Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Forum Kuralları
Misafirler için soru ve paylaşım bölümü
Neden yaratıldık ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 94770" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: black">Merhaba,Neden yaratıldık..?</span></p><p><span style="color: black">İnsanı Allah yaratmıştır ve kuşkusuz bu yaratışın belirli bir amacı vardır. Bu gerçek Kuran'da, "Biz, bir 'oyun ve oyalanma konusu' olsun diye göğü, yeri ve ikisi arasında bulunanları yaratmadık" (Enbiya Suresi, 16) ayeti ile haber verilir. İnsanın yaratılış amacı, başka bir ayette de şöyle bildirilir:</span></p><p><span style="color: black">"Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım." </span></p><p><span style="color: black">ZÂRiYÂT Suresi 56. ayet.</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">İnsanın yaratılışının tek gerçek amacı Allah'a kulluk etmesidir. Ancak burada bir yanlış anlamaya karşı dikkatli olmak gerekir: İnsanın yalnızca Allah'a kulluk etmek için yaratılmış olması, sadece bazı ibadetleri yapmanın yeterli olacağı anlamına gelmez. </span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">Kuşkusuz Peygamber Efendimiz (sav)'in Ebu Hureyre (r.a.)’den rivayet edilen; “Beş vakit namazlar, gelecek haftaya kadar cüm’a, gelecek seneye kadar ramazan, büyük günahlardan sakınılırsa, aralarındaki hatalar için kefarettirler.” (Müslim) (Riyazü’s Salihin, İmamı Nevevi, çeviren: Mehmet Emre, Bedir yayınevi, sf.698) kudsi hadisiyle önemini bildirdiği 5 vakit namaz ibadeti ve oruç, zekat, tesettür gibi diğer ibadetler titizlikle uygulanması gereken farzlardır ve her mümin bunları yerine getirmekle yükümlüdür. </span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">Ancak Allah'a kulluk etmek, hayatın her alanını kapsar ve asıl olarak da, Allah'ı tanımak, O'na yakın olmak ve tüm yaşamı O'nun gösterdiği yola göre sürdürmek demektir. </span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">Bu şekilde yaşayan, yani yalnızca Allah'a kulluk eden bir insan, dünyanın en güzel, en huzurlu, en zevkli hayatını yaşar. Çünkü Allah'ın Kuran'daki emirlerinin tümü çok kolaydır. İnsan Allah'a kulluk etmekten zevk alacak şekilde yaratılmıştır ve bunu yapmakla da bu yaratılışına (fıtrat) uygun hareket etmiş olur. </span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">İnsan, yalnızca Allah'a kulluk etmek üzere yaratılmıştır, yaratılışı (fıtratı) bu temel üzerindedir. Allah onu yoktan var etmiş, ona "Kendi ruhundan üflemiş", onu "bir damla sudan" (spermden) bir insan haline getirmiş ve onu geçici bir süre için dünyaya göndermiştir. </span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">İnsana düşen, kendisini Allah'ın yarattığını bilmek ve bundan dolayı her an O'na şükretmektir. Böylece kendisi için geçici bir yurt olan dünyada Allah'ın gösterdiği amaca uygun olarak yaşayacak, olgunlaşıp eğitilecek ve asıl yurduna, ahirete gidecektir. </span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black"><strong>İşte bu, insanın yaratılışına (fıtratına) uygun olarak davranması demektir. </strong></span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">kudsi hadisde cevabı verilmiş sorudur. "Ben gizli bir hazineydim, bilinmeyi istedim ve mahlûkatı yarattım"</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">Allah cc. bizi yarattı ise vardır bir bildiği ,bir hikmeti...rabbimin hikmetinden sual olunmaz..demek gerekiyor sanırım ,hepimiz bu hayat sınavını vermek için yaratıldık ve tekrar Allah'a gerçek dünyaya döneceğiz. ek olarak bizler sadece varız ve ona aitiz. ben zamansız aleme ait bir özüm ve benim sandığım aklım dahil, tüm dünya varlığım sadece emanettir. bunun cevabını ancak ona döndüğümüzde daha iyi anlayabileceğiz. </span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">her canlı ölümü tadacak ve o zaman neden yaratıldığımızı ve neden yapmayın ya da yapın diye Allah cc. tarafından emredilen görevlerin ödüllerini ve cezalarını göreceğiz. Allah hem bu dünya da hem de öbür dünya da hepimizin yardımcısı olsun.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 94770, member: 1049"] [COLOR="black"]Merhaba,Neden yaratıldık..? İnsanı Allah yaratmıştır ve kuşkusuz bu yaratışın belirli bir amacı vardır. Bu gerçek Kuran'da, "Biz, bir 'oyun ve oyalanma konusu' olsun diye göğü, yeri ve ikisi arasında bulunanları yaratmadık" (Enbiya Suresi, 16) ayeti ile haber verilir. İnsanın yaratılış amacı, başka bir ayette de şöyle bildirilir: "Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım." ZÂRiYÂT Suresi 56. ayet. İnsanın yaratılışının tek gerçek amacı Allah'a kulluk etmesidir. Ancak burada bir yanlış anlamaya karşı dikkatli olmak gerekir: İnsanın yalnızca Allah'a kulluk etmek için yaratılmış olması, sadece bazı ibadetleri yapmanın yeterli olacağı anlamına gelmez. Kuşkusuz Peygamber Efendimiz (sav)'in Ebu Hureyre (r.a.)’den rivayet edilen; “Beş vakit namazlar, gelecek haftaya kadar cüm’a, gelecek seneye kadar ramazan, büyük günahlardan sakınılırsa, aralarındaki hatalar için kefarettirler.” (Müslim) (Riyazü’s Salihin, İmamı Nevevi, çeviren: Mehmet Emre, Bedir yayınevi, sf.698) kudsi hadisiyle önemini bildirdiği 5 vakit namaz ibadeti ve oruç, zekat, tesettür gibi diğer ibadetler titizlikle uygulanması gereken farzlardır ve her mümin bunları yerine getirmekle yükümlüdür. Ancak Allah'a kulluk etmek, hayatın her alanını kapsar ve asıl olarak da, Allah'ı tanımak, O'na yakın olmak ve tüm yaşamı O'nun gösterdiği yola göre sürdürmek demektir. Bu şekilde yaşayan, yani yalnızca Allah'a kulluk eden bir insan, dünyanın en güzel, en huzurlu, en zevkli hayatını yaşar. Çünkü Allah'ın Kuran'daki emirlerinin tümü çok kolaydır. İnsan Allah'a kulluk etmekten zevk alacak şekilde yaratılmıştır ve bunu yapmakla da bu yaratılışına (fıtrat) uygun hareket etmiş olur. İnsan, yalnızca Allah'a kulluk etmek üzere yaratılmıştır, yaratılışı (fıtratı) bu temel üzerindedir. Allah onu yoktan var etmiş, ona "Kendi ruhundan üflemiş", onu "bir damla sudan" (spermden) bir insan haline getirmiş ve onu geçici bir süre için dünyaya göndermiştir. İnsana düşen, kendisini Allah'ın yarattığını bilmek ve bundan dolayı her an O'na şükretmektir. Böylece kendisi için geçici bir yurt olan dünyada Allah'ın gösterdiği amaca uygun olarak yaşayacak, olgunlaşıp eğitilecek ve asıl yurduna, ahirete gidecektir. [B]İşte bu, insanın yaratılışına (fıtratına) uygun olarak davranması demektir. [/B] kudsi hadisde cevabı verilmiş sorudur. "Ben gizli bir hazineydim, bilinmeyi istedim ve mahlûkatı yarattım" Allah cc. bizi yarattı ise vardır bir bildiği ,bir hikmeti...rabbimin hikmetinden sual olunmaz..demek gerekiyor sanırım ,hepimiz bu hayat sınavını vermek için yaratıldık ve tekrar Allah'a gerçek dünyaya döneceğiz. ek olarak bizler sadece varız ve ona aitiz. ben zamansız aleme ait bir özüm ve benim sandığım aklım dahil, tüm dünya varlığım sadece emanettir. bunun cevabını ancak ona döndüğümüzde daha iyi anlayabileceğiz. her canlı ölümü tadacak ve o zaman neden yaratıldığımızı ve neden yapmayın ya da yapın diye Allah cc. tarafından emredilen görevlerin ödüllerini ve cezalarını göreceğiz. Allah hem bu dünya da hem de öbür dünya da hepimizin yardımcısı olsun.[/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Forum Kuralları
Misafirler için soru ve paylaşım bölümü
Neden yaratıldık ?
Alt