynunda. Hesaplar sensiz olsa da artık, seni bir hesap eden oldu ve hep olacak."[/COLOR] [COLOR=black] [/COLOR] [COLOR=black]Bana çok mu görülüyor yeni bir sabah daha? İstenmez mi oldum yeryüzünün sevinçleri arasında?[/COLOR] [COLOR=black]Hiçbir yere yakıştırılmayan adam olmak ne acı. Hiçbir sofrada beklenmeyeceğim bundan böyle! Hiçbir kapıyı çalmam umulmayacak yarından sonra. Hep başkaları giderdi, ben kalırdım.[/COLOR] [COLOR=black]Ben niye gidiyorum şimdi? Gözden mi çıkarıldım yoksa?[/COLOR] [COLOR=black]Canım çekiliyor tenimden. Nabzım terk ediyor bedenimi. [/COLOR] [COLOR=black]ayriliyorum bu dunya denen Alem den artik..[/COLOR] [COLOR=black]Şehrin boş lakırdılarını susturarak, insanların anlamsız vıdı vıdılarını keserek, dolduruyor can kulağımı:[/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]"Rabbin seni ne terk etti ne de sana küstü. "Seni başkaları terk etti diye, Rabbin de terk edecek mi sandın?[/COLOR] [COLOR=black]Yüzünü en sevdiklerin bile bakılmaz bilse bile, Rabbin sana küsmedi. Kendi ellerin terk ediyor seni; ama elini elsizken de tutan Rabbin yine tutacak elinden. Kendi gözlerin körleşiyor sana; ama seni gözün yokken de gören Rabbin seni asla gözden çıkarmayacak."[/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Hiçbir günümü yarının kucağına tamamlanmış olarak koyamadım ki.[/COLOR] [COLOR=black]Nasılsa yarın var diye eğretileştirdim, ıskaladım "bugün"lerimi! [/COLOR] [COLOR=black]Dudağımın hepten susmasına razı olacak, o son cümleyi hiç kurmadım ki.[/COLOR] [COLOR=black]Diyeceğim var hâlâ. Defterimi hepten kapatmaya razı olacak en amelimi yapmadım ki![/COLOR] [COLOR=black]Edeceğim var yarınlarda. Nereye böyle! İstemeden, elimde olmadan hem de. Karşı konulmaz bir sürüklenme bu! [/COLOR] [COLOR=black]Ne istersem onu yapardım şimdiye kadar.[/COLOR] [COLOR=black]Şimdi hiç itirazsız toprağa uzanacağım ha! [/COLOR] [COLOR=black]Ama nasıl? Daha hazır değilim! [/COLOR] [COLOR=black]Hesap vermeyi hep ertelemiştim! [/COLOR] [COLOR=black]Hep "gelecek"ti nasılsa! Şimdi gelecek de geldi mi yani?[/COLOR] [COLOR=black]Ölümden beteri gelmedi kimsenin başına bu dünyada..[/COLOR] [COLOR=black]Rabbin ve sen razı olacaksın![/COLOR] [COLOR=black]"Öyle çok verecek ki sana, artık daha isteyemez olacaksın. Öyle fazla verecek ki fazlından, sen başka bir şey daha istemeyi akıl edemeyeceksin.[/COLOR] [COLOR=black] İsteyebileceklerinin hepsi elinde olacak. Hiçbir eksiğin olmayacak.[/COLOR] [COLOR=black]Aradıklarının hepsi yanında olacak. Hiçbir korkun olmayacak. Yitirdiklerin bir bir seni bulacak. Ve artık hiç mahzun olmayacaksın."[/COLOR] [COLOR=black]Duam o ki, Duha Sûresi çınlayacak âlemde. Ağlamaların hepsini bastıracak. Korkuların hepsini susturacak. Hüzünlerin hepsinin yerine müjdeler koyacak.[/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Merhumun Günlüğünden
Alt