Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Niye artık hayırlı evlatlar, çocuklar, gençler yetiştiremiyoruz?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 48428" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: black">Koruyucu anneyim..Yetimlere annelik yapiyorum..Evladligim Var!Bu cocuklari Rabbim benim emanettime vermedi mi? sadece Ben miyim her Anne baba ya evladlari emanettine verilmistir..</span></p><p><span style="color: black">tertemiz,bembeyaz bir kagit uzerinde bizler imani nakislar cizelim diye..biz ise onlari musfide gibi kullanip saga solla savuruyoruz..</span></p><p><span style="color: black">5 Yil once evladligimi almaya karar verdigim de O gece gozyaslarim ile yaptigim duayi bugun gibi hatirliyorum..</span></p><p><span style="color: black">Eyy Rabbim!!Bu yabanci Bebegi alip Senin Yolunda salih, Veli bir Kul olarak yetistirmeye Bu Bebegi sana adiyacagim..diye Soz vermistim..Sana adamak icin Senin Adini, yuceligini ,Dinini yuceltmesi icin Bana yardim Et diye ne cok aglamistim.. ve Su anda Islami ana okulluna gidiyor.. ama buyudukce Sanki kendimi yetersiz goruyorum..</span></p><p><span style="color: black">Butun 21. Asrin anne ve Babalarin maddi, manevi, duygusal, dini, Ahlaki çocuk bakımı eğitimi konusunda yetersiz oldugu gibi...</span></p><p><span style="color: black">Gunumuzde cocuklarin cogu Babasiz yarim, eksik yetisiyor..Anne calisiyor Baba ya yok yada Tv, karsisinda veya arkadaslari ile veya kendi dunyasinda..</span></p><p><span style="color: black">Bu cocuklari kimler yetistiriyor?kimler Gelecege hazirliyor hic dusundunuz mu?</span></p><p><span style="color: black">Tv,internet, Sanal, Yalan Alem.. uyusuturucu, media.. Sizin ,bizim cocuklarimizi istedikleri gibi beyinlerini yikip Toplumu icten yikmaya hazirliyorlar.. Cocuklar monster,,ruhsuz, vicdansiz, inancsiz, umutsuz, Canavar gibi yetisiyor ve yetistiriliyorlar...Hep bir korku, celiski, vesvese gelecege yonuk hic bir istikamet yok..</span></p><p><span style="color: black">Okyonusda rotasini kaybetmis kucuk gemiler gibi.. Sahip Cikilmaz sa her biri Batmaya Mahkumdur..</span></p><p><span style="color: black">YARDIM ET ALLAHIM SEN HIDAYET ETMESEN BEN TEK BASIMA SALIH EVLAD YETISTIREMEM..GUCUM YOK..</span></p><p><span style="color: black">BENIM YARDIMA, INAYETTE ,HIDAYETTE MUHTAC IKEN NASIL ONU SALIH BIR INSAN OLARAK YETISTIREBILIRIM..</span></p><p><span style="color: black">COOK KORKUYORUM ALLAHIM..KAZANMA KUSAGINDA YA KAYBEDENLERDEN OLURSAM..KORKUYORUM YARDIM ET BIZE..</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">İletişim çağında, iletişim sıkıntısı yaşıyoruz...ne kadar gulunc degil mi? Tatsızlıkların pek çoğu iletişim hatalarıyla geliyor. Karı-koca iletişim kuramıyoruz, çocuklarımızla iletişim kuramıyoruz.iletisim ilk once Gonul arasinda Muhabbet baglari kurmak ile olur..Biz Cocuklarimizin gonlune girmeden akillarini kontrol altina zorla almaya calisiyoruz..</span></p><p><span style="color: black">Tabii bu arada çocuklarımızın hatalarında kendi paylarımızı da göz ardı etmeyelim...</span></p><p><span style="color: black">Çocuklarımızı iyi yetiştiremiyoruz; kabul edelim...</span></p><p><span style="color: black">Güzel yetiştirenlere sözüm yok, istisnalar kaideyi bozmaz. Fakat genel anlamda bir sorun var...</span></p><p><span style="color: black">Saygılı olsunlar diye baskı yaptık; bağımlı ve korkak oldular. Özgüvenleri gelişsin diye müdahale etmedik; saygısız oldular. Korkak olmasınlar diye serbest bıraktık; kimseyi dinlemez oldular.</span></p><p><span style="color: black">Bu sokaklardaki edep disi gencligi Bizler yetistirdik ve yetistiriyoruz,..bunlar Mars veya Ay dan gelmedi bizim evlerimizden geliyorlar..</span></p><p><span style="color: black">Kur’ân-ı Kerîm’in ve sevgili peygamberimizin eğitim metodunu göz ardı ettik...</span></p><p><span style="color: black">Kafadan rafadan annelik babalık yaptık. Kendimde söylediklerimin içindeyim; kimseyi suçlamıyorum, yanlış anlaşılmasın...</span></p><p><span style="color: black">Çocuklara dinimizi sevdirerek öğretemedik.</span></p><p><span style="color: black">Bu eğitim sistemi böyle devam ederse gençlerin hâli daha da kötüye gidecek...</span></p><p><span style="color: black">Ancak “Kur’an Ahlakı” ışığında düzgün bir iletişim ile mutlu olunabilir...</span></p><p><span style="color: black">Rabbimizin eğitim metodunu, çağın eğitim araçları ile ailelere ve çocuklara en güzel şekilde sunmamız gerekli...</span></p><p><span style="color: black">Bunun için de eğitimcilere ve biz anne-babalara çok iş düşüyor...</span></p><p><span style="color: black">Kur’ân-i Kerîm’i sadece dilimizde bırakmayıp, hayatımızın her alanına katmamız gerekiyor.</span></p><p><span style="color: black">baska caremiz yok YOK iste...</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 48428, member: 1049"] [COLOR=black]Koruyucu anneyim..Yetimlere annelik yapiyorum..Evladligim Var!Bu cocuklari Rabbim benim emanettime vermedi mi? sadece Ben miyim her Anne baba ya evladlari emanettine verilmistir.. tertemiz,bembeyaz bir kagit uzerinde bizler imani nakislar cizelim diye..biz ise onlari musfide gibi kullanip saga solla savuruyoruz.. 5 Yil once evladligimi almaya karar verdigim de O gece gozyaslarim ile yaptigim duayi bugun gibi hatirliyorum.. Eyy Rabbim!!Bu yabanci Bebegi alip Senin Yolunda salih, Veli bir Kul olarak yetistirmeye Bu Bebegi sana adiyacagim..diye Soz vermistim..Sana adamak icin Senin Adini, yuceligini ,Dinini yuceltmesi icin Bana yardim Et diye ne cok aglamistim.. ve Su anda Islami ana okulluna gidiyor.. ama buyudukce Sanki kendimi yetersiz goruyorum.. Butun 21. Asrin anne ve Babalarin maddi, manevi, duygusal, dini, Ahlaki çocuk bakımı eğitimi konusunda yetersiz oldugu gibi... Gunumuzde cocuklarin cogu Babasiz yarim, eksik yetisiyor..Anne calisiyor Baba ya yok yada Tv, karsisinda veya arkadaslari ile veya kendi dunyasinda.. Bu cocuklari kimler yetistiriyor?kimler Gelecege hazirliyor hic dusundunuz mu? Tv,internet, Sanal, Yalan Alem.. uyusuturucu, media.. Sizin ,bizim cocuklarimizi istedikleri gibi beyinlerini yikip Toplumu icten yikmaya hazirliyorlar.. Cocuklar monster,,ruhsuz, vicdansiz, inancsiz, umutsuz, Canavar gibi yetisiyor ve yetistiriliyorlar...Hep bir korku, celiski, vesvese gelecege yonuk hic bir istikamet yok.. Okyonusda rotasini kaybetmis kucuk gemiler gibi.. Sahip Cikilmaz sa her biri Batmaya Mahkumdur.. YARDIM ET ALLAHIM SEN HIDAYET ETMESEN BEN TEK BASIMA SALIH EVLAD YETISTIREMEM..GUCUM YOK.. BENIM YARDIMA, INAYETTE ,HIDAYETTE MUHTAC IKEN NASIL ONU SALIH BIR INSAN OLARAK YETISTIREBILIRIM.. COOK KORKUYORUM ALLAHIM..KAZANMA KUSAGINDA YA KAYBEDENLERDEN OLURSAM..KORKUYORUM YARDIM ET BIZE.. İletişim çağında, iletişim sıkıntısı yaşıyoruz...ne kadar gulunc degil mi? Tatsızlıkların pek çoğu iletişim hatalarıyla geliyor. Karı-koca iletişim kuramıyoruz, çocuklarımızla iletişim kuramıyoruz.iletisim ilk once Gonul arasinda Muhabbet baglari kurmak ile olur..Biz Cocuklarimizin gonlune girmeden akillarini kontrol altina zorla almaya calisiyoruz.. Tabii bu arada çocuklarımızın hatalarında kendi paylarımızı da göz ardı etmeyelim... Çocuklarımızı iyi yetiştiremiyoruz; kabul edelim... Güzel yetiştirenlere sözüm yok, istisnalar kaideyi bozmaz. Fakat genel anlamda bir sorun var... Saygılı olsunlar diye baskı yaptık; bağımlı ve korkak oldular. Özgüvenleri gelişsin diye müdahale etmedik; saygısız oldular. Korkak olmasınlar diye serbest bıraktık; kimseyi dinlemez oldular. Bu sokaklardaki edep disi gencligi Bizler yetistirdik ve yetistiriyoruz,..bunlar Mars veya Ay dan gelmedi bizim evlerimizden geliyorlar.. Kur’ân-ı Kerîm’in ve sevgili peygamberimizin eğitim metodunu göz ardı ettik... Kafadan rafadan annelik babalık yaptık. Kendimde söylediklerimin içindeyim; kimseyi suçlamıyorum, yanlış anlaşılmasın... Çocuklara dinimizi sevdirerek öğretemedik. Bu eğitim sistemi böyle devam ederse gençlerin hâli daha da kötüye gidecek... Ancak “Kur’an Ahlakı” ışığında düzgün bir iletişim ile mutlu olunabilir... Rabbimizin eğitim metodunu, çağın eğitim araçları ile ailelere ve çocuklara en güzel şekilde sunmamız gerekli... Bunun için de eğitimcilere ve biz anne-babalara çok iş düşüyor... Kur’ân-i Kerîm’i sadece dilimizde bırakmayıp, hayatımızın her alanına katmamız gerekiyor. baska caremiz yok YOK iste...[/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Niye artık hayırlı evlatlar, çocuklar, gençler yetiştiremiyoruz?
Alt