G
GREEN1
Kayıtsız
Misafir
Selamünaleyküm. İyi günler hocam ben kuran öğrenmek istiyorum. Web sitenize baktım da verdiğiniz bilgiler ile öğrenebilirmiyim acaba. Gerçekten çok istiyorum öğrenmeyi. Daha önce hep ders çaliştiğim için öğrenme zamanım olmadı ama şimdi Allah izin verirse kutsal kitabımızı öğrenmek istiyorum. Hocam bir de size bir sorum olacaktı. Daha önce bu soruyu bir kaç cami imamına da sordum ama mantıklı cevap alamadım malesef. Hocam benim sorum kısaca şu: Ben lise yıllarımda çok çalıştım okul birincisi olmak için ve oldum da ama hiç bir zaman kendimle övünmedim. Her zaman Allah'ıma şükrettim çünkü çalıştım ve tevekkül ettim, Allah da yardımcı oldu amacıma ulaştım. Bir de Mevlana hazretlerinin bir güzel sözü vardır 'Bir mum diğer bir muma ateşinden verirse ateşinden hiç bir şey kayabetmez' gerçekten ben hep bu mantıkla liseyi okudum ve bir çok arkadaşımla bilgimi paylaştım. Kısacası gücümün yettiği kadar arkadaşlarıma nasıl başarılı olunur, nasıl ders çalışılır bunların püf noktasını anlattım. Sonra da hayatımda en çok sevdiğim ve en iyi dostum olarak gördüğüm gözlerim ağrıdı. Bir çok doktora gitmeme rağmen hep paramı aldılar zerre kadar da faydasını görmedim. Ailemin durumu kötü olmasına rağmen elindeki bütün paralarını benim için harcadılar. Ve gözüm daha da kötü oldu. Lisede o kadar çok emek harcamiştim ki sınavlara iki gözlükle ve göz üzerine piyasadaki en ağir ilaçları kullanıyordum. Ama sınava hep dua ederek girdim emeğimin karşiliğini almasamda idare edecek bir üniveriteye yerleştim. Ama eski gözlerimden eser kalmamiştı ve eskisi kadar da güçlü değildim gözlerimden dolayı. Kendime her zaman şu soruyu sordum 'Ben her zaman elimden geldiği ölçüde arkadaşlarıma yardımcı oldum gerek bilgi olarak gerekse harçliğimi paylaştığım günler oldu. Yani niçin gözlerim bu kadar kötü oldu. Bu kadar büyük bir sorun olmaması gerekiyordu. Bu yuzden dinde de soğudum. Bir çok amacımı bu yuzden gerçekleştiremeyecegim ve gittikçe acımasızlaşan dünyamızda ilerde birisininde yardimcı olacağimi düşünmüyorum. Gözlerim ağirmasaydı kimseye muhtaç olmayacaktım, sadece Allah a muhtaç olacaktım. Ama bu hastalıkla beş yıl uğraştım hep yenildim ve şuan elimden gelen tek şey samimi bir şekilde dua etmek. Gözlerim ağirmasaydı yine elimden geldiğince diğer insanlara yardım edecektim.... Hocam bu durumda ne yapmalıyım sorun nerde, niçin böyle ağir bir hastalıkla imtahan oluyorum. Cevabınız için şimdiden teşekkürler...