Okul hayatı ile hayat okulu arasındaki 7 fark

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör

1- Okul hayatında sınavlar önceden haber verilerek yapılır ve notumuz yüzümüze söylenirdi. Oysa hayat okulunda insanlar bizi habersizce "sınava çekiyor" ve ve yargılarını genellikle içlerinde tutuyorlar. msum..

2- Okul hayatında anlatılmayan konudan soru sorulmazdı hayat okulunda soru çıkabilecek her konuyu bilmeniz bekleniyor.aassd..

3- Okul hayatında notunuz "objektif" rakamlarla karnemize yazılırdı. Oysa hayat okulunda "subjektif kanaatlerle" "notumuz" veriliyor. dfrt..

4- Okul hayatında soruların tek doğru cevabı vardı. Hayat okulunda kişiye göre değişen doğru cevapları bilmeniz gerekiyor.aawwe..

5- Okul hayatında bulunduğumuz sınıftan daha aşağıya düşmezdik. Hayat okulunda "sınıftan düşmek" mümkün!
gghhn..
6- Okul hayatında önce dersimizi öğrenir sonra sınava girerdik. Hayat okulundaönce sınavca çekilip sonra "dersimizi alıyoruz." sırıtık.:,

7- Okul hayatında tek dersten sınıfta kalanlara "bir ek sınav hakkı" daha verilirdi.
Hayat okulunda bir fırsatı kaçırıp son vagona atlayamayanlar için "tek fırsat hakkı yok".cddvb..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Her geçen gün insana yeni birşeyler kazandırır,ogrettir! kimi zaman ufak kazançlardır bunlar. Kimi zaman ise kalıplaşmış fikirlerinizi yada hayata bakış açınızı tamamen değiştirecek türden şeyler...
Her seyin bir bedelli olur da Hayat okullunun bedeli olmaz mi?
Bedel odiyerek ogrendiklerimize tecrübe denir.
bazen bu tecrübeler ağır bedeller ödenerek kazanılır.ama her Tecrube cook degerlidir...
Mesela Su an isyerimdeyim ve Bu Agri dagi gibi dosyalardan kafayi yemek uzereyim...
Bu gun bana Hayat okullum insanları anlayamadığımı öğretti! yada bu insanlar anlaşılmaz şeyler yapıyorcddvb..
acaba bu anlasilmaz olanlardan bende onlardan birimiyim yoksa
icon_idea.gif

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayat okullu bana neler ögretti..hmmm..

1- Kendimi neşelendirmek istediğim zaman en iyi yolun başka birini neşelendirmeye çalışmak olduğunu öğrendim.

2 - Bir bebeğin evlilik sorunlarını çözemeyeceğini ögrendim.

3- Bir tartışmayı tatlıya bağlamadan yatağa gidilmemesi gerektiğini öğrendim.

4- İnsanın kendisinden daha sorunlu birisiyle evlenmemesi gerektiğini ögrendim.

5- Çalıştırdığımız insanlara iyi davrandığımızda, onların da müşteriye iyi davrandıklarını öğrendim.

. 6- Bir toplantıda zekâmı ya da sohbetimi göstermek konusunda tercih yapmak gerektiğinde sohbeti seçmenin daha iyi olacağını

7- İnsanlara iyi davranmanın hiçbir maliyeti olmadığını öğrendim.

8-Gerçekten yaşamaya başlamak için emeklilik beklenirse, çok uzun bir süre beklenilmiş olunacağını öğrendim

9-İyi kalpli olmanın mükemmel olmaktan daha önemli olduğunu

10- bir çocuğa istedikleri her şeyi verirseniz sonuçta çok kötü bir çocuğunuz olacağını öğrendim.

11-Kimle evleneceğin kararının hayatta verilen en önemli karar olduğunu öğrendim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ögrendik ki...

Öğrendik ki... Bir tek insanın bize ''iyi ki varsın'' demesi, var olduğumuz için mutlu olmamızı sağlar...

Öğrendik ki... Kibar olmak, haklı olmaktan daha önemlidir...

Öğrendik ki... Hayat şartları bizi ne kadar ciddi görünmeye zorlasa da hepimiz çılgınlıklarımızı paylaşacak birini arıyoruz...

Öğrendik ki... Bazen tek ihtiyacımız olan bir el ve bizi anlayacak bir yürektir...

Öğrendik ki... Parayla ''klas insan'' olunmuyor...

Öğrendik ki... Gün içinde başımıza gelen küçücük şeyler gün sonunda koca bir mutluluğa dönüşüyor....

Öğrendik ki... Biriyle dalaştığımızda tek başardığımız onun bize daha çok zarar vermesini sağlamaktır...

Öğrendik ki... Her yarayı saran zaman değil sevgidir...

Öğrendik ki... Çabuk olgunlaşmak için zeki insanlardan çevre edinmek gerekir...

Öğrendik ki... Karşılaştığımız herkes bir gülüşümüzü hak eder...

Öğrendik ki... Hiç kimse mükemmel değildir...

Öğrendik ki... Hayat zorludur ama biz daha zorluyuz...

Öğrendik ki... Gülümsemek, daha güzel bir görüntüye kavuşmanın bedava yoludur...

Öğrendik ki... Hepimiz zirvede olmak istesek de asıl keyif oraya tırmanırken yaşadıklarımızdır...

Öğrendik ki... Zamanımız ne kadar azsa yapacak işler o kadar çoktur...

Öğrendik ki... BİRİNİ NE KADAR ÇOK SEVERSEK HAYAT ONU BİZDEN O KADAR ÇABUK ALIYOR

Üst Alt