Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Şiir köşesi
Mustafa Cilasun'un Kaleminden
Ne kadar yerinsem ve o nispette umut beslesem!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Mustafa CİLASUN" data-source="post: 48809" data-attributes="member: 188"><p>Bilmem ki</p><p>nasıl kal eylesem</p><p>Kalbime düşen hissiyatı</p><p>hiç çekinmeden hasretsem</p><p></p><p>Sinemde</p><p>suskun kalmış</p><p>sayfaları bir bir aşikar</p><p>eylesem ve ibretiyle serinlesem</p><p></p><p>Saiklerine</p><p>eriştikçe gam ve</p><p>kederinden arileşsem, hüznü</p><p>bir nebze olsun taleplisine devretsem</p><p></p><p>Ne sakinin</p><p>insicamı virandır</p><p>Ne mecnunun sevdası</p><p>elem zerkeden figandır</p><p></p><p>Vuslat</p><p>ne müthiş bir firkattir,</p><p>ruhun ve kalbin ikliminde ki murattır</p><p></p><p>Nefsim</p><p>ne kadar haz etmesede</p><p>talim ettirdikçe tabi olacak</p><p>ikram-ı tabiattır, zira yaratılmıştır</p><p></p><p>Köy aklıma</p><p>geldikçe imrenirdim</p><p>Şehir hayatına nispet yapan</p><p>mütebessim bir eda görürdüm</p><p></p><p>Bakirliğin</p><p>özgürce salındığı</p><p>sahra olarak telakki</p><p>etmeyi her vakit önemserdim</p><p></p><p>Ve fakat</p><p>şahit olunca elan</p><p>derinden ürperdim,umut ile</p><p>zahiri bir ölçüde nazar etmeye çekindim</p><p></p><p>Sualim</p><p>ne olmuştu bu insanlara</p><p>Taklit üzre hakikati reddeden</p><p>zanlara,örf adına zehaplara</p><p></p><p>Asabiyet</p><p>her tarafı kuşatmış, kazanmak</p><p>için kandırmak maslahat sayılmış</p><p></p><p>Cami hocası</p><p>sanki usanmış, çaresiz</p><p>kalmayı marifet yapmış ve</p><p>mazaret için yarışmaya başlamış</p><p></p><p>Hal bilgisi</p><p>harap olup, unutulmuş</p><p>Sekülerlik adına rekabet revaşlaşmış,</p><p>İzan nederler kaygısını kuşanmış</p><p></p><p>Ne sütün</p><p>ve ne de yoğurdun</p><p>hası kalmış, nefesler tüccar</p><p>olmak için bir sınır tanımamış</p><p></p><p>Geçim</p><p>derdi diye bir avuntu</p><p>nefesleri esir almış,teknelojide,</p><p>her odada baş köşede yerini almış</p><p></p><p>Açıkcası</p><p>hayli tedirginlik yaşadım</p><p>Zafiyet adına ne kadar yol</p><p>katedmişler tasasının burukluğu tattım</p><p></p><p>Hayıflanmak</p><p>ne çareydi ve fakat</p><p>kelam etmek vakti değildi,</p><p>içten çöküşü ziyadesiyle anladım</p><p></p><p>Tabii oldukları</p><p>klavuzu hiç tanıyamadım, ameli ve</p><p>itikadilik adına bir kayıtsızlıkla karşılaştım</p><p></p><p>Ne yapmalıydım,</p><p>nasıl yol almalıydım</p><p>Sevgi adına sanki kurak bir</p><p>iklimle karşılaşmıştım, o an inanmadım</p><p></p><p>Yanıldığıma verdim,</p><p>nefsi marazlığım olarak gördüm,</p><p>tefekkür etmek niyeti bilmeliydim</p><p></p><p>Sabır</p><p>ve metanette dirilmek</p><p>için nasip olan zamana kanaat</p><p>edip ve azimle bedelleşmeliydim</p><p></p><p></p><p></p><p>Mustafa CİLASUN</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mustafa CİLASUN, post: 48809, member: 188"] Bilmem ki nasıl kal eylesem Kalbime düşen hissiyatı hiç çekinmeden hasretsem Sinemde suskun kalmış sayfaları bir bir aşikar eylesem ve ibretiyle serinlesem Saiklerine eriştikçe gam ve kederinden arileşsem, hüznü bir nebze olsun taleplisine devretsem Ne sakinin insicamı virandır Ne mecnunun sevdası elem zerkeden figandır Vuslat ne müthiş bir firkattir, ruhun ve kalbin ikliminde ki murattır Nefsim ne kadar haz etmesede talim ettirdikçe tabi olacak ikram-ı tabiattır, zira yaratılmıştır Köy aklıma geldikçe imrenirdim Şehir hayatına nispet yapan mütebessim bir eda görürdüm Bakirliğin özgürce salındığı sahra olarak telakki etmeyi her vakit önemserdim Ve fakat şahit olunca elan derinden ürperdim,umut ile zahiri bir ölçüde nazar etmeye çekindim Sualim ne olmuştu bu insanlara Taklit üzre hakikati reddeden zanlara,örf adına zehaplara Asabiyet her tarafı kuşatmış, kazanmak için kandırmak maslahat sayılmış Cami hocası sanki usanmış, çaresiz kalmayı marifet yapmış ve mazaret için yarışmaya başlamış Hal bilgisi harap olup, unutulmuş Sekülerlik adına rekabet revaşlaşmış, İzan nederler kaygısını kuşanmış Ne sütün ve ne de yoğurdun hası kalmış, nefesler tüccar olmak için bir sınır tanımamış Geçim derdi diye bir avuntu nefesleri esir almış,teknelojide, her odada baş köşede yerini almış Açıkcası hayli tedirginlik yaşadım Zafiyet adına ne kadar yol katedmişler tasasının burukluğu tattım Hayıflanmak ne çareydi ve fakat kelam etmek vakti değildi, içten çöküşü ziyadesiyle anladım Tabii oldukları klavuzu hiç tanıyamadım, ameli ve itikadilik adına bir kayıtsızlıkla karşılaştım Ne yapmalıydım, nasıl yol almalıydım Sevgi adına sanki kurak bir iklimle karşılaşmıştım, o an inanmadım Yanıldığıma verdim, nefsi marazlığım olarak gördüm, tefekkür etmek niyeti bilmeliydim Sabır ve metanette dirilmek için nasip olan zamana kanaat edip ve azimle bedelleşmeliydim Mustafa CİLASUN [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Şiir köşesi
Mustafa Cilasun'un Kaleminden
Ne kadar yerinsem ve o nispette umut beslesem!
Alt