Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Niçin ağır bir hastalıkla imtihan oluyorum?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 99873" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: Black">Aleykümselam kardeşim,öncelikle sana Allah'tan şifa dilerim bedenine ve ruhuna...</span></p><p><span style="color: Black">Ben de fii tarihinde ağır bir hastalıkla imtihan olmuştum neden ben neden BEN....?</span></p><p><span style="color: Black">ve çok zaman sonra anladım ki RAbbim beni geleceğe hazırlıyormuş böryle olması gerekiyormuş.....</span></p><p> <span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Allah herkese kaldırabileceği bir yük veriyorsa vardır bir sebebi hikmeti...Yapan ve yaptıran Allahtır, hastalıklar , sıkıntılar ,dertler , evlatlar , mallar hepsi birer imtihandır, herkesin bir imtihanı var ama hepimizinki farklı . </span></p><p><span style="color: Black">Bunu Allahtan gelen bir misafir olarak görmeye çalış ,her misafir gibi sıkıntılarda gelir ve gider ..bunu nasip edene verene sığın , dualarla , namazlarla yaklaş..</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Allaha , neden diye sorgularsan eğer imtihan sürecini uzatırsın ,stresse girersin.. Stres, halkın bildiği ve kullandığı anlamıyla, sıkıntıları kafaya takmak demektir. </span></p><p><span style="color: Black">Sıkıntılar insanı mutsuz ediyor. Mutsuzluk insanı hasta ediyor. enerjisini bitiriyor... Kimisi hastalıklarla mücadele etmekten yoruluyor. Mutsuz ve hasta oluyor...hastalığına, sıkıntısına yetmez gibi bir tane daha fazla sıkıntı ekliyor...</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Bunun yerine dua edelim derdi veren ile derdi paylaşalım dertler Rabbin ile paylaştıkca azalır ;Rabbimize sığınalım elbet geçicek de. Derdi Allahtan büyük görürsen , bir adım öteye geçemezsin . Unutma ki Yaradan çok büyük , cümle olmazları oldurur. </span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Hz. İbrahimi hatırla ; ateşin bir gül bahçesine dönüşünü , Hz Eyüpü hatırla , kurtlanan bedeninin tekrar sağlığına kavuşmasını . Bunların yegane ve tek sebebi Allaha koşulsuzca teslim olmalarıydı . </span></p><p><span style="color: Black">Rabbine sığın . Derdi veren O , dermanda onda gizli. Allah yar ve yardımcın olsun . </span></p><p><span style="color: Black">Rabbine güven ve kendini ona bırak; ‘Onun her işinde bir hayır vardır’! Ben de öyle yaptım. O günden sonra bana bir rahatlama ve güven geldi. Artık gelecekten korkmamaya ve önüme gelenleri kendim için hayırlı görmeye başladım. </span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Allah, Âdildir zulmetmez.. Hakîmdir abes iş yapmaz. Mülkün sahibidir, mülkünde dilediği gibi tasarruf etme hakkına sahiptir.. O, Cemil-i mutlaktır, yaptığı her şey ya doğrudan veya sonuçları itibariyle güzeldir... </span></p><p><span style="color: Black">Ve bizim kısa aklımız onun sonsuz hikmetleri kuşatıp kavrayamaz... </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 99873, member: 1049"] [COLOR="Black"]Aleykümselam kardeşim,öncelikle sana Allah'tan şifa dilerim bedenine ve ruhuna... Ben de fii tarihinde ağır bir hastalıkla imtihan olmuştum neden ben neden BEN....? ve çok zaman sonra anladım ki RAbbim beni geleceğe hazırlıyormuş böryle olması gerekiyormuş..... Allah herkese kaldırabileceği bir yük veriyorsa vardır bir sebebi hikmeti...Yapan ve yaptıran Allahtır, hastalıklar , sıkıntılar ,dertler , evlatlar , mallar hepsi birer imtihandır, herkesin bir imtihanı var ama hepimizinki farklı . Bunu Allahtan gelen bir misafir olarak görmeye çalış ,her misafir gibi sıkıntılarda gelir ve gider ..bunu nasip edene verene sığın , dualarla , namazlarla yaklaş.. Allaha , neden diye sorgularsan eğer imtihan sürecini uzatırsın ,stresse girersin.. Stres, halkın bildiği ve kullandığı anlamıyla, sıkıntıları kafaya takmak demektir. Sıkıntılar insanı mutsuz ediyor. Mutsuzluk insanı hasta ediyor. enerjisini bitiriyor... Kimisi hastalıklarla mücadele etmekten yoruluyor. Mutsuz ve hasta oluyor...hastalığına, sıkıntısına yetmez gibi bir tane daha fazla sıkıntı ekliyor... Bunun yerine dua edelim derdi veren ile derdi paylaşalım dertler Rabbin ile paylaştıkca azalır ;Rabbimize sığınalım elbet geçicek de. Derdi Allahtan büyük görürsen , bir adım öteye geçemezsin . Unutma ki Yaradan çok büyük , cümle olmazları oldurur. Hz. İbrahimi hatırla ; ateşin bir gül bahçesine dönüşünü , Hz Eyüpü hatırla , kurtlanan bedeninin tekrar sağlığına kavuşmasını . Bunların yegane ve tek sebebi Allaha koşulsuzca teslim olmalarıydı . Rabbine sığın . Derdi veren O , dermanda onda gizli. Allah yar ve yardımcın olsun . Rabbine güven ve kendini ona bırak; ‘Onun her işinde bir hayır vardır’! Ben de öyle yaptım. O günden sonra bana bir rahatlama ve güven geldi. Artık gelecekten korkmamaya ve önüme gelenleri kendim için hayırlı görmeye başladım. Allah, Âdildir zulmetmez.. Hakîmdir abes iş yapmaz. Mülkün sahibidir, mülkünde dilediği gibi tasarruf etme hakkına sahiptir.. O, Cemil-i mutlaktır, yaptığı her şey ya doğrudan veya sonuçları itibariyle güzeldir... Ve bizim kısa aklımız onun sonsuz hikmetleri kuşatıp kavrayamaz... [/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün 3 rekat olan son namazı nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Niçin ağır bir hastalıkla imtihan oluyorum?
Alt