Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Nişan attım günah mı?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Ab-ı Hayat" data-source="post: 101917" data-attributes="member: 6530"><p>Ve aleyküm selam kardeşim,</p><p></p><p>Buhârî ve Müslim'in beraberce naklettiği bir hadîste <strong><span style="color: Purple">Peygamber Efendimiz (sav): </span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple">"(Akıllı ve olgun) Mü'min aynı delikten iki defa sokulmaz, ısırılmaz." </span></strong></p><p>(Buhârî, Edeb, 83; Müslim, Zühd, 63) buyurmuştur.</p><p></p><p>Yânî akıllı ve olgun mü'min, dîn ve dünyâ işlerinde sakınılacak şeylerden sakınır, ihtiyâtlı, tedbirli ve uyanık hareket eder, <strong><span style="color: purple">bir defa aldatılsa bile gaflete düşüp ikinci defa aynı hataya düşmez. </span></strong></p><p></p><p>Tıpkı bu hadis-i şerifinde soyledıgı gibi bir defa yogun ısrarlara dayanamayıp kabul ettin hiç içinin ısınmadıgı bir insanla evlenmeyi!..</p><p><strong>Bir insan evliliği bana göre aklen değil kalben yapmalı!</strong></p><p><strong>evlilik işi mantıksal degil hissel manevi biseydir! <span style="color: purple">sen ticaret yapmıyosun kı mantıgınla yola cıkasın!</span></strong></p><p><strong></strong></p><p>Düşünsene; hiç begenmediğin, sevmediğin, içinin ısınmadıgı bir adamla bir ömür her seyi beraber yapmak zorunda kalacagını! bence düsünmesi bile korkunç!</p><p>hele ki böyle bi çagda böyle bir devirde insanların düşüncelerinin eylemlerinin özgürce yapılabildiği bir çagda!</p><p></p><p>Annene gelince; kendisi o cocugu cok sevmis olabilir, iyi bir cocuk benim cocuguma iyi bir es oluır dıyebilir ama atladıgı bir sey var; kendisine damat (evlat) adayı degil, kızına koca bulacak! dolayısıyla annenın kendi dusuncesinden ziyade , senin bu konuya nasıl baktıgın kalben ısınman begenmen sevmen onemli!</p><p></p><p>Evlilik irade değil, idare işidir demişler; </p><p>sevmediğin bir insanı nereye kadar idare edebilirsin ki?</p><p>insan; sevdiğini, deger verdiğini idare eder, tölerans gösterir!</p><p>İnsanın nefsi bunu yapar her zaman, kendimizi kandırmayalım!</p><p></p><p>En son olarak;</p><p>her gün gazete okuyan bir insan olarak söylüyorum;</p><p>diyelim ki sen bu çocukla evlendin ama bir türlü için ısınmadı, sevemedin ne olacak ? yasın da genc anlasamıyorsunuz da;</p><p>baslıycaksın care aramaya ben sana soyluyorum ama ornek olarak sakın yanlıs anlama; belki de dısarıda aramaya başlıyacaksın sevgiyi ilgiyi!</p><p>Her gün nıce haberler çıkıyo karsımıza!</p><p></p><p>Aklını başına al kardeşim,</p><p>bu hayat senin hayatın!</p><p>Herşeyi kendin idare edip; kendin savasacaksın basına geleceklerle!</p><p></p><p>Onun için ben derim ki;</p><p>evlilik gönül işidir bu konuda kimseye laf düşmez!</p><p>gönlün var ise tamam, yok ise sonradan olur larla kendini kandırma!..</p><p></p><p>Allaha emanet ol....</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ab-ı Hayat, post: 101917, member: 6530"] Ve aleyküm selam kardeşim, Buhârî ve Müslim'in beraberce naklettiği bir hadîste [B][COLOR="Purple"]Peygamber Efendimiz (sav): "(Akıllı ve olgun) Mü'min aynı delikten iki defa sokulmaz, ısırılmaz." [/COLOR][/B] (Buhârî, Edeb, 83; Müslim, Zühd, 63) buyurmuştur. Yânî akıllı ve olgun mü'min, dîn ve dünyâ işlerinde sakınılacak şeylerden sakınır, ihtiyâtlı, tedbirli ve uyanık hareket eder, [B][COLOR="purple"]bir defa aldatılsa bile gaflete düşüp ikinci defa aynı hataya düşmez. [/COLOR][/B] Tıpkı bu hadis-i şerifinde soyledıgı gibi bir defa yogun ısrarlara dayanamayıp kabul ettin hiç içinin ısınmadıgı bir insanla evlenmeyi!.. [B]Bir insan evliliği bana göre aklen değil kalben yapmalı! evlilik işi mantıksal degil hissel manevi biseydir! [COLOR="purple"]sen ticaret yapmıyosun kı mantıgınla yola cıkasın![/COLOR] [/B] Düşünsene; hiç begenmediğin, sevmediğin, içinin ısınmadıgı bir adamla bir ömür her seyi beraber yapmak zorunda kalacagını! bence düsünmesi bile korkunç! hele ki böyle bi çagda böyle bir devirde insanların düşüncelerinin eylemlerinin özgürce yapılabildiği bir çagda! Annene gelince; kendisi o cocugu cok sevmis olabilir, iyi bir cocuk benim cocuguma iyi bir es oluır dıyebilir ama atladıgı bir sey var; kendisine damat (evlat) adayı degil, kızına koca bulacak! dolayısıyla annenın kendi dusuncesinden ziyade , senin bu konuya nasıl baktıgın kalben ısınman begenmen sevmen onemli! Evlilik irade değil, idare işidir demişler; sevmediğin bir insanı nereye kadar idare edebilirsin ki? insan; sevdiğini, deger verdiğini idare eder, tölerans gösterir! İnsanın nefsi bunu yapar her zaman, kendimizi kandırmayalım! En son olarak; her gün gazete okuyan bir insan olarak söylüyorum; diyelim ki sen bu çocukla evlendin ama bir türlü için ısınmadı, sevemedin ne olacak ? yasın da genc anlasamıyorsunuz da; baslıycaksın care aramaya ben sana soyluyorum ama ornek olarak sakın yanlıs anlama; belki de dısarıda aramaya başlıyacaksın sevgiyi ilgiyi! Her gün nıce haberler çıkıyo karsımıza! Aklını başına al kardeşim, bu hayat senin hayatın! Herşeyi kendin idare edip; kendin savasacaksın basına geleceklerle! Onun için ben derim ki; evlilik gönül işidir bu konuda kimseye laf düşmez! gönlün var ise tamam, yok ise sonradan olur larla kendini kandırma!.. Allaha emanet ol.... [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün 3 rekat olan son namazı nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Nişan attım günah mı?
Alt