Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Namaz
Namaz kılmak zor geliyor diyenler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="sevgisiz olmaz" data-source="post: 42103" data-attributes="member: 40"><p><span style="font-size: 9px">namaz kılmak zormu, namazın zorluğu, namaz kılak çok kolay, namaz kılmak isriyorum, namazı sevmek, namaza başlamak</span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">Sizce namaz kılmak çok mu zor? Eğer "evet" diyorsanız, bir daha düşünün...</span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Red"><strong>Önce bir soru:</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Red"><strong>Namaz usandırır mı?</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">Bir zaman yaşlı başlı, güçlü kuvvetli, yüce makam sahibi bir adam bana dedi ki:</span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">"Namaz iyidir, güzeldir, fakat her gün beşer defa kılmak çoktur, bitmediğinden usanç veriyor'</span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">O adamın o sözünden bir hayli zaman geçtikten sonra nefsimi dinledim. (Nefis: içimizdeki kötü düşünceleri seslendiren duygu) işittim ki, nefsim de aynı söz leri söylüyor. Ve nefsime baktım, gördüm ki, tembellik kulağıyla şeytandan aynı dersi alıyor. O vakit anladım: O adam o sözü bütün nefisler namına, herkes adına söylemiş gibidir veya söylettirilrniştir.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">O zaman ben de dedim: "Madem nefsim beni hep kötü düşüncelere sürüklüyor, nefsini düzeltemeyen kimseyi düzeltemez. Öyle ise önce kendimden başlarım</span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Red">Ve bir cevap:</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">"Ey nefis! Bu söz cahilce bir söz, içinde tembellik kokuyor ve düşünülmeden rastgele söylenmiş.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">"Ey talihsiz nefsim! Acaba ömrün ebedî mi? Sonsu za kadar mı yaşayacaksın? Gelecek seneye, belki yarı na kadar yaşayacağına dair elinde bir senet var mı?</span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">"Seni usandıran, bıktıran sonsuza kadar yaşama korkusudur. Keyif için ebedî dünyada kalacakmış gibi nazlanıyorsun.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">"Eğer ömrünün az ve faydasız geçtiğini anlasaydın, onun yirmi dörtte birini gerçek ve sonsuz bir hayat için ayırırdın.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">"Namaz çok güzel, çok hoş, çok rahat, çok zevkli, çok tatlı bir ibadettir. Ondan usanmak şöyle dursun, insanın zevkine zevk katar."</span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">"Ey midesine düşkün nefsim! Her gün ekmek yer sin, su içersin, havayı teneffüs edersin, onlar sana usanç veriyor mu?</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Indigo">"Madem usandırmıyor; çünkü bunlara sürekli ihti yacın var. Usanmak değil, her seferinde lezzet alırsın.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkRed">"Öyle ise vücudumda senin arkadaşların olan kalbi min gıdası, ruhumun abıhayatı, bütün duygularımı ne şelendiren ve coşturan namaz da seni usandırmamalı."</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">Beş vakit namaz kaç saat sürer?</span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">Namaz kaç vakit?</span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">Beş vakit: Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">Toplam kaç rekât?</span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">Kırk rekât.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">Beş vakit namaz kaç dakikada kılınır?</span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">Birer dakikadan kırk dakikada.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">Dörder dakikadan yirmi dakika da abdest sürsün, diyelim. Böylece beş vakit namaz abdestiyle birlikte bir saat sürer.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">Bir gün kaç saat?</span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">Yirmi dört saat. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">Demek ki, namaza bir saat ayırdığımızda geriye bi zim için tam yirmi üç saat gibi koca bir zaman kalıyor.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">Yirmi üç saat. Bu süre içinde ye iç, yat kalk, çalış dinlen, oku, yaz, gez, dolaş, serbestsin. Bir saati de namaza ayır.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">Zor gelmez, değil mi? Tersi olsa zor gelirdi. Yani yirmi üç saat namaz, bir saat diğer işlere kalsaydı, o zaman zor olurdu.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">Alıntı</span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sevgisiz olmaz, post: 42103, member: 40"] [SIZE=1]namaz kılmak zormu, namazın zorluğu, namaz kılak çok kolay, namaz kılmak isriyorum, namazı sevmek, namaza başlamak[/SIZE] [FONT=Arial Black][SIZE=3]Sizce namaz kılmak çok mu zor? Eğer "evet" diyorsanız, bir daha düşünün... [COLOR=Red][B]Önce bir soru:[/B][/COLOR] [COLOR=Red][B]Namaz usandırır mı?[/B][/COLOR] Bir zaman yaşlı başlı, güçlü kuvvetli, yüce makam sahibi bir adam bana dedi ki: "Namaz iyidir, güzeldir, fakat her gün beşer defa kılmak çoktur, bitmediğinden usanç veriyor' O adamın o sözünden bir hayli zaman geçtikten sonra nefsimi dinledim. (Nefis: içimizdeki kötü düşünceleri seslendiren duygu) işittim ki, nefsim de aynı söz leri söylüyor. Ve nefsime baktım, gördüm ki, tembellik kulağıyla şeytandan aynı dersi alıyor. O vakit anladım: O adam o sözü bütün nefisler namına, herkes adına söylemiş gibidir veya söylettirilrniştir. O zaman ben de dedim: "Madem nefsim beni hep kötü düşüncelere sürüklüyor, nefsini düzeltemeyen kimseyi düzeltemez. Öyle ise önce kendimden başlarım [COLOR=Red]Ve bir cevap:[/COLOR] "Ey nefis! Bu söz cahilce bir söz, içinde tembellik kokuyor ve düşünülmeden rastgele söylenmiş. "Ey talihsiz nefsim! Acaba ömrün ebedî mi? Sonsu za kadar mı yaşayacaksın? Gelecek seneye, belki yarı na kadar yaşayacağına dair elinde bir senet var mı? "Seni usandıran, bıktıran sonsuza kadar yaşama korkusudur. Keyif için ebedî dünyada kalacakmış gibi nazlanıyorsun. "Eğer ömrünün az ve faydasız geçtiğini anlasaydın, onun yirmi dörtte birini gerçek ve sonsuz bir hayat için ayırırdın. "Namaz çok güzel, çok hoş, çok rahat, çok zevkli, çok tatlı bir ibadettir. Ondan usanmak şöyle dursun, insanın zevkine zevk katar." [COLOR=Teal] "Ey midesine düşkün nefsim! Her gün ekmek yer sin, su içersin, havayı teneffüs edersin, onlar sana usanç veriyor mu?[/COLOR] [COLOR=Indigo]"Madem usandırmıyor; çünkü bunlara sürekli ihti yacın var. Usanmak değil, her seferinde lezzet alırsın.[/COLOR] [COLOR=DarkRed]"Öyle ise vücudumda senin arkadaşların olan kalbi min gıdası, ruhumun abıhayatı, bütün duygularımı ne şelendiren ve coşturan namaz da seni usandırmamalı."[/COLOR] Beş vakit namaz kaç saat sürer? Namaz kaç vakit? Beş vakit: Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı. Toplam kaç rekât? Kırk rekât. Beş vakit namaz kaç dakikada kılınır? Birer dakikadan kırk dakikada. Dörder dakikadan yirmi dakika da abdest sürsün, diyelim. Böylece beş vakit namaz abdestiyle birlikte bir saat sürer. Bir gün kaç saat? Yirmi dört saat. Demek ki, namaza bir saat ayırdığımızda geriye bi zim için tam yirmi üç saat gibi koca bir zaman kalıyor. Yirmi üç saat. Bu süre içinde ye iç, yat kalk, çalış dinlen, oku, yaz, gez, dolaş, serbestsin. Bir saati de namaza ayır. Zor gelmez, değil mi? Tersi olsa zor gelirdi. Yani yirmi üç saat namaz, bir saat diğer işlere kalsaydı, o zaman zor olurdu. Alıntı [/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Namaz
Namaz kılmak zor geliyor diyenler
Alt