Nefse yenik düşmek

fatih06

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamunaleykum, nefsime çok yenik düşüyorum içimden hep ibadet yapmak geliyor ama bi türlü yenemiyorum nefsimi. İçimde hep bi iyilik var insanlara karşı ama bi tarafdan bu devirde kötülük yapan kazanıyor diyor. Yardım edin nasıl kurtulacam ben.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Aleyküm es selam kardeşim aramıza hoş geldin;nefis zor bir varlık,ahireti bilmez,canının yanacağı umurunda olmaz onu eğer elinden tutup çekmezsen kendini uçurumdan atar ölüp parçalanacağı aklının işi olmaz,o cehennem bilmez,ateş bilmez ,yanacağı ,hesaba çekileceğini bilmez sen ona anlatmaz isen yaptığı yanlışların önünden tedbir almazsan kendisiyle birlikte seni alır uçurumlardan da uçurur,cehennem çukurlarına da atar,hesaba çekileceğinin derdinde değil, gözle gördüğü ,kulakla işittiğinin derdinde olur sürüklenir insanı da ardından sürükler.....Bunu yenmek için bütün dikkatini onun yaptığı hatalara yönlendirebilirsin böylelikle yanlışı eğriyi ayırt edebilirsin onun hoşuna gidiyorsa yaptığın iş anla ki yanlış sana zarar verecektir, fakat bununda bir sınırı vardır.''Nefislerimizin de üzerimizde hakkı olduğunu unutmadan''hareket etmek gerekiyor.Örnekle açıklamak gerekirse hiç evlenmemek ,sürekli oruçlu olmak,uyumamak vs gibi....Nefis ölmez ancak susturulur, onu etkisiz hale getirebiliriz bu ahir zamanda hayli zor olsa da Allah cc için hiç bir şey zor olmadığından daim her işimizde olduğu gibi nefisle mücadelemizde de yine Allah cc yardım isteyeceğiz.

Her insanın bir çok eksik yönü vardır ,zaafı vardır,noksanı vardır,şeytan insanın damarlarında gezer ve kimin açık bir yönü varsa hep oyunlarını o konularda oynar ve nefsi sürekli fitneler,sizin eksik tarafınızda; dünya işleri ve insanların yaptığı hatalardan kendinize bir şekilde pay çıkarabilirmiyim olabilir?Çıkar gözetirken imanınız için çıkar gözetin,ahiretiniz için çıkar gözetin ,güzel insan olmak için çıkar gözetin kendinize ve nefsinize;'' hayırlı olanın bu olduğunu ve Allah cc'den gelip ona döneceğimizi dünya ve içindekilerin kaybolup gideceğini'' sık sık hatırlatın.Bu İbrahim as ''BEN KAYBOLAN ŞEYLERİ SEVMEM ''düşüncesi ile yola çıkarak Allah cc ve sonsuzluğu bulduğunu hatırlamanıza bu kıssa ile kuvvet bulmanıza yardımcı olacaktır inşallah güzel kardeşim sizin sorunuzun vesilesi ile cümle ümmeti Muhammed'e Rabbül alemin nefis mücadelemizde yar ve yardımcımız olsun inşallah diyerek sizi selametle yerlerin ve göklerin yegane sahibi olan Allah cc emanet ediyorum.

Üst Alt