öleceğim güne kadar vakit geçiriyorum dünyada

poly

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Öleceğim güne kadar vakit geçiriyorum dünyada..

Kaç yaşına geldim ne sevdiğim insana kavuşabildim, ne istediğim bölümü okuyabildim, ne aile içi huzur bulabildim, ne yuva kurabildim, ne de başka bir şey...
Ne istediysem o şey olmamak için benimle savaştı ve kazandı. Ben hep kaybettim. Hem hayallerimi hem umutlarımı.

Sevdiğim adam beni sevmiyor, katiyen de sevmiycek ayrı dünyaların insanıyız. O çok büyük biri(kendince). Şehir ayrı, ırk ayrı, karakter ayrı...

Eğitim için uğraştım. Kazanmak için elimden geleni yaptım, sağlık sorunu yüzünden olmuyor. Bu sene son şansımdı, o da daha sınavlara giremeden sakatlandığım için bitti, yok oldu...

Aile desen teşhisi konulmuş olmasa da bariz bir şekilde sinir hastası bir annem var. Şimdi seven 5 dk. sonra beddua eden... Bağırıp çağıran... Beni beddualarla büyüten bir annem...(aslında bana kıyamaz).

Evlenip yuva kurmak istedim. Sevdiğim gelsin diye bekledim, sevsin istedim. Çocuklarımız olduğunu, beraber kahvaltı yaptığımızı, sabah namazına kalktığımızı, hacca gittiğimizi hayal ettim eşimle... Sadece hayal edebildim işte...

Ve hayal edip olmayan bir sürü şey... Hiçbir şeyim tam değil. Hep eksiğim. Hep eksikliklerim var. Yaşamak için sebebim kalmadı artık. Umudum da... İntihar edecek kadar gözüm dönmedi ama ölmeyi dileyecek kadar kendimden geçtim artık.

Şimdi bana kızanlar, "Şuna bak ne biçim isyankarca konuşuyor bak bak..." diyenler olacak. Olsun. Kimse kimsenin iç dünyasını bilemez. Sana araba çarpar canın yanmaz, benim elim kapıya çarpar acıdan duramam...

Öleceğim güne kadar dünyada vakit geçiriyorum işte.
Hepsi bu!

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Bazen çok yorulur, yenilir, tökezlersin hayatta!

Ama ara sıra olur böyle dayanamadığın canına TAK dediği anlar! ama lütfen kendine eziyet etme! sinirlerin yıpranır, yıpratır sonunda üzülürsün..
Şimdi diyeceksin ki bana; ben yeteri kadar üzülmüşüm zaten, daha ne kadar üzülebilirim ki! şu kadar söyliyim sana; inşallah ileride çok huzurlu bir yaşantın olur ama şunu söyliyim; hayatta öyle insanlarla karşılaşır, öyle sözler duyarsın ki inan bana, Annenin bedduasını bile ararsın!!

Senin bu yazdıkların beni mazime götürdü...
Herkesin kendi içinde yaşadıklarını ancak rabbi ve kendi bilir..Ama ben yine de diyorum kardeşim, beterin beteri vardır haline şükret!!

Her şeyi takma kafana, eğer illa ki düşüneceksen oku ve rahatla, haydi bismillahirrahmanirrahim.
La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim...

Görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler.. :)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Öleceğin güne kadar vakit geçirirken bari ,boş durma birilerine bir faydan dokunsun!!Hayırlı İşlere Koşun ve İyilik Yapın..!!ben de öyle yapıyorum...
bir hayır ,hasenat kapısı Size bin Bereket ,huzur,mutluluk kapısı açar!

Sevgi ışığınız, kalbiniz ve aklınız rehberiniz olsun. Günler akıp gidiyor.
Bu gün Yaşamak zamanı...Selametle

acilangul1

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Olan yine oldu insan bildiğini yanlis yapinca icine oyle bir oturuyor ki ...

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm kardeşim, Allah (c.c) yar ve yardımcın olsun. Şu dünya'da hiç derdi olmayan insan var mıdır acaba? Herkesin derdi sıkıntısı kendine ağırdır, seninde dediğin gibi kimine araba çarpar canı yanmaz, kimi senin yaşadıklarını yaşar dünya umurunda olmaz, ama senin elin kapıya çarpar ve acıdan duramazsın çünkü Yaradan herkesi aynı yaratmamıştır bu yüzden de herkesin derdi sıkıntısı kendisine ağırdır.

Benim de sana benzeyen bir hikayem var hatta eminim ki senin hayatına benzeyen senin yaşadığın sıkıntıları yaşayan başka kardeşlerimiz büyüklerimiz de var, ama geçiyor kardeşim nasıl ki her geçen gün belki boşa belki doluya ömrümüz geçiyor çektiğimiz sıkıntılarda ya geçiyor yada zamanla böyle yaşamaya alışıyoruz. Çünkü başka çare yok...

Bende sana kısaca kendi hikayemi anlatayım; ilkokulda kardeşim gibi olan 2 arkadaşımı kaybederek (vefat) başladım hayatı anlamaya sonra dedelerim vefat ettiler. Kimi sevip değer verdiysem kaybettim, bu yüzden ne arkadaşım ne de doğru dürüst akrabam yok.

Ben şıpsevdi yada sırf eğlence olsun diye birilerini sevemediğim için hayatım boyunca 3 kızı sevdim ama olmadı. Sonunda bir gün ailemde evlendirelim dediği bir gün kabul ettim. Tabi kimi sevdiysem de kaybettim ya siz bakın görün beğenin sonra gidelim dedim. Bir gün oldu gittik her şey oldu evlendik, öyle çok sevdim ki onu değer verdim evlendik artık heralde bu kez kaybetmem dedim.

Gaflete düştüm hey be adam sevdiklerinle imtihan edildiğini onları hep kaybettiğini ne çabuk unuttun. Şimdi kızımla birlikte yine yalnızız olmayınca olmuyor kardeşim. Hani bir söz vardır ya vermeyince Mabut neylesin Mahmut. Çok üzüldüğüm çok kahrolduğum günlerim zamanlarım oldu hala oluyor elden ne gelir hiç isyan etmedim.

Çünkü etsem de hiç bir şey değişmeyecek şimdi sadece her ne olursa olsun hakkımda hayırlısını isteyip başıma gelen şerde bile hayırları görmeye çalışıyorum. Hayrı şerri biz bilemeyiz kardeşim, mesela kazanmak istediğin sınav ve sakatlanman, bende hep doktor olmayı istedim. Bana da imkanlar el vermedi liseyi açıköğretimden bitirdim.

Yani yine olmadı içimde hep kaldı hayali ama olmayınca elden ne gelir, şimdi benim küçük kızım büyüyünce doktor olacağım diyor belki bana nasip olmayan ona nasip olacaktır kim bilir. Benim mutlu olmam için buda yeter. Kardeşim annene gelince rahatsız olduğunu biliyorsun söylüyorsun sana kıyamadığını da biliyorsun. Bu yüzden boşver buna üzüldüğüne değmez Rabbim şifasını nasip eylesin inşallah.

Kardeşim şimdi sana söyleyeceğim belki sadece basit bir söz gibi gelebilir ama denemende fayda var. Benim başıma gelen kötü olaylarda daha kötüsü ne olabilir diye düşünmen beterin beteri vardır derler deyip beterini düşünüp kendini üzmemen sabır göstermen bu haline şükretmen. Düşünsene mesela sana bir örnek sakatlandın sınava giremedin, peki bu sakatlık Allah esirgesin ömrünün sonuna kadar bacaklarını kullanamayacak olman olsaydı ne yapardın?

Haline şükret dualar et ne istersen iste hakkında hayırlısını iste kardeşim. Ab-ı Hayat kardeşimin yazdığı duaya ek olarak yazacaklarımı da okursan ferahlarsın inşallah. Ben çok okudum hala da devam ediyorum iyi geliyor.

İnşirah süresi
Hasbinallah ve nimel vekil
Rabbi yessir vela tuassir rabbi temmim bil hayr.
Selamün kavlen min rabbir rahiym.

Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim. Sabretmek ve Allah'a yaklaştıracak ameller ile ilgilenerek sevginin yalnızca Allah'a olduğunu görecek ve daha mutlu olacaksın kardeşim. Hatta bu arada bugün bende çok kötüydüm ama sana yazarken bana da iyi geldi kardeşim. Sende üzme kendini dünyalık dertler için Allah'a emanet ol.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm poly kardeşim;dinimi öğrenmeden önceki ruh halimle aynı şeyleri yaşıyorsun şimdi onlardan eser yok nasılmı?Bunu çok düşünüyorum önceden neden böyle sıkıntılarım olurdu şimdi yok diye yaştan mı acaba duygularım mı değişti ne oldu diye düşününce bulduklarım neydi biliyor musun sen dünya ile gelen şeyleri kulluk vazifenin önüne Allah sevginin önüne geçirdiğinde nefsin daha da kızışıyor ve neden olmuyor diye içini yakıyor ve Allah muhafaza daha ileriye gidip nefis istekleri olmadı diye Allah'a isyan ettiriyor.Senin düşüncelerini ve yaşam grafiğini değiştirmen gerek aslında isteklerini vermeyerek Allah cc seni kendine çağırıyor hepsini boş ver sen benim kulumsun önce kulluğunu yap sonra dünya arkandan gelir diyor,sen bunu nefsinin kızgınlığı ile isyana çevirdiğinde sana verilen iradeni de burada olumsuz kullanmış oluyorsun dahası sen her istediğim olmuyor diye hayıflandığın da ve kendine yeni dünyalık hedefler seçtiğinde yine olmayacaktır bu senin sınavın ''Allah de ötesini bırak''bak neler oluyor Rabbim vermediyse mutlaka benim hayrımadır diye düşün amel et bekle ,sabır her derdin ilaçıdır.
Bak Allah cc seni kaç kere hiç sana küsmeden çağırmış her dert edindiğin şey bir çağrıdır sen ne tarafa gittiğine bak nefsini dinliyorsun,için yanıyor peki Allah cc vermeyince kul yırtınsa da paralansa da o hedefe ulaşabilir mi sana tek görev düşüyor teslimiyet kardeşim. Teslim ol'' Allah'ım benim için en iyiyi sen düşünür verirsin sen kuluna zulüm etmezsin sana teslimiyette ve kulluğumda bana yardım'' et diye dua et bak duanın içinde bir sır daha saklı sen isyanı seçtiğinde aslında onu Allah cc vermediğinden değil kendin doğruyu seçmediğinden kendine zulüm ediyorsun.''Allah cc kuluna zulüm etmez başınıza gelen kendi elinizle yaptıklarınız'' diyor Rabbül alemin, yani bu halin kendi kendine ettiğin bir zulüm vazgeç Allah'a teslim ol önce sonrada sabır ile ibadetlerin ile Allah cc olan kulluk görevine sarıl her şey kendiliğinden sendeki değerini kaybedecek daha değerli anlamlı isteklerin olacak ve için yanmayacak yanarsa bile artık yolu Allah sevgisi olacağından Allah aşkı ile yanacak inşallah ...
Biraz uzun ama açıklayıcı olmuştur inşallah yol bu ince gözden kaçırdığımız patika yollar ile ummana açılıyor kardeşim selametle Allah cc emanet ol inşallah niyetini ve kendini nefsinin zulmünden kurtarırsın...

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Aile desen teşhisi konulmuş olmasa da bariz bir şekilde sinir hastası bir annem var. Şimdi seven 5 dk. sonra beddua eden... Bağırıp çağıran... Beni beddualarla büyüten bir annem...(aslında bana kıyamaz).

Güzel kardeşim,
Annelerimizin ayağının tozu bile olamayız, onların her duasında bir bereket vardır! bedduasını bile gönülden yapmaz! sanma ki annen seni sevmediği için böyle söylüyor aksine, asıl sevdiği için, sırf sitem ettiği için "âh" ediyordur... :tamam:.

poly

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Ablalarım, abilerim, kardeşlerim Allah hepinizden razı olsun. emek harcayıp, vakit ayırıp yazmışsınız. hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. hepinizin ne demek istediği çok iyi anladım. ama işte sanırım benim anlayış kabiliyetim var ama uygulayabilme kabiliyetim yok... hiçbir şeyi başaramadım bu hayatta ama belki adam gibi bi kul olmayı başarabilirim, yani umarım başarırım. hepinize hayırlı bereketli ömürler. hayırlı ramazanlar olsun.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Yaprak döker bir yanımız bahar bahçe :) ne hüzünlerim var bu parcada Ahmet kaya Allah rahmet eylesin Allah ahırette ıyı hal nasıp etsın inşallah ..
Kimse senı burada yargılamaz kardeşim hepımız Allahın kuluyuz ıdrakındayız inşallah .
Herşeyin bır vakti var, bunu ben söyluyorum :)
sırtımda 2 sene agrıyla dolaştım çok kazık yedim dolandırıldım cinlere bulaştım uyku yok huzur yok bereket yok benlıgımı kışılıgımı ,kendımı ,kaybettım ne kadar kötü birşey bılıyormusun. İNSANIN KENDI BENLIGINI KAYBETMESINDEN DAHA ACI NE VAR:( Bütün bunların nedenı bır kazık san başladı seccadeye oturup Allahım senı sevmek ıstıyorum sadece demem dı .
En tatlı yıllarım hüzün ve sorgulamak ile gecti.
3 sene önce erkek kardeşimle tatıle gıttım. Kardeş ya hemen tartıştık bındı orobuse gitti.
Ben o kadar üzüldüm ki tek başıma kaldım izmirde o gece en güzel elbısemı gıyındım en guızel makyajı.
Kendımden hayattan sıkıntılardan kötülüklerden nedenlerden boğulmuşm sadece 1 gecelıgıne kendımı kaybetmek ıstedım.
o kadar cok ıstedım ki.
Barlar sokagı var uzun ınsanlar kalabalık bunu hatırladıkca tuylerım urperıyor 1 KIŞI DÖNÜP DE BANA BAKMADI 1 KIŞİ DE BENİ GÖRMEDİ .
BAŞIMA GELMESINI ISTEDIGIM ŞEYİ ALLAH BAŞIMA GETIRMEDI İNSANLARIN GOZUNE PERDE İNDİ.
SUBHANALLAH ELHAMDULILAH.
Allah kulunu secmısse sen ona aıtsın.
Allah saptırmazsa sen sapamazssın.
Allah dılemedıkce hıcbırsey olmaz.
Ben yenı nışanlandım. Allaha şükür o kadar razıyım ki halımden o kadar huzurluyum ki geceleri uyuyamıyorum heyecanlıyım.
Bazen ölmek ıstıyorum çünkü ben mutluyum .
Allah benı mutlu etti.
Benı babam hıc bır zaman begenmez bende cok sıkıntı yaşadım hıcbır zaman sırtımı dönmedım İMTİHAN BABANA ANNENE ASLA SIRTINI DÖNME .
Senın sabrının rızkını Allah hem sana hem onlara verecek.
Babam bana nişanlım için boyle bırını getırecegını senden beklezmedım dedı.
Babam benım kalbımı hıc bır zaman görmedi olsun ben görüyorum babamın kör kalbını. Babamın gözüyüm ben .
Beni yaşadıklarım hep seccadeye itti.
Ama Allah şu an alsa canımı dünyada aklım kalmaz. Sadece nişanlımın kaderınde kederım olur ona üzülürüm o üzülür diye.
ZAMAN EŞİTTIR NAMAZ !
SABIR EŞİTTİR RİZİK.
Allah hepımıze ahırette ve dünyada iyi hal nasıp selametle kardeşim..

Artık ne çok akıllıyım ne cok uyanık öyle huzurlu kulum.
Allah muhabbetı varsa ordayım.
Biri aglıyorsa gözyaşındayım.
Hüznüm varsa seccadedeyım.
Ama huzurluyum Allahın kuluyum .
Ben küçük cocuk olurum Allah ıle muhabbetım de.
Anlatırım aglarım göremıyorum ama çok özlüyorum..
O beni özlüyor ve görüyor bu yüzden kullugundan ayırmıyor..

Sonsuzİfadeler

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Herkez döktürmüş burada bende birkaç şey yazayım.Belki cevabını almışsındır ama ben yinede yazayım.Fazla bir beklentin olmasın hanım abla.Bende liselinin tekiyim aslında.Hayatta bazı şeyler , bazı zamanlar gerçekten insanın kafasını bozuyor.Ben çok şey yaşamadım.Allah hiçbirimize kötü şeyler yaşatmasında.Ancak ben şuraya değinmek istiyorum.

İnternet forum dolu olmasına rağmen sen böyle bir İslami Forum'a gelip bu derdini paylaştıysan tek umudun zaten yaratandır.Yüzünü ona çevir.Sıkılmadan sabır çek.Elbet güzel günler gelir.Şuna da dikkat etmeni tavsiye ediyorum.Bazı insanlar var ya işte şöyle yaparsan pozitif olur , böyle olursa pozitif olur.Bence o insanlar gibi düşün çünkü ben öyle yapıyorum.Pozitif düşünmek gerekiyor.Karamsarlığa kapılmamak gerekiyor.

Ben biraz şıpsevdiyim.Artık ego felan kalmadı kendi kendime söylüyorum.Bence dertlerinin temelinde sevgi olayı var.Aslında diğer dertlerin seni fazla zorlamıyor ama bu aşk yarası diğer yaralarını da ortaya çıkartıyor gibi düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=BP3TecuPX7c">https://www.youtube.com/watch?v=BP3TecuPX7c" type="application/x-shockwave-flash" width="300" height="250">

Bu verdiğim linkteki videoyu izlersen.Sana çok iyi anlatacaktır hanım ablacım.Çok güzel anlatıyor gençler tavsiye ederim.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Sabretmeniz kolay olmamakla beraber, sabırdan başka tutunacağınız pek bir şey de yok sanırım...
Ölünceye kadar dünyada vakit geçirmeyeceksiniz, Allah'a "kulluk" edeceksiniz, nihayetinde de kazanan siz olacaksınız... Kazanmanız her şeyin fevkindedir, buraya odaklanın, gerisi biraz hikaye kabilinden... Selamlar...

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Ablalarım, abilerim, kardeşlerim Allah hepinizden razı olsun. emek harcayıp, vakit ayırıp yazmışsınız. hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. hepinizin ne demek istediği çok iyi anladım. ama işte sanırım benim anlayış kabiliyetim var ama uygulayabilme kabiliyetim yok... hiçbir şeyi başaramadım bu hayatta ama belki adam gibi bi kul olmayı başarabilirim, yani umarım başarırım. hepinize hayırlı bereketli ömürler. hayırlı ramazanlar olsun.

Güzel kardeşim, hepimizde oluyor o dediğin uygulama kabiliyeti yoksunluğu...Ama tek çaresi; sabır ve inatla nefsinin hoşuna gitmeyen şeyleri yapmaktır! :tamam:.
Baktın yaptığın iş nefsine zor geliyor, nefsin bahaneler üretiyorsa, kesinlikle o işin içinde ALLAH RIZASI gizlidir...[/B]

Sağlıcakla kal, ümitsiz olma, gözündeki umutsuzluk bulutlarını silersen daha berrak bir şekilde görürsün Allah'ın sana verip te senin farkında olmadığın büyük lütuflarını....
Allah yardımcın olsun, dualarımdasın..:) duaa..

Üst Alt