Ne yapacağımı bilmiyorum

runya2

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Ne yapacağını bilememek, ne yapacağımı bilmiyorum, çok zor bir dönemdeyim.
Selamunaleykum hocam, benim liseden beri devam eden 6 yillik arkadasim oldu, simdiye kadar evlenelim, sozlenelim dedim hep erken dedi, gereken önemi vermedi. Simdi askere gitti, askere gidince arayip sormadi, bende ayrildim. Aradan 3 ay gecti sesi cikmayinca bende evlenmeyi dusundum, karsima iyi biri cikmisti evlenme karari almistim ki askerden izne gelmis benim bu durumu duyunca simdi mantik evliligi icin bizi yakma onu sevmiyosun askerden gelir gelmez evlenelim diyor. Ne yapacagimi bilmiyorum, kalbim ikiye bolunmus durumda cok zor bir donemdeyim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Allah hakkınızda hayırlar nasib etsin, hayırlı adımlar atma gücü versin amin amin..
Evlilik;nasip ,kismet gönül işi!! akıl,fizik ,mantık işi değil! Kalbine karşılık bir kalp bulmak!..

Ne yapacağınızı bilmediğiniz zamanlar ,bir tıkanıklık olur sanki en iyisi bir mola verip hayatının bütünsel bir muhasebesini yapması,
kişiyi kendi kendisi ile olaylari bir gözden geçirmesi gerekli..kendinize biraz zaman verin!!gelişen olaylar zaten Size ne yapmaniz gerektiğini gösterecektir..
mademki 6 sene beraber idiniz Onun askerden gelmesini bekleyin ve baktiniz halen evlenmek istemiyor o zaman hayatiniza devam edersiniz..
ama şunu unutmayın;

bir ilişkiden ayrılırken sadece bedenen değil!!Biten bir ilişkiyi zihnen ,kalbinden kabullenmek ,Kaderin ile barışmak gerekir..
kalp + beyin + beden+Duygu +vicdanin ile O insandan ayrılmadan Hayat yoluna çıkmayın!! Yoksa hep iki İki Dünya Arasında yaşarsınız ..

kadın yada erkek fark etmez, eş,sözlü,nişanlı farketmez ayrılık noktasına geldiğiniz kişilerle bağlarınızı bitirmeden başka ilişkilere asla kalbinizi açmayın!!
eğer açarsanız yalan ve riyanın üzerine kurulan aşk yada hayellerinizde şeytan bir gün sizi rezil etmek için peşinizde olur..şimdi sizin önünüzde bir sıkıntı var
ama birde Allah cc.var mutlaka Allah sabırlı olursanız size ferah kapısını açıcaktır.her şeyin hayırlısı için dua ediniz ..

runya2

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Sagolun cevabiniz icin hocam ama benim o kisiye karsi guvenim yok denecek kadar azaldi. Artık evlenirsem mutsuz olurum dusuncesi oldu. Ona karsi hala sevgi var icimde ama guvende onemli degil mi? Birde biz ayrikdiktan sonra mutsuz oldugum donemde karsima biri ciksin evlenicem yeter demistim. Cikti da ona evlenme konusunda olumlu davranmistim, simdi ona nasil yeniden yok diyecem cok zor bir durum yaa ne yapayim ben?

Selamunaleykum hocam nasil davranmam gerekir sizce? guzel bir dille o kisiye evlenmek istemedigimi mi yeniden soyleyemem gerek.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Allah hakkınızda hayırlar nasib etsin, hayırlı adımlar atma gücü versin amin amin..

Evlilik, dizi filmlerdeki gibi pembe düş değildir. İki bilinmeyenli bir denklem gibidir. Bünyesinde birtakım problemler olacaktır.
Evliliğe hazır olmadan evlenmeye kalkışmayın...Dikkat edin ;Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın..

Evleneceğin kişiye birbirinizi biraz daha yakından tanıyabilmek için biraz daha zamanaihtiyaciniz olduğunu söyleyin...
bu karariniza saygı duyarsa demek ki akılı ve Anlayışlı biri yook yok duymazsa O zaman Sizin, Kararlarınıza ve ruh halinize aldırış etmeyin biri..
Seven insan,anlayışlı olur Sevgi olan yerde bencilik olmaz!!

https://www.islamiforumlar.net/gonu...-yapmam-lazim-vicanim-paramparca-durumda.html

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm; gönül sızım ablamın söylediklerinin üzerine söylenecek çok birşey yok aslında ama yinede yazmak istedim. Bunu daha önce burda bir kaç arkadaşa daha yazmıştım. Evlilik kaderdir. Kiminle evleneceğimiz ezelden muayyen olup, hiçbir surette değişmeyecegini,
hatta Ashab-ı Kiram'dan bir zatın Peygamberimize ;
"Falan kadınla evlenmek istiyorum, duâ buyurun."
demesi üzerine ;
"Eğer sana İsrafil, Mikail ve... Hamele-i Arş [a.s] duâ etse,
aralarinda Bende bulunsam, gene sen ancak senin için yazılan kadınla evlenirdin."
[Ramuz:357/9]

Burdan anlaşıldığı gibi ne olursa olsun kaderimizde kim varsa onunla evleniriz. Bu durumda sonunda pişman olmamak için şimdi sizinle evlenmek isteyen kişiden diğer arkadaşın askerliğini bitireceği döneme kadar misal 6 ayı kaldıysa bana 6 ay müsade et zor bir dönemden geçiyorum düşünmek istiyorum diyerek zamana bırakabilirsin. Gönül sızım ablamın dediği gibi gerçekten seviyor ve istiyorsa zamanı seve seve verecektir. Tabi şöyle bir durumda var bu zaman içerisinde bu arkadaşada askerde olan arkadaşada umut vermemelisin. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ne diyor; umut verip güven aşılayıpta yarı yolda bıraktığınız insanın gönül sadakasını iki dünyada da veremezsiniz. Bu yüzden Allah rızası için dikkat et. Kendi şahsi düşüncemi söylemem gerekirse iki arkadaşı da tanımıyorum, nasıl konuşuyorlar konuşurken ne kadar samimiler bilemem bu yüzden kimsenin günahını almak istemem. Ancak sizin evlilik olayınız ciddiye binince neden bu arkadaş arayıp sormazken şimdi ortaya çıktı, hadi çıktı izne gelmiş istese ailesine konuyu açıp en azından bir söz gibi birşey yapmazmıydı? Tabi şu da var belkide gerçekten erken olduğunu düşündüğü içindi. Bunlar benim nacizane düşüncelerim eğer aklı gönlünde bu arkadaştaysa sonunda pişman olmamak için en doğrusu evlenmek isteyen arkadaştan zaman isteyip onun dönmesini bekleyip onunla bir kere daha konuşup işi ciddiye bindirmesini sağlaman yok yine erken derse o zaman ona göre düşünüp karar vermen en doğrusu olur. Kolay bir durum değil haklısın ama zamana bırakıp sabretmekten başka çarende yok. Hakkında hayırlısını nasip eylesin Mevlam. Kendini boş yere üzüp yıpratma Allahın istediğinden başkası olmaz. Allah yardımcın olsun...

birsen

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamin aleykum burada onca bilgili ve değerli insanlar varken bana fikir vermek düşmez ama istihare namazi kılın bence belki bir fikir sahibi olursunuz

safir

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
selamûn aleykum kardeslerim bende birsen kardesime katiliyorum bence durumunuz isteharelik olmus istihare allah ( c.c) danismak demek degilmi rabbime danisarak hareket etmek uygun olur diye dusunuyorum ben rabbim yardimcin olsun...

Üst Alt