Namazın bahanesi olmaz

silsile

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Namaz şükürse kılmamak nankörlük müdür?
Namazin bahanesi olmaz der herkes. İki elin kanda olsa kılınır o namaz. Lakin bu ifade bazilarina abartı gelir. Sonucta namazi görüntü olarak benimsemiş bir topluma iki eli kanda namaz kılmayı anlatamazsınız. Şimdi namaza farklı bir bakış açısı getirirsek gerçekten de namazın bahanesi olmadığını idrak ederiz. Namazı şükür olarak düşündüğümüzde namaz kılmamak nankörlük oluyor. Yani Allah bize gün içinde ne yaşarsak yaşayalım iki elimiz kanda dahi olsa şükür içinde olun diyor. Yani nankörlük etmeyin diyor. Olayın özü bu bence. Sizlerin bu konuda fikri nedir.. vesselam

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm kardeşim, senin söylediklerine katılıyorum bence namazın özü; Allah'ın büyüklüğü, bizim kendi aczimizi görüp günde beş vakit ne olursa olsun ben sana muhtacın rabbim, sen den gelecek her yardıma hayr'a muhtacım ben cok acizim, aczimi sana itiraf ediyorum sen olmasan ben bir HİÇ 'im demektir...
Allah'ın beni bana bırakmadan günde 5 defa ben buradayım bana yönel her haline şükret ben seni bırakmam hep yanındayım demesidir...
Kulluğun asıl amacı dır NAMAZ...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Dinin direği namaz ,İBÂDETİN BAŞI NAMAZ, NAMAZ'IN BAHANESİ OLMAZ OLAMAZ..
Namaz, tekbir ile başlayıp selâm ile son bulan, belli fiil ve sözleri içine alan bir ibadettir. Allah'a karşı tesbîh, ta'zîm ve şükrün ifadesidir.

namaz kılmak ve bırakmak sizin elinizde ,imaninizi kuvvetlendirin!!Allah hidayetten ayırmasın..
sen namazı ne için kılıyorsun bence önce bunu düşün.........
tekrar tekrar ,sana gelen vesveseden yaratan rabbimize sığın şüphesiz Allah kendini değiştirmeyene hidayet vermez sen Allahı ara ki O da sana hidayet nasip etsin İnşallah
Allah cc. Yar ve yardımcın olur İnşallah.

KURANDA ALLAH CC BİZLERE 70 DEFA NAMAZ EMRİNİNDEN BAHSETMİŞTİR
VE ALLAH CC BİZLERE 24 SAATLİK BİR ZAMAN BİRİMİ VERMİŞ VE BİZDEN SADECE TOPU TOPU 1 SAAT SÜRECEK BEŞ VAKİT NAMAZI KILMAMIZI İSTEMİŞ.

HZ EBU BEKR RA BİR SÖZÜ VAR DERKİ O PEYGAMBER AŞIĞI:NAMAZSIZ KABRE GİREN KİMSE KÜREKSİZ OKYANUSA AÇILAN KİMSE GİBİDİR:

UNUTMAYALIMKİ NAMAZ MÜMİNİN MİRACIDIR YANİ KULUN ALLAHLA ,BAŞBAŞA KALMASIDIR..DÜŞÜNSENİZE CENABI ALLAH BİZLERİ NAMAZA ÇAĞIRIYOR VE BİZ ÇOK KOMİK BAHANELER UYDURUYORUZ...
KIYAMET GÜNÜ ALLAH CC KULUNA EY KULUM SENİ RABBİNE İBADET ETMEKTEN ALIKOYAN ŞEY NE DİYE SORACAK NE CEVAP VERECEKSİN..?

"Ey Rabbim! Beni ve soyumdan gelecekleri namazı devamlı kılanlardan eyle; ey Rabbimiz! Duamı kabul et!"
ibrahim suresi 40

mhmt51

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Sadece namaz değil,bize emrolunan hiçbir ibadetin bahenesi olmaz.Adı üstünde,farz ibadet...

Namaz ise,dinin direğidir.Direk olmadan,o din ayakta duramaz...

İnsan bu,sevgilisine günde 100-200-300 ... mesaj atar da,ona sevgiliyi veren,can veren,saymakla bitirilemeyecek kadar nimet veren ALLAH C.C için namaz kılmaz.

Namaz borçtur ama sadece borç olarak düşünülürse,tat alınamaz...

Namaz,hem hamd hem de Sahibimiz,her şeyimiz ile muhabbet olarak düşünülürse yani ALLAH aşkı ile kılınırsa,o manevi lezzeti ancak dediğim gibi yapanlar tadar.O tadı duymuş olanlarda,bir vakti kaçırsa bile,nefsine uysa bile,hemen kazasını eder af diler...

Sonra insan bir kıvama gelir ki,o namazı bıraksa namaz onu bırakmaz ;)

silsile

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razi olsun kiymetli paylasimlariniz icin. Bir kissa eklemek istedim buraya. Efendimiz (sav) geceler boyu namaz kilarmis. Bir gun yine namaz kilmaktan ayaklari uykusuzluktan gozleri sistigi bir halde Ayse annemiz ona sen peygambersin. Neden kendini bu kadar yoruyorsun. Senden Allah razi demis. Ve Efendimizin cevabi cok manidar. "ŞÜKREDEN BIR KUL OLMAYAYIM MI"

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Namaz, Allah ile beraber olduğunuz mübarek bir an'ın ikamesidir aynı zamanda.
Borcun bir neticesi değil, şükrün ve beraberliğin icra edilişidir namaz!
Şimdi ben burada;
"Namazın kazası olmaz" dersem yanlış anlarsınız ama yukarıda arkadaşlar yorumlarında resmen bunu ifade etmişler.
Bu da güzeldi.
Sağolasınız.

silsile

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Namazi kazaya birakmakla tesbih veya temsil iscinin alninin teri kuruduktan sonra vermektir emeginin karsiligini. Ne kiymeti kalirki? Haklisiniz.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Başlık: Namazın bahanesi olmaz!

Bahanesi olmayan bir şey'in kazası olur mu..? :) :)

Üst Alt