Mersin Yayları

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
turkey, türkiye, turizm, turistik yerler, içel fotoğrafları, botanik, kamp alanları, yayla turizmi, avcılık, doğal güzellikler, Çamlı yayla, Namrun Kalesi, gözne kalesi, Gözne beldesi yaylası, soğucak yaylası, Aslanköy Beldesi yaylası, Aslanköy, fındıkpınarı yaylası

Mersin Yayları

thumb_2511.jpg

ÇAMLIYAYLA (NAMRUN)


Ulaşım: İçel'den 90 km. asfalt yolla günün belirli saatlerinde minibüslerle ulaşılmaktadır.

Özellikleri: Külpet dağının eteğinde 1. 430 m. rakımdaki Çamlıyayla, Namrun Kalesi çevresinde tarihi ve doğal güzelliklerle iç içe, oldukça geniş bir alana yayılmış durumdadır. Alt yapısı tamamlanmış olan yaylada ikinci konut olarak yapılan yazlık evler de bulunmaktadır. Yaban hayatı yönünden zengin olan bu yörede, Cehennemderesi ve çevresi, yaban keçisi (Capra aegagrus) koruma - üretme bölgesi ve avlak olarak değerlendirilmektedir. 4 km. yakınında bulunan Sebil beldesi-Cehennemderesi kanyonu, yaya yürüyüşü (trekking) için ideal rotalardan biridir. Cehennemderesi'nde sportif olta balıkçılığı yapılabilir, Namrun kalesi ile Papazın bahçesi gezilebilir.

Konaklama-Yeme-İçme: Kamp için çadır ve temel ihtiyaç malzemeleri getirilmelidir.

GÖZNE BELDESİ (YAYLASI)

Ulaşım: 27 kilometrelik asfalt yolla günün belirli saatlerinde İçel'den minibüslerle ulaşılabilir.

Özellikleri: İçel ilinin kuzeyinde Toros dağlarının 1. 200 m. yükseltisinde bulunan yayla, çam, ardıç, meşe gibi maki türü bitki toplulukları ve elma, kiraz, vişne, ayva gibi meyve ağaçları ile kaplıdır. Alta yapısı tamamlanmış olan yaylada, PTT, jandarma, sağlık ocağı hizmet vermektedir.

Konaklama-Yeme-İçme: Gözne kalesi ve çevresi kamp yapmak için uygundur. Yaylada kır kahveleri, bakkal ve lokanta bulunmaktadır.

SOĞUCAK (BEKİRALANI) YAYLASI

Ulaşım: İçel'in 24 km. kuzeyinde bulunan yaylaya, Gözne beldesi (yaylası) yolunun 23. kilometresinden sola dönülerek 1 km. sonra ulaşılır. Günün belirli saatlerinde İçel'den minibüs bulunabilir.

Özellikleri: Yayla köyü olan Soğucak'da İçel halkının yazlık evleri de bulunmaktadır. Alt yapısı tamamlanmış olup, yaylada PTT, Sağlık Ocağı hizmet vermektedir.

Konaklama-Yeme-İçme: Yaylada kır kahveleri, bakkal ve lokanta bulunmaktadır.

ASLANKÖY BELDESİ (YAYLASI)

Ulaşım: İçel'den 52 kilometrelik manzaralı asfalt yolla ulaşılmaktadır.

Özellikleri: Toros dağlarının ortasında kurulmuş olan Aslanköy Beldesi meyve ve sebze bahçeleri ile iç içedir. Altyapısı tamamlanmış durumdadır. Beldenin 500 m. kuzeyinde, Şekersu Kayası yakınında, bir yeraltı mağarası bulunmaktadır. Aslanköy ile Gözne beldesi arasındaki orman içinden geçen toprak yol yakınına veya orman kenarına kamp kurularak, çevre gezileri ve ornikolojik (kuş gözetleme) inceleme yapılabilir.

Konaklama-Yeme-İçme: Kamp için çadır ve temel ihtiyaç malzemeleri getirilmelidir.

FINDIKPINARI BELDESİ (YAYLASI)

Ulaşım: İçel-Antalya karayolunun 12. kilometresinde bulunan Mezitli Beldesinden kuzeye dönülerek Toros dağları içlerine doğru 32 kilometrelik asfalt yolla ulaşılmaktadır. İçel ve Mezitli beldesinden günün belirli saatlerinde minibüs bulunabilir.

Özellikleri: Bakir doğası, bol oksijenli havası olan bu güzel yayla beldesinin çevresi, çok yüksek olmayan tepelerle çevrilidir. Çevre tepeler, çam, ardıç ve maki türü bitkiler ile, yaylanın iç kesimleri ise tamamen meyve ve sebze bahçeleri ile kaplıdır. Alt yapısı tamamlanan sağlık ocağı ve jandarma hizmet vermektedir.

Konaklama-Yeme-İçme: Yaylada bakkal, fırın, lokanta ve kır kahveleri bulunmaktadır.
 
Üst Alt