Neden Hayırlısı Olsun Diyoruz?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
hayirlisi.jpg

Müminin en önemli özelliklerinden biri, bir olaydan, alınması gereken bir karardan, atılması gereken önemli bir adımdan önce “hakkımızda hayırlısı” demesidir...

Bunu söyleyen mümin aslında şunu kabul eder: “Ben kendi istediğim olsun diye ısrar etmiyorum, benim için gerçekten hayırlısı neyse o olsun”...

Peki mümin böyle bir şeyi neden yapar ki? Kendi istediği gerçekleşsin diye Allah’a yalvarmak, Allah’tan bu doğrultuda istekte bulunmak varken neden hayırlısı neyse o olsun der ki? Kuşkusuz ki bunun nedeni o konuda bir isteği, bir tercihi bulunmaması değildir...
Allah cc. bu durumun önemini Kuran’da şu şekilde ifade ediyor;
"
Bir şey sizin için hayırlı olduğu halde siz ondan tiksinebilirsiniz. Ve bir şey sizin için şer olduğu halde siz onu sevebilirsiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz. "
(2 Bakara Suresi- 216)

Hayrı ve şerri sadece bu dünya ile kısıtlı da düşünmememiz gerekiyor...
Dünyanın en çok kazandıran işi, en mutlu eden eşi, en çok onurlandıran başarıları eğer insanı Allah yolunda imandan, uğraşmaktan alıkoyuyorsa o zaman zaten pek tabi ki o kişi için şerdir. Allah herkesi böyle sağlıktan, böyle başarıdan, böyle aşktan korusun

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
“Ben kendi istediğim olsun diye ısrar etmiyorum, benim için gerçekten hayırlısı neyse o olsun”duaa..

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]Allah'ım gönlümüzdekini hakkımızda hayırlı eyle, hakkımızda hayırlı olanı gönlümüze razı eyle. Rabbim hayırlarla yüzümüzü güldürsün inş. [/FONT]

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Hoşunuza gitmeyen bir şey, hakkınızda hayırlı olabilir. Hoşunuza giden bir şey de hakkınızda şerli olabilir. Allah bilir, siz bilmezsiniz....Bediüzzaman Hazretlerinin ifadesiyle, mesela, birisi kendine bir erkek evlát ister. Cenab-ı Hak, Hazret-i Meryem gibi bir kız evlát veriyor. Bu durumda adama “duâsı kabul olmadı” denilmez. “Daha evla bir surette kabul edildi” denilir. Hem bazen kul kendi dünyasının saadeti için duâ eder. duâsı ahiret için kabul olunur. “duâsı reddedildi” denilmez...Cenab-ı Hak Hakîm’dir. Biz O’ndan isteriz. O da bize cevap verir. Fakat hikmetine göre bizimle muamele eder. Öyle ki, hasta, tabibin bilgisini yok saymamalı, hikmetini görmezlikten gelmemeli.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]Ya Rabbi sen hakkımızda hayırlı olanlar ne ise bize onları ver…senin katında iyi olanı nasip et.şüphesiz biz bunu bilmekten aciz kullarız…Sen bizim gönlümüzden geçene göre değil, bizlleri senin katında sevimli kılacak isteklere göre muamele et.[/FONT]

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ya Rabbi sen hakkımızda hayırlı olanlar ne ise bize onları ver…senin katında iyi olanı nasip et...

Üst Alt